Domača scena

Helena Blagne je odletela

Ljubljana, 07. 07. 2009 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Helena Blagne bo letošnje poletje več časa preživela na koncertnih odrih kot plažah. Pevka z družino potuje v ZDA in Kanado, kjer so vstopnice za njene nastope že razprodali.

V ZDA in Kanadi ne bo časa za počitek.
V ZDA in Kanadi ne bo časa za počitek. FOTO:

Prav danes je pevka Helena Blagne s sinom Kristijanom in z možem Mitjo odpotovala na koncertno turnejo po Združenih državah Amerike in Kanadi. Glasbenica se nikoli ni zadovoljila le s krajšimi izleti v sosednjo državo, temveč so jo že od nekdaj privlačili svetovni odri. Svojim željam je samozavestno sledila in danes se lahko pohvali s koncerti pred množicami oboževalcev v Avstraliji, Rusiji, Kanadi, Ameriki …

"V tujini je odnos do izvajalcev zelo spoštljiv in profesionalen."
"V tujini je odnos do izvajalcev zelo spoštljiv in profesionalen." FOTO: Franci Virant

Helena se nastopov veseli vsaj tako močno kot njena publika, za katero pravi, da ji je tako naklonjena kot doma. "Občinstvo v tujini se od moje zveste domače publike prav v ničemer ne razlikuje. Če si kakovosten, te cenijo povsod. Zdi se mi velik dosežek, da uspeš iz tako majhne države, kot je Slovenija, prodreti na velike tuje odre. Razlika med nastopi doma in v tujini je edino v organizaciji. Močno se namreč razlikujeta velikost koncertnih prizorišč in seveda pristop organizatorjev do izvajalcev. Ta je zelo spoštljiv in visoko profesionalen," pravi Helena, ki bo imela v ZDA in Kanadi šest velikih koncertov, o katerih bomo na našem portalu seveda poročali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

angede
12. 09. 2009 21.43
naprej bi se opravicil ce moja slovenscina ni glih tekoca .... Helena and Canada. Jaz zivim v Torontu ze 14 let in zal moram reci da jaz nisem slisal ne duha ne sluha o Heleni v Canadi to pletje. Ne vem od kje vi novinarji dobivate the info ampak nicesar se ni slisalo o njenih nasopih. A vi res mislite da je ona neka zvezda v zamejstvo... mogoce vam lahko prodaja zgodbe samo ne more jih pa nam... Jaz sem klical slovensko drustvo v kanadi ki niso imeli pojma o njenih koncertih... kako to da nikoli ne povabi kakega novinarja pa malo posname ta velik koncert v tujini... aja mogoce bi bilo malo tezje pokazati da mogoce poje kje na ulici kot nek berac pa si part tisoc dolarjev pridobi k ji damo da utihne vriskati .... bi bilo zelo lepo od nje ce bi nas pustila pri miru in nam nehala delat sramote v kanadi to je moja drzava zdaj in meni res ni v ponos pokazati kaksne neprofesionalke imamo v nasi drzavi... no njej pa en nasvet: tukaj ni gospoda Zidarja da bi ti kupil kaksen avto za uslugo hitrga v kranjskem hotelu... mogoce ce bi svoj zadnjo plat malo obdelala potem nebi pred let polomila koalnice ... lep pozdrav
vikica11
08. 07. 2009 15.50
Zame ima Helena prelep glas, škoda samo, da je včasih tako afektirna in da so nekatera besedila tako banalna.
cepec22
08. 07. 2009 07.52
Ja kje pa bo nastopila, a v Carnegi hall? Nasi glasbeniki so kot nasi ministri. Ko ste pisali kako je Rupel govoril kongresu, je bil dejansko le sprejet v knjiznici v Beli hisi. Tako bo Helena lahko pela le v Clevelandu in v Torontu, kjer zivijo nasi ljudje. Drugje nima kaj poceti. Spustite se na realna tla in recite bobu bob in ne fizol. Taksnih imajo americani nic koliko.
paradoxs
07. 07. 2009 21.22
mater bo mogla nastopat pred ogromno občinstva, naj raje pove dejstva da je lahko srečna za brezplačni let, hrano, domovanje to pa seveda poplača z nastopanjem po raznih kulturnih oz.gasilskih domovih za te poslovenjene kanadčane. hja tko je, žal...ne se hvalit z turnejo, ker je kapljica v morju tistih nekaj ki jo poznajo
agnus
07. 07. 2009 20.06
Ona ni niti glasbenica, niti šolana pevka!! Nekaj opravljenih ur solopetja, še ne pomeni, da je šolana. Nima niti srednje glasbene, kaj šele glasbene akademije. Če je res operna pevka, zakaj potem nikoli ni bila angažirana v operi? Je nešolana popevkarica, ki pa resda poje bolje od raznih Špelc,..........
kadulja
07. 07. 2009 16.55
Kljub letom še vedno lepa in mikavna...
bacek_jon
07. 07. 2009 16.47
v tujini polni malo večje gostilne, zastopijo pa je tako ali tako nič. Naj živi Murko.
weber1
07. 07. 2009 16.22
Ko bi ljudje vedeli kaj jih čaka - ojojojojjjj........ubogi vsi...
due
07. 07. 2009 15.08
svetovna ja opere zna pet in svoje pesmi, ko pa je enkrat pela nek venček evrovizijskih pesmi je pa bila katastrofa. najboljše zna pet nuša derenda. ko ona poje kakšne pesmi od drugih izvajalcev še boljše pridejo. pač če si za opero poj opero če pa ostale pesmi pa ostale. slaščiččar tudi ne dela vseh jedi ampak le sladice kuhar pa ostale jedi in ne sladic.
JA-NE
07. 07. 2009 13.57
+1
Še najboljša njena pesem je Moja generacija, ki jo je zapela v duetu z nekoč zelo priljubljeno Dejo Mušič.
JA-NE
07. 07. 2009 13.49
Enkrat sem slišal Heleno Blagne peti v živo, pred leti na Koperski noči. Vreščala in cvilila je, da so me še nekaj dni ušesa bolela. Zame ni nikakršna extra dobra pevka...žal.
svetovna
07. 07. 2009 12.38
Helena tudi pri nas napolni dvorano v Tivoliju.Pa ne samo z upokojenci,kot je nekdo napisal,da jo samo oni poslušajo.Priznajmo,da je super pevka z šolanim glasom.Ni ji problem peti oper ali pa lahkotnih popevk.Tisti,ki se pa ne strinjate z mano,pa še naprej poslušajte Sanjo Grohar,Murkota,Tayo in še celo vrsto njim podobnih,ki nimajo pojma o petju.
toja62
07. 07. 2009 12.20
Helena lepo poje in ji želim vse naj na nastopih. Sploh pa, da bi se z družino lepo imela in da bodo imeli na to turnejo lepo spomine. Z veseljem bom prebrala poročanje o teh nastopih na vaši spletni strani.
3-2
07. 07. 2009 12.18
Macho Macho zgrabi za krtačo da bom lepa kakor rožica je eno njenih besedil po koncertu pa tisto: Ej fantje a se ne boste nič ugrebl kdo bo prvi
PALAGRUŽA
07. 07. 2009 12.04
samo se za domove penzicev lahko poje
nevica
07. 07. 2009 11.56
Naši emigranti radi poslušajo slovensko muziko, tudi Helenci bodo z veseljem prisluhnili.
rahlo_nepristranski
07. 07. 2009 11.54
Kaj je bedniki, tisti ki ste jo takoj napadli, kaj mislite da slovensko pevko Heleno, ne poslušajo tudi v drugih državah.Se zelo motite, saj je tudi sama povedala, da jo zelo radi poslušajo na japonski, rusiji, avstraliji in povsod v evropi.Kaj mislite če vaših južnjaških pesmi in pevcev ne poslušaju drugi, kot samo južnjaški priseljenci, da je tako tudi s slovenskimi ansambli in pevci, se zelo motite.Kjer je Helena šolana pevka in zelo lep glas ima, tako da je za vse ušesa pevka primerna in še ostale pesmi poje v angleški verziji, tako da pri tem ne bo težav tudi za ostalimi poslušalci in gledalci.
Desno
07. 07. 2009 11.43
kaj vas daje fousarija,,,uspela je in prou je tako,,,bravo helena
tvoja.muca
07. 07. 2009 11.37
Veliki koncert v Ameriki bo imela baje z velikim instrumentalnim duetom. To pa je nekaj, a ne.... Po navadi zadeve organizira VSKO (vse slovenski kulturni odbor) v Kanadi. Spanje in hrana je v domovih pri naših zdomcih itd. Ampak pomembno je, da mediji napišejo vest: "V tujini je odnos do izvajalcev zelo spoštljiv in profesionalen." Helena, z vsem spoštovanjem do vašega petje in glasbe predvsem izpred 15 let, ampak počasi bi lahko v vaših zrelih letih že prenehali z blefiranjem.
realnost
07. 07. 2009 11.30
Vsaka čast Heleni Blegne, je še vedno naša najboljša pevka, predvsem pa je sposobna izvajanja v živo in vsi , ki tu kritizirate verjetno raje poslušate mlade sexi punce v stilu atomic harmonic, ki so sicer za pogledat, vendar več kot odpiranja ust na playback pa žal niso sposobne in s tem playbck sistemi popolnoma uničujejo glazbo in njene vrednote, to so samo muhe enodnevnice za ljudi , ki tako ne vejo kaj je glasba saj je ne znajo poslušat temveč jo gledajo. Helena pa je še vedno zakon !!