Slovenija

Virant: Če bi Janković imel vpliv, bi zanesljivo odletel kot minister

Ljubljana, 04. 04. 2014 06.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Gregor Virant je uspešno prestal drugo interpelacijo v tem mandatu. Razpravo so zaznamovali predvsem opozicijski očitki, povezani z ugodnimi letalskimi vozovnicami. Virant je vse očitke zavrnil. Opozicija ga je po glasovanju pozvala k odstopu.

Minister za notranje zadeve Gregor Virant je uspešno prestal interpelacijo, ki jo je podprlo 39 poslancev, proti pa je glasovalo 23 poslancev. To je že druga interpelacija, ki jo je Virant prestal v tem mandatu.

Večina poslancev Pozitivne Slovenije (PS) je glasovanje obstruirala. Interpelacijo so podprli le 4 poslanci največje vladne stranke. Vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer je poudaril, da PS ni sodelovala niti v razpravi o interpelaciji.

Ob odhodu iz dvorane je dodal, da interpelacija temelji na prazni podlagi in niti nima zakonskih iztočnic, zato niti ne bi smela biti na dnevnem redu DZ.

Na vprašanje, ali to pomeni nezaupnico Virantu, pa je odgovoril: "Ne, to ste vi rekli, da je nezaupnica. To je pač odločitev poslanske skupine," je dodal.

Virant ostaja notranji minister.
Virant ostaja notranji minister. FOTO: Dz-rs.si

Virant: Če bi Janković imel vpliv, bi 'zanesljivo odletel kot minister'

Virant je napovedal, da bodo izide glasovanja v DL preučili, saj da je bila obstrukcija večine poslancev PS nenavadno sporočilo. A Zoranu Jankoviću se želja vendarle ni izpolnila, je dodal.

Virant izida glasovanja ne razume toliko kot njegove težave, temveč kot težave v PS. Dejal pa je, da je zagotovo nenavadno in ni v skladu s parlamentarno prakso, da največja koalicijska stranka ne podpre ministra in predsednika koalicijske partnerice.

"Saj ste videli, kaj se je dogajalo v teh dneh, sestankovanje poslancev PS pri Jankoviću in tako naprej. Ampak jaz ne bom reševal njihovih težav ali jim solil pameti, naj to rešijo sami," je dodal Virant.

Poudaril pa je, da bi "zanesljivo odletel kot minister", če bi imel Janković dejansko takšen vpliv, saj da je bila njegova želja po tem "očitno neizmerna, pa mu to ni uspelo". "Tudi zato dajmo pustiti Bratuškovi, da s tem razčisti sama," je povedal.

Pukšič pravi, da je nekaj minut pred glasovanjem Virantu poslal SMS sporočilo, v katerem mu je napisal, naj stopi v DZ in potegne potezo.
Pukšič pravi, da je nekaj minut pred glasovanjem Virantu poslal SMS sporočilo, v katerem mu je napisal, naj stopi v DZ in potegne potezo. FOTO: Aljoša Kravanja

Opozicija Viranta poziva k odstopu

Po glasovanju v opoziciji Viranta pozivajo k odstopu, saj je za njegovo razrešitev glasovalo več poslancev kot pa proti. Poslanec SDS Branko Grims je dejal, da današnje glasovanje dokazuje, da je vlada v hudi krizi in da je kariera Viranta očitno končana.

"Očitno je slast po oblasti prevelika, da bi bila integriteta ministra še kaj vredna," meni poslanec SLS Franc Pukšič. "Vsak politik, ki v DZ dobi več glasov za razrešitev kot pa podporo, bi se mogel umakniti," pa meni vodja poslancev NSi Matej Tonin.

Virant je že zagotovil, da o odstopu ne razmišlja, saj bi to storil že "včeraj ali predvčerajšnjim", če bi menil, da je storil kaj narobe. Po njegovem mnenju pa se je danes pokazalo, da je bila ta interpelacija popolnoma brez utemeljitev in vsebine.

Kaj očitajo Virantu?

Prvopodpisani pod interpelacijo je bil nekdanji poslanec Državljanske liste, danes pa nepovezani poslanec Ivan Vogrin, še devet glasov za vložitev interpelacije so prispevali poslanci SDS.

