Domača scena

FOTO: Od padcev na odru do reševanj človeških življenj

Zbilje, 29. 08. 2015 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Teja Pelko
Komentarji
5

Za nami je še ena Zbiljska noč. Na odru so se tokrat zvrstili DJ Dady, harmonikar Boštjan Konečnik, Roko Bažika, skupina Mambo Kings, pevki Danijela Martinovič in Neda Ukraden, akrobata Filip in Blaž ter plesalci plesne šole Urška.

‎Člani skupine Mambo Kings imajo veliko izkušenj tudi s porokami, saj na njih zelo pogosto igrajo. Včasih zaradi tega celo odpovejo nastop. "Mladoporočenci nam pogosto napišejo kakšno ganljivo pismo o tem, kako so se spoznali na naši zabavi in da nas zato na vsak način tudi hočejo imeti na svoji poroki. Zgodilo se je že, da smo zaradi tega odpovedali drugo stvar in šli igrat na poroko," nam je razkril Bart (na fotografiji desno - levo je Fraystefi).
‎Člani skupine Mambo Kings imajo veliko izkušenj tudi s porokami, saj na njih zelo pogosto igrajo. Včasih zaradi tega celo odpovejo nastop. "Mladoporočenci nam pogosto napišejo kakšno ganljivo pismo o tem, kako so se spoznali na naši zabavi in da nas zato na vsak način tudi hočejo imeti na svoji poroki. Zgodilo se je že, da smo zaradi tega odpovedali drugo stvar in šli igrat na poroko," nam je razkril Bart (na fotografiji desno - levo je Fraystefi). FOTO: Klemen Štular
Zadnji avgustovski petek je tradicionalno rezerviran za Zbiljsko noč. Večtisočglavo množico so tokrat ogrevali DJ Dady, harmonikar Boštjan Konečnik in Roko Bažika. Sledil je nastop skupine Mambo Kings. Fantje so oder zavzeli dvakrat (vmes je nanj stopila Danijela Martinović, ki pa so jo po travnati površini do tja in potem tudi nazaj nesli), nekaj minut čez 2. uro zjutraj pa je oder zavzela Neda Ukraden, ki je dobro razpoloženo občinstvo ob Zbiljskem jezeru zabavala vse do 4. ure zjutraj. Med obiskovalci smo opazili tudi udeležence šova Big Brother Tomaža Jeraja, Martina Flisa, Darjo Vrbnjak in Nino Golub. "Ena prijateljstva so ostala. Mislim, da bo ta vez ostala dolga leta. Pogosto se družimo. Danes smo se dobili tu. Prišli smo poslušat glasbo, se družit, in se zabavat. To je to," nam je povedala Darja, nato pa znova pridružila svojim nekdanjim sostanovalcem. V glasbi, ki je prihajala z odra, je uživala tudi udeleženka resničnostnega šova Big Brother slavnih Nena Nevenka Muršič.

Nastopajoči sicer ta večer niso imeli kakšnih opaznih težav, kar pa ne pomeni, da jim gre vedno vse po načrtih. Danijela Martinović celo pravi, da je bilo nezgod toliko, da bi lahko o tem napisala knjigo. "Vrsto let sem si lepila umetne nohte in so mi med nastopom padali dol. Nekoč se mi je zlomila peta na čevlju in sem padla med ljudi. Velikokrat tudi pozabim besedilo pesmi. Enkrat sem padla na odru. Strgala se mi je nogavica. Ni da ni. Živemu človeku se vse zgodi," nam je dejala Danijela. Člani skupine Mambo Kings pa so celo reševali življenja. "14 dni nazaj smo se vračali z nastopa. Ker je bila avtocesta zaprta, smo morali čez Trojane. Tam smo prvi naleteli na prometno nesrečo in smo se lotili reševanja nezavestnih ljudi iz avtomobilov, jim dali jezike na stran … Obnovili smo tečaj prve pomoči. Bilo je kar stresno, to moram priznati," nam je razkril član skupine Aleš Bartol - Bart. Neda pa se spominja samo lepih stvari in lepih trenutkov.

