Domača scena

Alan poleti brez kopalk

Ljubljana, 25. 08. 2008 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Kapus
Komentarji
2

Alan Hranitelj, tako v Sloveniji kot v tujini priznan kostumograf, sploh ni imel dolgočasnega poletja. Kljub vsemu, kopalk ni potreboval.

Poletje ni Alanov najljubši letni čas. "Vročina me precej moti, še večji problem pa je sonce. Ne, da ga ne bi maral, ampak sem žal alergičen nanj. Zato se mu raje izogibam," razlaga simpatičen umetnik, ki tudi v poletnih mesecih najraje poseda v stari Ljubljani in si privošči skodelico vročega čaja. "Obožujem lan, odlično diha v teh vročih dneh, kopalk pa sploh nimam. Jih ne potrebujem," pove v čem se najbolje počuti v soparnih dneh.

Alan med svojimi mogočnimi kostumi.
Alan med svojimi mogočnimi kostumi. FOTO:

Letošnje poletje je bilo za Alana zelo delavno, veliko pa je tudi potoval. "Službeni obveznosti in novi projekti so poskrbeli, da sem zdoma preživel kar precej časa, celo poletje pa mi je nagajal tudi pruh, ki sem ga staknil pri prenašanju težkih kovčkov. Prav nič zabavno ni, če človek ne more pristaviti čaja ali pa odpreti težkih vrat. Počasi prihajam k sebi," pravi Alan, ki je z mislimi že pri novih stvaritvah, ki jih pripravlja za letošnjo jesen.

Čarom Alanovih kreacij je podlegla tudi Josipa Lisac, ki z Alanom sodeluje že od njegovih najstniških let.
Čarom Alanovih kreacij je podlegla tudi Josipa Lisac, ki z Alanom sodeluje že od njegovih najstniških let. FOTO:

25. september je dan, ko nas v Narodnem muzeju čaka nova razstava vrhunskih stvaritev Hranitelja, ki obljublja, da bo spet presenetil: "Čaka nas še kar nekaj dela. Ideje so, sedaj pa je treba vse skupaj spraviti še v materijo, končni rezultat pa bo spet nekaj drugačnega in novega." Januarja Alan odhaja v Kanado, kjer bo dokončal soustvarjanje kostumov za največji in najbolj priznan cirkus na svetu. Cirque du Soleil namreč načrtuje premiero nove plesne predstave naslednje leto na Kitajskem, kar pomeni, da bo Alan prihodnje leto več časa v tujini kot doma.

Umetnik, ki je s svojim delom prepričal tako doma kot v tujini, bo v Ljubljani ponovno razstavljal 25. septembra.
Umetnik, ki je s svojim delom prepričal tako doma kot v tujini, bo v Ljubljani ponovno razstavljal 25. septembra. FOTO:


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BigSlavnih
25. 08. 2008 14.38
420187
25. 08. 2008 10.35
Pa kaj pol če je gej... On je umetnik višjega kova in verjamem, da ljudi, ki občudujejo njega in njegovo delo prav malo briga, kako je usmerjen, kajti svoje delo opravlja fantastično...