Prvaku DL so tokrat očitali politično kadrovanje, saj naj bi nekdanjemu izvršnemu direktorju DL Janku Jenku pomagal v nadzorni svet Slovenske industrije jekla (SIJ), in soodgovornost pri sistemski korupciji v povezavi z Jenkovim podjetjem PCX Invest. Očitali so mu tudi dvojna merila pri konkretnih "(ne)posegih" v vrhove nekaterih upravnih enot ter pri odnosu do ministra za infrastrukturo Sama Omerzela in nekdanjega gospodarskega ministra Stanka Stepišnika.

Dokumenti, ki so ji pridobili v oddaji 24UR, kažejo, da je minister Virant za mesec februar kar desetim zaposlenim iz svojega kabineta odobril višja izplačila zaradi povečanega obsega. Šefici kabineta, svetovalki in tajnici je odobril za kar 20 odstotkov višje plače. Tudi njegova osebna tajnica je, ker dela več, kot bi morala, dobila 15 odstotno povišico.

Nekdanji poslanec DL pravi, da interpelacija ni nastala kot maščevanje ali kot nek trenutni vzgib. V nagovoru poslancem je dejal, da imajo danes "enkratno priložnost, da začnemo reševati to agonijo Slovenije". "Interpelacija bo uspela, če boste poslanke in poslance glasovali za Slovenijo. Če pa boste glasovali za svoje privilegije, pa najbrž ne bo," je dejal in dodal, da se ni treba bati, da bo vlada padla, če bo Virant razrešen. Po njegovem mnenju tako ali tako ni nekega interesa za vodenje države v takšnih razmerah.

Vogrin je opozoril, da je Virant od leta 2000 naprej vozil slalom med različnimi opcijami, tako da je bilo njemu vedno najbolje, in da je je imel največji izplen. "Takšni ljudje so škodljivi za državo." Poleg tega meni, da je Virant zaradi plačne reforme vzrok za bankrot države. Priznal je, da interpelacija resda govori tudi o stvareh, ki so se zgodile pred začetkom ministrovanja Viranta. A opozarja, da je človek kompleksna oseba in pomembna je integriteta.

SDS Jože Tanko je Virantu očital sodelovanje poslanske skupine DL z agencijo za odnose z javnostmi Propiar, v kateri naj bi delavnice izvajala tudi partnerka nekdanjega namestnika predsednika protikorupcijske komisije Roka Praprotnika. Ista komisija pa v preiskavi o ugodnih letalskih vozovnicah za ministra ni ugotovila ničesar spornega, je opozoril Tanko.

Virant je pojasnil, da so aktivnosti poslanske skupine v pristojnosti njenega vodje Riharda Branislja. Namige Tanka o koliziji interesov je označil za insinuacije in klevete. Da se v poslanski skupini niso ozirali na sorodstvene povezave, je poudaril tudi Braniselj sam.

Podrobneje je o vsebini elektronske korespondence, s katero naj bi se Virant z nekdanjim komercialnim direktorjem Adire Airways Tomažem Kostanjškom dogovarjal o ugodnih vozovnicah, spregovoril poslanec SLS Franc Pukšič. Ob tem se je vprašal, kako je mogoče, da na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) ravno teh elektronskih sporočil niso prejeli.

Začetek seje je popestril Vogrin, ko je Bratuškovi izročil šopek za rojstni dan, ki ga je imela v ponedeljek.
Začetek seje je popestril Vogrin, ko je Bratuškovi izročil šopek za rojstni dan, ki ga je imela v ponedeljek. FOTO: Dz-rs.si

Virant: Krasna združba se je spravila name

Virant je dejal, da kot minister nima nič z imenovanjem v nadzorni svet SIJ in da ni vplival na kadrovanje Jenka "ne v budnem stanju, ne v sanjah". Sam ga je, kot pravi, tudi pozval, naj se umakne iz nadzornega sveta, a je raje izstopil iz DL. Glede očitane podpore Omerzelu pa je dejal, da je absurd, da se interpelira ministra, ker podpre drugega ministra. "Tako nič nimate, da greste tako daleč, da privlečete tako za lase privlečene argumente," je dejal.

