Slovenija
Oglas

Da na počitnicah ne bo bolelo

Ljubljana, 13. 09. 2008 06.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekatere vrste bolečin lahko lajšate brez zdravnikove pomoči. Proti glavobolu, zobobolu in menstrualnim bolečinam učinkovito nastopi Nalgesin S.

Se že veselite brezskrbnih počitniških dni? Lahko bi rekli, da skoraj ni lepših trenutkov, kot je čas dolgih poletnih večerov, ko se umirimo v zvoku škržatov, ko uživamo v razgledu z najvišjih vrhov, odkrivamo nove kraje, spoznavamo druge kulture in njihove običaje … Takšni trenutki pa lahko izgubijo svoj čar, če vas boli glava, zob, če vas mučijo menstrualni krči ali pa vas boli kaj drugega. Na srečo si lahko pomagate.

Nekatere vrste bolečin lahko lajšate brez zdravnikove pomoči.

Take bolečine so predvsem glavobol, zobobol, menstrualne bolečine, bolečine v mišicah in sklepih ter blaga revmatska obolenja. Pomagate si lahko z zdravili proti bolečinam (z analgetiki), ki jih brez recepta dobite v lekarnah. Upoštevati pa morate, da lahko sami lajšate le blage do zmerne bolečine, ki ne trajajo dlje kot 10 dni.

Priporočamo vam, da svojo potovalno lekarno dopolnite z analgetikom, ki bolečino odpravi hitro, njegov učinek pa je dolgotrajen.

 

Nalgesin S hitro odpravi bolečino.
Nalgesin S hitro odpravi bolečino. FOTO:


Nalgesin S vsebuje inovativno učinkovino naproksen natrij, ki hitro in zanesljivo premaga različne bolečine. Pomaga pri glavobolu, zobobolu, menstrualnih bolečinah, bolečinah v mišicah, sklepih in hrbtenici. Preprečuje in lajša blago do zmerno migreno, vendar ga morate vzeti ob prvih znakih migrenskega napada. Zaradi protivnetnega delovanja vam bo pomagal tudi pri blagih revmatskih obolenjih.

Učinek Nalgesina S je dolgotrajen. Znova ga vzamete šele po 8 do 12 urah, če se bolečina spet pojavi.

Glavobol

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Skoraj vsakega je že kdaj bolela glava. Najpogostejši je tenzijski glavobol. Občutite ga kot stiskanje glave ali napetost v predelu senc, čela, obraza in vratu. Največkrat se pojavi zaradi psihične napetosti, utrujenosti ali obremenjenosti oči. Sprožijo ga lahko tudi pomanjkanje spanja, lakota, jeza, strah in cigaretni dim.

Mnogo močnejši glavobol je migrena. Zanjo je značilna močna utripajoča bolečina, ki se sprva pojavi le na eni strani glave, nato pa se razširi še na drugo stran. Traja lahko več ur, tudi do dva dni. Pogosto jo spremljajo slabost, bruhanje ter občutljivost za svetlobo, zvok in dišave. Če so migrenski glavoboli zelo hudi, je nujen posvet z zdravnikom.

Zobobol

Mnogi poznajo občutljivost zob za toplo in mrzlo oziroma kislo ali sladko. Vzrok je poškodovana zobna sklenina. Če zobobol nastopi nenadoma, pa je vzrok okužba zobne pulpe v zobnem kanalu. Ker zobozdravnik ni vedno takoj dosegljiv, si lahko začasno pomagate s protibolečinskimi zdravili, ki so v lekarni na voljo brez recepta. Kljub prenehanju bolečine je zobozdravniški pregled nujen.

Menstrualne bolečine

Gre za krčevite bolečine v spodnjem delu trebuha, ki navadno trajajo od enega do treh dni. Pojavijo se, ker se maternica premočno krči, kar vodi do slabše prekrvitve in oskrbe s kisikom. Spremljajo jih lahko glavobol, razdražljivost, slabost in bruhanje.

Revmatska obolenja

Revmatska obolenja spremljajo bolečine v sklepih, ki so največkrat posledica degenerativnih sprememb v sklepih (prstov, zapestja, komolcev, ramen, kolkov in kolen), redkeje tudi vnetnih dogajanj. Povzročajo večjo ali manjšo togost telesa, oteženo gibanje, pogosto pa tudi otekle in boleče sklepe.

Kdaj k zdravniku?

Pri močnih in dolgotrajnih bolečinah in pri bolečinah, ki izhajajo iz notranjih organov (npr. bolečine zaradi želodčne razjede, ledvične ali žolčne kolike), je nujen obisk pri zdravniku.

Naj bodo vaše počitnice zdrave in brezskrbne!

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA