Slovenija

DeSUS predlaga revizijo privatizacij

Slovenj Gradec, 26. 08. 2008 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi človek stranke upokojencev Karl Erjavec pravi, da se stranka modernizira in ne skrbi zgolj za aktualne, temveč tudi za bodoče upokojence.

V Slovenj Gradcu se bo na listi DeSUS za poslansko mesto potegoval tamkajšnji župan Matjaž Zanoškar. Po besedah predsednika stranke Karla Erjavca gre za kandidata z bogatimi županskimi izkušnjami in izrazitim socialnim čutom. Prvi mož DeSUS je prepričan, da bodo volivci to tudi nagradili.

Karl Erjavec
Karl Erjavec FOTO: Damjan Žibert

Kot je na predstavitvi Zanoškarjeve kandidature poudaril Erjavec, si DeSUS veliko obeta od letošnjih parlamentarnih volitev, saj računa na osem do deset poslancev. Po njegovih besedah se stranka modernizira in ne skrbi zgolj za aktualne, temveč tudi za bodoče upokojence. Njen program je, tako Erjavec, konkreten, socialno naravnan in izhaja iz težav ljudi. Izboljšanje položaja starejših, zavzemanje za povečanje plač delavcem, vztrajanje pri javnem zdravstvu in šolstvu so programske točke, na katere je Erjavec še posebej opozoril. DeSUS si prizadeva, da bi si uspehe podjetij, ki so jih ustvarjale prejšnje generacije, delili vsi, predlaga pa tudi, da bi se izvedla revizija privatizacij.

Erjavec pričakuje, da bo DeSUS ponovno tehtnica pri oblikovanju nove vlade. "Stranka ni obremenjena z ideologijo. Kot pogoj za vstop v vladno koalicijo bomo zahtevali usklajevanje pokojnin z neto plačami in prenos upravljanja Kapitalske družbe na Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje," je dejal.

Zanoškar zaenkrat še ni član DeSUS, vendar, kot pravi, program stranke v celoti sprejema in bo tudi postal njen član. Po njegovih besedah bi kot poslanec posebno pozornost namenil socialnim vprašanjem in interesom lokalnega okolja, iz katerega izhaja. Kot meni, država še vedno ni poskrbela za učinkovito socialno politiko. "Skrajni čas je, da Mislinjska dolina in slovenjegraška občina po osmih letih vendarle dobita poslanca, ki v teh krajih tudi živi in z njimi diha," je dejal Zanoškar. Dodal je, da se v primeru izvolitve za poslanca v državnem zboru ne bo odrekel županovanju in bo opravljal obe funkciji hkrati.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igor.zemljic1@telemach.net
27. 08. 2008 13.31
Politika prilizovanja, ni prinesla nič razen možnosti,da ste ostali do konca v vladi, odstotki pa so šli po gobe-G. Erjavec. Še ena šola več,da se lizka ne izplača pa,če je še tako sladka dokler jo ližeš! Pomembno je kakšen je priokus na koncu,ko se lizanje konča.
tony_abcde@yahoo.com
26. 08. 2008 19.56
verjetnost, da to naredi je 0.001 če bi vedel, da bo to res naredil takoj dobi moj glas :)