Glasba

Avseniki imajo svoj festival

Begunje, 22. 08. 2008 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družina Avsenik je ob 55. obletnici svoje glasbe v Begunjah pripravila prvi festival Avsenikove glasbe. Na dnevu mladih so nastopili tudi mladi Turbo angelsi.

Glavni pobudnik festivala Avsenikove glasbe je sin Slavka Avsenika, Grega Avsenik.
Glavni pobudnik festivala Avsenikove glasbe je sin Slavka Avsenika, Grega Avsenik. FOTO:

Prvi Avsenikov festival je pripravil pet dni narodnozabavne glasbe, trajal bo še vse do nedelje. Festival so pripravili v čast Slavku Avseniku, ki se je pred 55 leti s svojo glasbo prvič predstavil širšemu občinstvu.
Festival ima vsak dan drugačno temo, in sicer so že imeli Gorenjski dan, Dan mladih, do nedelje pa se bodo zvrstili še dnevi, kot so Mednarodni dan, Avsenikov dan in Slovenski dan.
Nastopili bodo še Hišni ansambel Avsenik, Mitja kvintet, Seestern Quintett, Gregor Avsenik, Alfi in njegovi muzikanti, Gašperji, Gregorji in pa tudi plesna skupina Mojce Horvat.
Sicer pa bo festival Avsenikove glasbe postal tradicija, naslednje leto naj bi bil 5. septembra, trajal pa bo malo manj časa, in sicer tri dni.

Na Dnevu mladih so nastopili tudi Turbo angelsi.
Na Dnevu mladih so nastopili tudi Turbo angelsi. FOTO:
Na Dnevu mladih je bilo več starejših ljubiteljev narodnozabavne glasbe.
Na Dnevu mladih je bilo več starejših ljubiteljev narodnozabavne glasbe. FOTO:SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DonaldDuck12
23. 01. 2013 21.40
Avsenik bo legenda za vselej ampak kdo rabi Turbo angels na Avsenikovem festivalu? :S
milan.k
25. 08. 2008 10.47
Avseniki so najboljši dokaz in poduk vsem mladim (T.A.), kako postaneš glasbena zvezda in oni zagotovo so zvezda, ki bo še dolgo sijala na modrem nebu. Namreč zvezda postaneš s trdim, poštenim, trmastim (gorenjska trma)vztrajnim delom, s svojo preprostostjo in dostopnostjo postaneš zvezda v srcih ljudskih množic... Osebno mi godi, da je Alfi svoje domovanje že pred leti uredil v Jarenini...
fanimare
22. 08. 2008 20.12
za vae slovence je avsenikova glasba zakon zato želimo čim več glasbenih večerov z avseniki pa če je obletnica ali ne hura za avsenike BRAVO.