Poudaril je še, da poročilo KPK glede popustov pri letalskih vozovnicah Adrie Airways izpostavlja netransparenten sistem določanja popustov. Sprašuje se, kako bi lahko krivdo za te popuste pripisali kupcem vozovnic. Ponovno je zatrdil, da na določanje cen vozovnic ni vplival ter da ni pričakoval ali zahteval kakršnih koli popustov. "Če je največ, kar lahko najdete, nakup kart s popustom, potem očitno ni kaj veliko narobe z mano," je poudaril Virant in dodal, da je "pod rentgenom SDS" že odkar se je s svojo stranko podal na parlamentarne volitve.

Sicer pa Virant poudarja, da zoper Vogrina teče med 15 in 20 kazenskih postopkov, predsednika stranke ostalih poslancev, ki so prispevali podpise pod interpelacijo, pa bremeni finančna preiskava, protikorupcijska komisija je ugotovila velike nepravilnosti v zvezi z njegovim premoženjem, nad glavo mu visi ovadba NPU, prav tako je bil obsojen na prvostopenjskem sodišču zaradi korupcije. "Krasna združba se je spravila nad mene. Kje mi živimo? To je narobe svet," je dejal.

Pravi vzroki za interpelacijo po njegovem mnenju tičijo druge. Med drugim gre po njegovem mnenju nekaterim na živce, "da nihče od njih ni sveta krava in bi jim pasalo, da bi policiji nadeli uzde". Prav tako meni, da nekatere skrbi tudi javnost slabih kreditov in njegova namera o združevanju občin. "To so pravi razlogi, seveda pa je ob tem tudi zamera in maščevanje Vogrina," meni Virant. Kot pravi, DL Vogrina ni vrgla iz stranke zaradi bankrota, njegovega podjetja, pač pa ker so prejemali številne pritožbe ogoljufanih upnikov.

Minister se je sam zavzel, da bo odstopil, če se glede letalskih kart izkaže, da je kršil zakon in pričakujem, da bo to tudi storil. Če bi le tudi drugi politiki v Sloveniji znali določiti mejo, preko katere ne bodo šli oz. kdaj bodo odšli, če bi jo prestopili. premierka Alenka Bratušek

"Gre za izigravanje ustavnega reda, DZ in norčevanje iz državljank in državljanov, ki tudi vam, vlagateljem interpelacije, plačujejo plačo," je še dejal.

Kdo je podprl interpelacijo?

Interpelacijo so sicer podprli v SDS, NSi in SLS, od nepovezanih poslancev pa le Vogrin, proti interpelaciji pa so bili v koalicijskih DeSUS, SD in DL.

Poslanec DL Marko Pavlišič je tako interpelacijo označil kot ustvarjanje izrednih razmer. Današnje razprave ne označuje kot interpelacijo, pač pa kot potrditev dobrega dela ministra. Vzroke za razpravo o delu ministra pa Pavlišič vidi v tem, da se v DL uspešno borijo proti korupciji in zagovarjajo transparentnost.

Ugovarjal je poslanec SDS Marijan Pojbič, ki je poudaril, da sodeč po gospodarskih kazalcih Slovenija pač je v izrednih razmerah. Sicer pa minister Virant po njegovih besedah ves čas govori o nekih etičnih standardih, ki pa jih niti sam ne upošteva.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je Vogrinu očital, da interpelacija ni dobro spisana in utemeljena. Je pa poudaril, da ima aktualna opozicija bistveno več izkušenj z interpelacijami in izrednimi sejami, zato je tej koaliciji toliko težje. Virant po besedah Jurše dostikrat kakšno misel pove prehitro, a "to še ne pomeni, da je slab minister". Je pa Jurša napovedal, da DeSUS kot "korekten koalicijski partner" interpelacije ne bo podprl.

Bratuškova opoziciji očita, da s takšnimi predlogi in neargumentiranimi obtožbami ne prispeva ne k reševanju problemov in ne k normalizaciji političnega prizorišča v Sloveniji.
Bratuškova opoziciji očita, da s takšnimi predlogi in neargumentiranimi obtožbami ne prispeva ne k reševanju problemov in ne k normalizaciji političnega prizorišča v Sloveniji. FOTO: Dz-rs.si

Bratuškova: To je najslabše obrazložena interpelacija doslej

Pričakovala bi, da bo opozicija bolj upoštevala dejstvo, da imajo interpelacije svoj smisel le, če so zelo dobro obrazložene. V nasprotnem primeru nimajo možnosti za uspeh, pa je povedala premierka Alenka Bratušek. "Tokratna interpelacija je najslabše obrazložena od vseh do sedaj. Vsebuje tri očitke, od katerih se pravzaprav le en sam sploh nanaša na delo notranjega ministra, pa še za tega sami vlagatelji pravijo, da je minister ravnal v okviru zakonskih pooblastil, torej zakonito. Takšno interpelacijo je res težko označiti za argumentirano," je dejala.

"Namesto, da 10 ur preživimo ob brezplodni razpravi o življenju ministra Viranta, bom poslancem PS predstavila rešitev za izpad davka na nepremičnine. Lahko povem, da dvig DDV ne bo rešitev, ki bi jo predlagala," je še povedala. 

KOMENTARJI (874)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
06. 04. 2014 14.51
+1
"Če bi Janković imel vpliv, bi zanesljivo odletel kot minister" >>> Če bi pa jaz imel vpliv, bi pa tako Virant, kot Zoki počasi že odslužila prvo polovico 30 letne kazni na Dobu. In bi čez pet let lahko zaprosila že za pogojno.
kratkovidni
13. 04. 2014 13.40
+1
ROMELS
06. 04. 2014 08.21
+3
Vogrin je pa korajžno konkreten.
wolfterier
06. 04. 2014 15.41
+1
Virant,po rezultatu si že odletel...saj znaš dobro šteti.Več jih je bilo proti tebi,kot zate...
kratkovidni
13. 04. 2014 17.15
Ira Sanctus
05. 04. 2014 20.44
+8
Politiki in plenice imajo eno skupno lastnost. Oboje je potrebno redno menjati in to iz istega razloga.
jako masi
05. 04. 2014 19.03
+7
Po moje je ta vlada daleč najbolj nesposobna ali pa so vsi \"drogirani\"...Pameten človek tega nemore narediti nikoli,kar delajo ti butci....!!!
kure bedne
05. 04. 2014 15.52
+4
Danes je pa moderator samo na tej strani. Že 2x me je zradiral. Pa ne vem, kje sem ga usral. Nimajo radi resnice.
zoobkozob
05. 04. 2014 19.58
+2
izdelanc
06. 04. 2014 10.16
+1
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
novak.novak
05. 04. 2014 14.25
+4
Minister se je sam zavzel, da bo odstopil, če se glede letalskih kart izkaže, da je kršil zakon in pričakujem, da bo to tudi storil. Če bi le tudi drugi politiki v Sloveniji znali določiti mejo, preko katere ne bodo šli oz. kdaj bodo odšli, če bi jo prestopili. premierka Alenka Bratušek kako čudovito je to povedala....hehehehehehehehe, hotela nam je uturit nek nepremičninski zakon, ob vsej pravni vladni službi in svetovalcih, kateri je bil po presoji ustav. sodišča zavrnjen soglasno in v celoti. torej, nam je hotela nezakonito nekaj pobrat. alenka, boš spoštovala te visoke standarde katere sama zagovarjaš? adijoooo....
srebrnibreg
05. 04. 2014 16.50
-2
KATERI zakon je kršil? Prosim. če lahko prilepiš člen tega zakona, katerega je kršil. Hvala.
novak.novak
05. 04. 2014 22.53
+3
ko si tolk brihten, kateri člen zakona je kršil janša, ker baje ni znal pojasnt tistih tisočakov, po kpk? in pol prezident kpk odstopi?!in prapotnik takoj dobi službo na telekomu? štefanec pa za prezidenta? dej, bodite vsaj mal realni in stopite na trdna tla....
botjabotja
06. 04. 2014 08.46
+0
Jezus Kristus
05. 04. 2014 13.26
-8
JANŠO IN JANKOVIĆA V ZAPOR!!! NAJ ŽIVI SLOVENKA ALENKA!!! ........................... Janša niti takrat, ko ni znal pojaniti izvora lastnega premoženja, ko je bil obsojen suma korupcije v zadevi Patria (danes pa že obsojen), ko je imel samo še 10% podporo ljudstva, ko ga je 20.000 ljudi na ulicah pozivalo k odstopu, ko so ga celo koalicijski parnerji pozivali k odstopu in ko so bile obresti na slovenske obveznice 7% (danes so 3,5%), ko so bili tuji finančni trgi zaprti za Slovenijo, ko nas je EU že primerjala s Ciprom in Grčijo in ko nam je grozil prihod Trojke ....... NITI TAKRAT NI POMISLIL, DA BI ŠEL PO ZAUPNICO V PARLAMENT! ......................... Janković je pa ista zgodba. Tudi on ni znal pojasniti izvora premoženja, sinovi mućkajo na vsakem koraku, za občinske in novoletne praznike nam sredi glavnega mesta prepeva (za naš davkoplačevalski denar) Severina in da ne govorim o tem, da zaradi svoje »arogancije« ni znal NITI VLADE SESTAVITI, ČEPRAV JE ZMAGAL NA VOLITVAH! ...................... in sedaj bi TA DVA rada pamet solila Alenki,ki je v splošni zmedi (po padcu prvo Jankovićeve neuspešne sestave vlade in Janševe neuspešne vlade, ki se je sama sesula), EDINA IMELA TOLIKO KORAJŽE, DA JE POPRIJELA ZA KRMILO POTAPLJAJOČE SE DRŽAVE!!! NIHČE (Lukšič, Virant, Ljudmila, Erjavec, Bogovič, tudi Janša....) ni želel takrat NITI tehnične vlade, NITI predčasnih volitev! Funkcije mandatarja za sestavo nove vlade so se vsi brezjajčneži otepali kot hudič križa ...... z vsemi raznimi »Univ. dipl. oec.« in Cerarji vred, ki so jih drugače na TV polna usta kako in kaj je treba ................. Kar pa se Kučana tiče - ta je za Jankovića, Janković je pa PROTI Bratuškovi! To se je včeraj videlo bolj, kot kdajkoli prej! Misli je, da bo imel svojo marioneto, Alenka pa je rekla »GREMO MI PO SVOJE!« Kdor še vedno trdi drugače je politični slepec ....... Seveda ...... Kučan, Janković, Janša ..... stari znanci iz partijskih časov, 20 let na sceni, rezultati pa znani - katastrofalna ekonomska situacija, pokradena država in do konca sprt narod, ovce, ki jih šopate z nekimi partizani in domobranci, čeprav že dolgo ni več nobenega med živimi od le-teh!!! Zato pa - še enkrat - jasno in glasno; LOPOVA JANŠO IN JANKOVIĆA V ZAPOR!!! NAJ ŽIVI SLOVENKA ALENKA!!!
novak.novak
05. 04. 2014 14.15
+3
ufa, kaj dela, da nisi pod vplivom nečesa? morda je sam dehidracija, ko tako haluciniraš? gremo mi po svoje, pravi....hehehehehehehehe, ja res, prav po svoje.....
jako masi
05. 04. 2014 19.01
+3
Kristos-----V zgodovini Slovenije še nihče ne tako zajebo državljanov,..kot ta tvoja nesposobnica,,,,,Odidi z njo daleč v S...Korejo,---LOL---!
Ira Sanctus
05. 04. 2014 20.42
+2
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 13.05
+7
...koliko let se svaljka pri napajalniku?...10 ?...no,ves čas manjša zaposlenost v državni upravi...v teh letih mu je to uspelo...reci in piši ...za cela 2%.......to,da lahko napredujejo največji loji....je tudi njegovega vestnega dela rezultat
korintos1
05. 04. 2014 13.09
+0
Tvoj 23 let v Sloveniji in dosti let v Jugi pri ZK!
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 13.43
+2
srebrnibreg
05. 04. 2014 16.51
-2
wolfterier
05. 04. 2014 22.41
+2
Netajkun
05. 04. 2014 12.26
+4
Po mojih informacijah bodo jutri na sestanku z vsemi silami pritisnili na DL ( Viranta ) , kljub jasno izraženemu stališču . Taktiki preigravajo razne scenarije , malo jih je prehitelo vse skupaj . Ne gre ravno po načrtu , jah denarja pač ni več . Sindikati bodo sodelovali s tistimi 5 % !
korintos1
05. 04. 2014 12.58
-4
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 13.02
+4
...luxuz ja....cukrane pijače....hehehehee......aspartam itak ni sporen
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 13.02
+11
.....nepremičninskega se tako ni treba bat......so cenitve luxuznih bajt take,kot bi živeli v kurnikih
korintos1
05. 04. 2014 13.10
-3
Zakaj ste se pa bunili da je 0.50% davka preveč! So pa to delali za časa tvojega velikega vodje.
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 13.44
+7
.....kdo se je bunil??...bogovič,ki se mu zamalo zdi,da morajo kmetje davek plačevati....ohhh,a ni tudi on veleposestnik??....sicer pa.......najprej naj pravično ocenijo nepremičnine...
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 13.46
+5
.....ustavno sodišče je zavrnilo davek,ker je skrpucalo....čudno,kene....pa toliko strokovnjakov ima lenčka v vladi....virant je dr.prava
novak.novak
05. 04. 2014 14.18
+5
in zavrnilo je celoten zakon, enoglasno,...hehehehehehehe, torej so ravnal protizakonito, oz so nam hotel protizakonito nekaj nabijat.....jaki strokovnjaki in zelo kompetntna vlada, da o kpk sploh ne govorimo....
Transformerji
05. 04. 2014 12.26
+8
Poglejmo včerajšnje novice na POP tv glede plač zaposlenih na njegovem ministrstvu. Nimam namena sedaj pljuvati po vseh čeprav ni nihče dober ministrer, temveč predlagati sledeče: vsak pošten minister bi moral počistiti svoj sektor glede pla inn števila zaposlenih. Poslance, ki po nobenih normativih ne sodijo v parlament , odstraniti, njihovo število pa se ne sme povečati. Še navadni ljudje vemo, koliko raznih komisij in odborov imamo, nekatere sploh ne potrebujemo... Virant, če je že ostal minister, bi moral pri teh upoštevati zmanjšanje javne porabe, nikakor pa ne na medicinskem osebju, šolstvu , policiji.... Tudi novi gospodarski minister je hotel zmanjšati število zaposlenih - verjetno je prvič, kar je opazil, to negospodarnost....
gizdalinka
05. 04. 2014 13.24
+5
ne vem kaj tam delajo, ko koga kličeš in morda rabiš itak ni nobenga.
srebrnibreg
05. 04. 2014 12.23
-5
Kaj si bodo pa sedaj za koga izmislili in interpelirali. Že sedaj jih večina ni poslušala v fantaziranju in še manj jih bodo.
JApajaDAja
05. 04. 2014 12.28
+7
botjabotja
06. 04. 2014 08.48
+1
godhead
05. 04. 2014 11.16
-5
vprašajte plešastega, on vse ve
srebrnibreg
05. 04. 2014 12.19
-5
jako masi
05. 04. 2014 12.23
+11
Vidva pa povejta kaj dobrega je naredila šivilja za državljane,---Pa bodita iskrena,-----???'
korintos1
05. 04. 2014 12.57
-6
jako, ravno plešastega je odnesla, to je super dobro!
