Domača scena

FOTO: Barbara Pešut izdala knjigo

Ribnica, 25. 08. 2009 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vsestranska glasbenica in pisateljica Barbara Pešut je izdala pesniško zbirko z naslovom Prej Potem. Na svojo ženo je bil še posebej ponosen mož Magnifico.

Pesniška zbirka Prej Potem vsebuje pesmi različnih datumov, nekatere so starejše, druge čisto nove, spet tretje še napisane na pisalni stroj. A vse imajo stvarno noto – napisane so v realnem jeziku – prav takšno, kakršno je življenje. Tako nam je povedala avtorica nove pesniške zbirke Barbara Pešut.

Na uradni predstavitvi literarnega dela so ji družbo delalli prijatelji, med njimi tudi Maks Modic, ki je vodil pogovor, in vremenarka Katja Jevšek, ki je prebrala nekaj pesmi.

Pesnica Barbara Pešut je ponosno predstavila svoje delo.
Pesnica Barbara Pešut je ponosno predstavila svoje delo. FOTO: Jorg Ceglar

V občinstvu je svoji boljši polovici ploskal njen mož, pevec Magnifico, ki je priznal, da se v ženino delo ni preveč vmešaval. "Ko me kaj prosi, že preberem, drugače pa sem sodeloval v založništvu."

V knjigi so poleg pesmi tudi ilustracije in ne kakršne koli; narisali so jih namreč znani slovenski obrazi, med njimi tudi Zoran Predin, Robert Kreslin, Miša Molk in drugi.

Katja Jevšek je z branjem pesmi požela veliko navdušenja.
Katja Jevšek je z branjem pesmi požela veliko navdušenja. FOTO: Jorg Ceglar

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Modesty
26. 08. 2009 15.42
kako je pa to zvenel, k je katja jevšek brala poezijo??? Sploh ne zna naglaševat besed - prav boleče je gledat vreme, kadar ga ona napoveduje Drgač je pa gospa pešut carica
manco-capac
26. 08. 2009 14.07
Katja je pa res lepa punca.
svetovna
26. 08. 2009 12.37
Ga.Barbara je res izjemna ženska.Kljub svoji težki bolezni ne objokuje nad svojo usodo.Raje napiše in izda svojo pesniško zbirko.Bravo gospa Barbara.To pa je pogum.Kupila bom vaše pesmi in jih z veseljem prebrala.
Alia Evans
25. 08. 2009 18.00
-2
tko dobra kot murkova "biografija" že nemore bit!!!