Domača scena

FOTO: Juretovi hčerki navdušili na ledu

Bled, 03. 01. 2013 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi dan novega leta so se v ledeni dvorani na Bledu predstavili mladi drsalci drsalnega društva Labod Bled, njihovi jeseniški prijatelji in pa mladi blejski hokejisti. Manjkal ni niti Jure Košir, ki se je prelevil v Božička.

Jure Košir se je prelevil v Božička.
Jure Košir se je prelevil v Božička. FOTO: Primož Smolej
Tradicionalno novoletno drsalno revijo so pripravili v duhu harmonije, in sicer pod režisersko taktirko Alenke Košir, ki je 40 mladih drsalcev v zelo kratkem času naučila kar 14 točk, ki so jih povezali v enourno predstavo na ledu. "Na voljo smo imeli samo 20 ur treninga za koreografijo, vaje in generalko enourne predstave s 14 točkami, v katerih je nastopilo preko 40 drsalcev in 30 hokejistov. Najmlajši so bili stari le 4 leta in lahko si predstavljate, kako malo časa smo imeli za vse," je povedala Alenka.

Hokejisti z Bleda so se letos prvič predstavili v svoji točki, v finalni drsalni točki pa so obiskovalci, ki so ledeno dvorano dodobra zapolnili, videli tudi nekdanjega alpskega smučarja Jureta Koširja. Na ledu se je tako, z izjemo najmlajšega člana, predstavila vsa družina Košir. Juretovi hčerki Alina in Anika sta nastopali v drsalnih točkah, žena Alenka pa je poskrbela za koreografijo.
 

Juretovo hčerka Anika (na fotografiji v ospredju) je navdušila na drsalkah.
Juretovo hčerka Anika (na fotografiji v ospredju) je navdušila na drsalkah. FOTO: Primož Smolej
Alenka Košir (na fotografiji v sredini) je poskrbela za celotno koreografijo.
Alenka Košir (na fotografiji v sredini) je poskrbela za celotno koreografijo. FOTO: Primož Smolej

Mladi drsalci so z nastopi pričarali čudovit občutek lebdenja in drsenja na ledeni ploskvi in gledalce popeljali v lesketajočo se sanjsko deželo. Na reviji je sodelovalo več kot 40 drsalcev iz domačega Drsalnega društva Labod Bled in Drsalnega kluba Jesenice. Otroci so letošnjo sezono zaradi skupnih treningov v blejski ledeni dvorani postali pravi prijatelji. In prav prijateljstvo je tisto, zaradi katerega ti otroci tako uživajo na sicer zelo zahtevnih treningih. Glasen aplavz so nastopajoči poželi ob že tradicionalni točki Črni labod, s katero se Drsalno društvo Labod Bled predstavlja tudi ob drugih priložnostih, tokrat pa so dodali tudi točko Beli labod.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malinom
10. 01. 2013 15.05
+8
Krasno je biti prisoten ob uspehih svojih otrok, ampak a je res treba s tem iti v medije, še preden se zadeva razvije do konca? To je sicer pohvalno ga.Alenka ampak bolj reklama za vaš posel in čimveč ponudb. Tako zastonj reklamo bi marsikdo rabil za svojo dejavnost. Ponavadi je to stvar matične Oš,GŠ ali ŠD in njihovih objav šolskih prireditev s privoljenjem staršev in tu so še avtorske pravice izvajalcev pri slikah, posnetkih, najbrž s tem starši teh niso seznanjeni. To je postalo že prav bolno kako se povzdiguje prve uspehe, lepoto,nadpovprečno genialnost in hiperaktivnost otrok zvezdnikov ....na splošno . Sicer nimam nič proti, naj jim bo z diamanti posuta pot, ko bodo posegali po vrhovih v svetovnem merilu, drsanje je itak v Sloveniji preveč zanemarjen šport že zaradi stroškov, ki si jih mnogi starši težko odtrgajo(mo)...to pa je že drug svet. Poskrbite, da boste to prireditev predstavili tudi v tivolski dvorani ali pa kot uvod v kako hokejsko tekmo v Stožicah, Celju, za protiutež grobosti hokeja. Naj bo kaka predstava še za učence osnovnih šol kot del kulturno-športnega dneva in uvod v rekreacijsko drsanje npr, pa bo namen lokalno gotovo dosežen. Če pa se dotaknem naslova, ni fer do ostalih: cela skupina, vsi posamezniki, se je izkazala , ne samo omenjena trojica in če že , bi morali predstaviti spisek vseh sodelujočih. Timsko delo ne sloni na trenutnih solistih, ti so le trenutno po talentu ali stažu treningov malo boljši od ostalih, vedno. Brez dobre baze tudi solist tima ne zacveti.
skandinavija 007
08. 01. 2013 19.43
-1
raj napisite da alenkine hcerke ker mama je pa tako lepa ne pa jurcekove bolj zanimiv naslov pac
hotchilipoper
06. 01. 2013 10.01
+9
In zdaj moramo spremljati njihove otroke od vrtca do faksa Pa napišite še kaj od Mateje Svet,si bolj zasluži kakšne pohvale
G8J
05. 01. 2013 16.27
+4
Super. Jurček vrni se na bele strmine in v muziko ter skupaj ta odpad
je..ti..
04. 01. 2013 22.14
+4