omega _v6
05. 04. 2014 13.14
+8
korintos Njena dobra dela nas bodo drago stala!! Sposodila si je 10 miljard v 1 letu!! Uničila 10 delovnih mest v gospodarstvu! Nabila nekaj novih davkov in zvišala že obstoječe!! Samo,da ni Janše na oblasti pa če ravno Slovenija čez eno leto bankrotira to je moto sedanje vlade!!!
korintos1
05. 04. 2014 13.17
-6
omega, 4 milijarde rabimo na leto samo za poplačilo procentov, to še niste v šoli jemali? Pa mi naštej tote nove in dvig obstoječih, vse si v množini omenjal.
korintos1
05. 04. 2014 13.18
-5
omega, ponosen narod ravno nima rad obsojenca za premierja.
novak.novak
05. 04. 2014 14.19
+7
korinčan, ona ni nikogar odnesla, njej so teren prpravl, njo pa nastavl. le kdo sploh jo je volil?
omega _v6
05. 04. 2014 19.05
+4
korintos zakaj lažeš?? Za poplačilo obresti (ti jim praviš procenti) smo loani porabili nekaj manj kot miljardo!! Vrnili smo 1,5 miljarde!! Kam je šel ostali denar?? Levičari ne veste drugega kot lagati ste sramota za demokratično Slovenijo!!!
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 10.38
+13
Če kdo, Bratuškova ve, kako je treba kadrovati. Ker svet ni idealen, se ji je malo sfižilo pri Čuferju, Omerzelu, Jakliču, Gantarju, Skazi, Stepišniku, Virantu in Maherju, Pikalu, Erjavcu, Grilcu in Komelovi. Vse drugo v vladi deluje zelo dobro.
srebrnibreg
05. 04. 2014 12.21
-9
Pri Bratuškovi nedorasli nalogi nimajo kaj iskati kot so to počeli v prejšnji vladi. To je pač nekaterin nemogoče kapirati, ker tega pri svojem ljubljenčku niso videli.
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 13.03
+5
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 10.36
+5
...tistole o jankovićevem (ne)vplivu je pa dim za javnost.........saj bi ostali tudi glasovali za interpelacijo,če bi jim ne šlo za stolček pri napajalniku
obiskovalecsmetisca
05. 04. 2014 10.33
+4
.....je bilo pa neprecenljivo gledati zgrožen obraz ministra,ko so mu kolegi nalivali kislico in mu v obraz povedali kaj si mislijo o njem...ni čudno,da je bežal iz DZ......sicer pa....23 glasov podpore??!!!....človek tako visokih etičnih norm ,kot jih ima gregor virant ,bi moral že včeraj odstopiti
poper00
05. 04. 2014 11.31
+2
Meni se pa zdi trenutno odličen ker ga ne marajo ne levi ne desni,torej jim je kot notranji minister trn v peti.
zaenotnost
05. 04. 2014 11.37
-1
Tudi meni je še kar OK ...omogoča pot iz blata v katero nas je spravil JJ.
Leonardo09
05. 04. 2014 10.26
+0
to se lahko zgodi samo pri nas,ko večji lumpi hočejo odstranit manjšega lumpa,janko pritiska,ni več kreditov,prilivi bodo usahnili postaja nervozen
omega _v6
05. 04. 2014 13.16
+3
Leonardo09 Ti največji lumpi so ravno sedaj na vladi!! Zvrtali so 8 miljardno luknjo v bankah kartero bo pokrila ubobožana raja!!! Levičarji ste krivi za te kraje,če nebi bili bi bila imena že zdavnaj javno znana!!!
damko 1
05. 04. 2014 10.24
+2
Kar sanji virant.....ce Zoki nebi imel vpliva, bi poslanci PS tebe podprli in ne zapustili glasovanja haha
JApajaDAja
05. 04. 2014 10.29
-1
mirsad miro muhar
05. 04. 2014 09.59
-2
kaj se pa obsojenc,oziroma bodoči zapornik oglaša
JApajaDAja
05. 04. 2014 10.02
+4
ijj v tožbi perčiča zoper njega trdi, da "udbaš" ni žalitev, ker je to bila legalna, zakonita organizacija.Zakaj sedaj zahtevajo preiskavo legalne , zakonite službe?Naj razume kdo more!
PS2Xministri
05. 04. 2014 10.13
-6
omega _v6
05. 04. 2014 13.21
-1
mirsad miro muhar Janša bo zapornik takrat.ko boste levičarji našli vsaj 1 dokaz za bilo katerega od teh montiranih procesov!! Kmalu boste imeli velike probleme in blamaže,če bo katera od teh političnih spletk pristala na Evropskem sodišču kjer štejejo na vašo žalost le dokazi in ne "na neznanem kraju"in podobno!!!
mirsad miro muhar
05. 04. 2014 09.58
-2
moja carica je gospodarica,Janko je samo figura,kamuflaža,ja ja dragi moji
mirsad miro muhar
05. 04. 2014 09.58
+1
novak.novak
05. 04. 2014 14.22
+2
in kaj muhar sploh hočeš povedat? si dobil že kaj nakazano? kaj si volil alenčko? al si morda volil jankovića?
kam
05. 04. 2014 09.57
+3
Če bi imela resnica in pravica kak vpliv, Virant nikoli ne bi bil v politiki
JApajaDAja
05. 04. 2014 10.08
+0
jaz pa mislim, da je našel pravo gnezdo v katero bo dreznil!