Domača scena

FOTO in VIDEO: Znani obrazi bodo igrali in peli za otroke

Ljubljana, 23. 03. 2011 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nadja Jurca
Komentarji
6

Ste si kdaj mislili, da boste lahko novinarje, televizijske voditelje, snemalce ter druge predstavnike POP TV in Kanala A videli na gledališkem odru? No, zdaj imate priložnost, da jih vidite v drugem okolju in hkrati še prispevate v dobrodelne namene.

Mož iz Manče - generalka - 21
Mož iz Manče - generalka - 21 FOTO: Damjan Žibert
Na sporedu je samo osem predstav, vstopnice za prve štiri predstave pa so že razprodane. Če želite prispevati v dobrodelne namene in se nasmejati v družbi znanih obrazov, si torej čim prej zagotovite vstopnico!

Predstava Mož iz Manče je že dobila svojo končno podobo, luč sveta pa bo ugledala prav kmalu – premierno bo namreč zažarela 23. marca v Špas teatru v kulturnem domu v Mengšu.

V zgornjem videu si lahko pogledate nekaj utrinkov z generalke in prisluhnete, kaj so o predstavi povedali nekateri nastopajoči – tudi takrat, ko nihče ni vedel, da je kamera že prižgana ... Med drugim lahko slišite, kako prepeva Ota Roš in morda vas bo presenetil tudi izjemen glas Matjaža Tanka.

Kdo vse se bo pokazal na odru?

V spektakularnem broadwajskem muzikalu, ustvarjenem po Cervantesovem Don Kihotu, se bodo predstavili posamezniki, ki jih večina pozna kot novinarje ter voditelje POP TV in Kanala A, spremljal pa jih bo izvrstni Orkester Slovenske vojske, ki je z veseljem pristal na sodelovanje pri ustvarjanju tega dobrodelnega projekta.

Vsi ljubitelji igre, vabljeni k ogledu!

Vstopnice za ogled muzikala Mož iz Manče si lahko zagotovite v Špas teatru, Kulturni dom Mengeš ter preko spletne strani Špas Teater!

Vzdušje v ekipi nastopajočih, ki je sicer precej izčrpana zaradi zapolnjenega urnika, je izjemno pozitivno. Dvoma o tem, ali so na premiero in na naslednjih sedem ponovitev predstave pripravljeni, ni. Pevske vaje so za njimi, teksti so shranjeni v spomin.

In kaj je najlepše? Dobrodelni namen ...

Da bodo izkupiček namenili v dobrodelne namene, in sicer Pediatrični kliniki za nakup opreme.

Vsi nastopajoči so se odrekli honorarju. Ekipi se je brezplačno pridružil tudi odličen Orkester Slovenske vojske, ki predstavi pod taktirko dirigenta Simona Dvoršaka (ta je muzikal študiral v Angliji) daje pomemben pečat.

Orkester Slovenske vojske bo igralce spremljal v živo (v ozadju).
Orkester Slovenske vojske bo igralce spremljal v živo (v ozadju). FOTO: Damjan Žibert

Ota je prostitutka, Usenik večni sanjač

PREMIERA bo 23. marca v Špas teatru, Kulturni dom Mengeš ob 20. uri.

Predvidenih je 7 ponovitev, in sicer 24., 26., in 27. marca, ter 7., 8., 9. in 10. aprila.

Mož iz Manče je muzikal – tragičen, a poln komičnih elementov. Glavni lik Don Kihot, ki ga igra novinar 24 ur in stand up komik Janez Usenik, je večni sanjač, revni plemič, ki želi pred smrtjo obuditi ideal viteštva in popraviti vse krivice sveta. Zagrenjeno prostitutko Aldonzo (Ota Roš) kuje v zvezde in jo izbere za svojo Dulcinejo.

Matjaž Tanko (voditelj 24 ur) bo nastopil v dvojni vlogi – kot Šef, nesporni vodja jetnikov v zaporu, ter plahi gostilničar. Od ljudi, ki delajo v PRO PLUSU, bodo nastopili še Gregor Godler (snemalec) kot glavni negativec Vojvoda, Tina Kic (tržnica, v prostem času pevka) kot Antonija Kihana, Katarina Keček (novinarka oddaje Preverjeno) kot Kihanina gospodinja, Nejc Simšič (novinar Pop In) kot brivec, Blaž Jarc in Jan Golja (novinarja Sveta na Kanalu A) kot mulovodca Pedro in Anselmo, in Mateja Ropoša (novinarka Pop In) kot mavrska deklica. Poleg tega bosta pri dobrodelni predstavi kot "zunanja sodelavca" sodelovala še izjemna komičarka Martina Ipša kot Sančo Pansa in Gregor Usenik kot modri pater Perez.
 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Venetijan
23. 03. 2011 23.24
Trust35, nepravilno umivanje zob, bednik-ca.
badzo87
22. 03. 2011 19.09
"Vzela sta si Oto Roš" :D
Trust35
22. 03. 2011 17.58
agnus
22. 03. 2011 17.02
ne nasedam na reklame!
big brother
22. 03. 2011 16.36
res je zelo dober, pa tisti ki vodi oddajo zvečer tudi zelo
jurko88
22. 03. 2011 15.53
janez usenik se mi zdi še najboljši od useh novinarjev :)