Domača scena
Oglas

Astronomski dnevi ta vikend v Minicityju!

Ljubljana, 28. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vabimo vas na neverjetno popotovanje po zvezdnem nebu od petka, 29. maja 17. ure dalje, do nedelje, 31. maja v Minicity! Mesto bo postalo podobno vesolju, z vesoljsko tehtnico boste lahko preizkusili koliko tehtate na različnih planetih, občudovali v Sloveniji najdene meteorite in potežkali njihove odlitke ter izdelovali komete.

minicity
minicity FOTO: minicity

Pred Minicityjem bomo za vas postavili največji planetarij v Sloveniji, ki vam bo s popolno simulacijo gibanja objektov v vesolju pričaral vesolje na dosegu roke. Čez dan bomo s teleskopi opazovali Sonce, v Luno in planete pa bomo zrli zvečer, zato bomo tako v petek kot v soboto, ko sta najboljša dneva za opazovanje Lune, podaljšali obratovanje kreativnega otroškega mesta do 22. ure zvečer.

Neverjeten izlet po našem Osončju bo za vas pripravilo kreativno otroško mesto Minicity v sodelovanju s Planetarijem, Prirodoslovnim muzejem Slovenije, Astronomsko revijo Spika in Kilometrom.

Cena vstopnice znaša 10 evrov. Več informacij >> minicity.si/novice

Poglejte si program za petek, 29. maj 2015, program za ostale dni pa najdete na minicity.si/novice

Petek, 29. Maj

12.00 – 22.00: Vsakodneve aktivnosti v astronomski preobleki // Minicity

Odšli bomo na izlet po našem Osončju, spoznali najlepše galaksije in se učili o dejstvih in mitih ter o pogumnih znanstvenikih, ki so nam prvi odkrili prve delčke našega vesolja. Mesto bo za en dan postalo podobno vesolju, z vesoljsko tehtnico boste lahko preizkusili koliko tehtate na različnih planetih, občudovali v Sloveniji najdene meteorite in potežkali njihove odlitke, gradili vesoljska plovila, poleteli v vesolje in mnogo več.

17.00 – 22.00: Simulacija v planetariju // pred Minicityjem

Pred Minicityjem bomo za vas postavili največji planetarij v Sloveniji, ki vam bo s popolno simulacijo gibanja objektov v vesolju pričaral vesolje na dosegu roke. Simulacija s predavanjem se odvija enkrat do dvakrat na uro in traja približno 25 minut.

17.00 – 22.00: Opazovanje s teleskopi // pred Minicityjem

Čez dan bomo s teleskopi opazovali Sonce, v Luno in planete pa bomo zrli zvečer, zato bomo tako v petek kot v soboto, ko sta najboljša dneva za opazovanje Lune, podaljšali obratovanje kreativnega otroškega mesta do 22. ure zvečer.

17.00 – 17.15: Demonstracija izdelave kraterjev // oder Minicity

Kaj se zgodi, ko pade meteorit na Zemljo? Kakšni so kraterji in kako veliki so?  Andrej Guštin nam bo povedal, kaj so kraterji ter kakšne vrste poznamo, ter nam pokazal, kako lahko izdelamo svojega.

18.00 – 18.30: Plesna delavnica “Moonwalk” // oder Minicity

S plesno učiteljico se bomo naučili slovitega "Moonwalk" plesa.

18.30 – 18.45: Demonstracija izdelave kometov *ODER MINICITY

Kaj se zgodi, ko pade meteorit na Zemljo? Andrej Guštin nam bo povedal, kaj so kometi ter kakšne vrste poznamo, ter nam pokazal, kako lahko izdelamo svojega.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni