Domača scena

FOTO: Ljubezen na prvi dotik Jurija in Jagode Batagelj

Ljubljana, 28. 12. 2011 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jurij in Jagoda Batagelj sta s svetovno priznanimi plesalci latinskoameriških in standardnih plesov na odrske deske postavila novo plesno zgodbo Plesalčevo srce in zanjo prejela stoječe ovacije občinstva.

Plesalca latinskoameriških in standardnih plesov svetovnega kova Jurij in Jagoda Batagelj, ki sta med drugim osvojila tudi prestižni naziv velikega odprtega prvenstva Velike Britanije v Blackpoolu, sta se odločila, da poskusita ponoviti uspeh izpred petih let, ki sta ga imela s prvo slovensko plesno-gledališko predstavo latinskoameriških in standardnih plesov – The 50’s Show (z njo sta kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, dvakrat Narodni dom kulture v Sofiji, ki sprejme 5.000 gledalcev in veliki oder festivala Lent).

Tokrat sta za plesne sladokusce pripravila predstavo Plesalčevo srce. Zgodba temelji na resničnih dogodkih iz njunega življenja, a je obogatena s hollywoodsko noto in globljim sporočilom. Na plesnem tekmovanju v latinskoameriških in standardnih plesih se kot žrtev političnih iger znajde glavni junak Maks s soplesalko. Razočaran nad izkrivljenostjo plesnega sveta, ki mu sicer pomeni življenje samo, postane razdvojen … ali nadaljevati plesno kariero ali obesiti čevlje na klin. Ob strani mu stoji le trener Leon, ki v tej razklanosti in obupu sočustvuje z njim, a mu na podlagi lastnih izkušenj svetuje, naj svojo plesno pot nadaljuje v mestu uresničenih sanj – New Yorku!

Plesno predstavo sta si ogledala tudi pevec Marko Vozelj s soprogo Tino.
Plesno predstavo sta si ogledala tudi pevec Marko Vozelj s soprogo Tino. FOTO: Jure Makovec
Ulice New Yorka s svojo barvitostjo, spontanostjo, igrivostjo in dinamičnostjo Maksa tako navdušijo in motivirajo, da se odloči obiskati enega izmed tamkajšnjih kubanskih klubov, v katerem po naključju spozna Hope, Newyorčanko latinskih korenin, ki mu odkrije pot do pravega plesa med moškim in žensko, plesa polnega ritmike in igrivosti. Gre za ljubezen na prvi dotik; Maks je s Hope zmožen odpotovati v kraje, kjer je ples iskren in resničen kot življenje samo.

Izvrstna plesalca sta medse povabila še nekaj svetovno priznanih plesalcev latinskoameriških in standardnih plesov: Tomaža Štera, Anjo Imamovič, Damirja Halužana, Anno Mashchyts, Laro Keršmanc, Mateja in Špelo Kralj, Petra Majzlja, Majo Geršak, Klemna Prašnikarja in Alexandro Averkievo. Skupaj so povsem navdušili nabito polno dvorano in za videno poželi stoječe ovacije. Med gledalci smo opazili tudi lepo število znanih obrazov.

Plesalci so na koncu zasluženo poželi stoječe ovacije.
Plesalci so na koncu zasluženo poželi stoječe ovacije. FOTO: Jure Makovec
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.