Danijela je bila videti ta večer v izvrstni formi in zelo dobro razpoložena. Pevka je imela sicer nedolgo nazaj težave z vrtoglavico. "To sicer ni nevarno, je pa nelagodno in neprijetno. Ne potrebujete kozarca vina, stalno se vam vrti v glavi. A zdaj sem v redu – kot vidite. Ne dam se. Jaz sem Dalmatinka, nas ne more uničiti niti metek," se je pošalila Danijela.
Danijela je bila videti ta večer v izvrstni formi in zelo dobro razpoložena. Pevka je imela sicer nedolgo nazaj težave z vrtoglavico. "To sicer ni nevarno, je pa nelagodno in neprijetno. Ne potrebujete kozarca vina, stalno se vam vrti v glavi. A zdaj sem v redu – kot vidite. Ne dam se. Jaz sem Dalmatinka, nas ne more uničiti niti metek," se je pošalila Danijela. FOTO: Klemen Štular

Nastopajoče smo povprašali tudi, kaj je bila najbolj nenavadna stvar, ki jim je med nastopom priletela na oder. Danijela je enkrat dobila tako velikega medveda, da ga sploh ni mogla držati. "Fantje so mu nadeli celo majico, na katero so napisali: 'Radi imamo Danijelo'. Dolgo časa sem ga imela na svojem fotelju. Oče se je zaradi tega zelo jezil, saj se ni imel kje usesti in gledati televizije. Medved je bil namreč tako velik, da je zasedel ves fotelj," nam je razkrila Splitčanka. Skupini Mamgo Kings pa zadnje čase na oder ne prileti veliko stvari. "Včasih so dosti letele hlačke. Pa veste, zakaj? Ker modrčkov še ni bilo," se je pošalil Bartol. Nedi na oder pogosto priletijo kakšni medvedki, svileni in štrikani šali, robčki, srca, še vedno pa dobiva tudi ljubezenska pisma. "Včasih dobim tudi kakšna darila za moje vnuke," nam je razkrila pevka, ki je nedavno dopolnila 65 let.

Pevka ne kaže svojih let. Da je videti tako mladostno, Neda pripisuje svoji energiji in disciplini. "Nobene skrivnosti ni. Ne jemljem zdravil, drog, ne uživam alkohola, ne meditiram, ne izvajam joge. Enostavno obožujem svoje delo. To mi daje veliko veselja. Srečna in privilegirana sem, da lahko delam tisto, kar imam neskončno rada in da s tem osrečujem nekatere ljudi. Imam tudi čudovito družino: hčerko, zeta in vnuke. Dajejo mi veliko inspiracije in moči. Zelo sem ponosna nanje," nam je razkrila pevka.
Pevka ne kaže svojih let. Da je videti tako mladostno, Neda pripisuje svoji energiji in disciplini. "Nobene skrivnosti ni. Ne jemljem zdravil, drog, ne uživam alkohola, ne meditiram, ne izvajam joge. Enostavno obožujem svoje delo. To mi daje veliko veselja. Srečna in privilegirana sem, da lahko delam tisto, kar imam neskončno rada in da s tem osrečujem nekatere ljudi. Imam tudi čudovito družino: hčerko, zeta in vnuke. Dajejo mi veliko inspiracije in moči. Zelo sem ponosna nanje," nam je razkrila pevka. FOTO: Klemen Štular

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pingvinislo5
30. 08. 2015 13.01
+7
ne morem verjet da folk hodi na to
jenihvetes
30. 08. 2015 12.28
-3
Jaz sem Dalmatinka, nas ne more uničiti niti metek," se je pošalila Danijela -NAZIONALIZEM KROATOV, gotovo meni, da je bila Oluja čista ko suza... ghollazen
pero1970
29. 08. 2015 15.28
+8
Kaj Bajaga, Parni Valjak in Severina pa niso uspeli priti?
Dakota 100
30. 08. 2015 09.46
+1
Ne kliči hudiča, če sam še prerad pride.
mukimat
29. 08. 2015 14.09
+3
Na morju je lepše...