Domača scena

Igy gre v Haag

Celje, 12. 05. 2008 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski koreograf in režiser Igor Jelen - Igy bo s svojo plesno in baletno predstavo Hiša 22 gostoval tudi na Nizozemskem v Haagu.

Predstava Hiša 22 se ta teden seli v Haag, jeseni pa bo na sporedu še gostovanje v Ljubljani.
Predstava Hiša 22 se ta teden seli v Haag, jeseni pa bo na sporedu še gostovanje v Ljubljani. FOTO:

Po lanski svetovni premieri v New Yorku in evropski v Veliki Britaniji ter številnih gostovanjih v tujini bo režiser Igor Jelen - Igy s svojo plesno in baletno predstavo gostoval še v Haagu. Na Nizozemsko, kjer bo preživel tri dni, se bo celjski umetnik odpravil v spremstvu svojih treh plesalk in balerin, na sever Evrope pa Jelen potuje tudi pod okriljem slovenske vlade. S predstavo Hiša 22 je Igy v letu dni gostoval o osmih državah.

Celjski umetnik Igor Jelen - Igy je zaslovel po organizaciji najbolj nenavadnih modnih revij in dogodkov v Sloveniji
Celjski umetnik Igor Jelen - Igy je zaslovel po organizaciji najbolj nenavadnih modnih revij in dogodkov v Sloveniji FOTO: Lidija Mataja

Predstava Plesnega teatra Igen iz Celja z naslovom Hiša 22, ki jo je v Sloveniji pred meseci premierno uprizoril v največjem mestu ob reki Savinji, pa bo kmalu doživela tudi upodobitev na filmskem platnu, in sicer v obliki kratkega promocijskega filma, posnetega v pravi tovarni, kot pravi Igor.

„S predstavo Hiša 22 sem zelo zaposlen, čaka nas še serija pomladnih in poletnih gostovanj po Evropi, pa potem še jesenska predstava v Ljubljani. Tako mora biti, tudi slovenska prestolnica mora videti moje bele balerine. Moja plesna in baletna skupina pa je že utečena, naravnost profesionalna, res sem zelo zadovoljen, tako da se lahko ob tem ukvarjam še z organizacijo številnih drugih dogodkov in za slovenske in tuje naročnike,“ pravi gostobesedni Igy, ki bo v petek, 16. maja, na ljubljanskem gradu pripravil tudi veliki modno-filmski dogodek ob praznovanju 60. obletnice poslovanja znanega slovenskega podjetja.

Igyjeve plesalke in balerine so s svojim nastopom in belino najprej navdušile lani v New Yorku.
Igyjeve plesalke in balerine so s svojim nastopom in belino najprej navdušile lani v New Yorku. FOTO:

Igy, ki najraje ustvarja v domačem Celju in v prelepem Piranu, pa je za 24ur.com še povedal: „Slišal sem, da pod 10 tisoč evri honorarja v Sloveniji ne delam nič. To seveda ne drži, nisem tako zelo drag, sem pa predvsem dosleden in zahteven do svojih naročnikov in poslovnih partnerjev.“

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

led1
03. 01. 2009 16.39
čestitke od srca....
lanalana@email.si
14. 11. 2008 10.35
Igy piggy, no.. če te res nč ni sram, zakaj si pa potem pod imenom Info? :)
Jazzzzzzz
13. 05. 2008 12.24
FAMOZNO, FANTASTIČNO. FENOMENALNO.
Jazzzzzzz
12. 05. 2008 14.45
NORO. THE BEST. TI SI ČIST NOR. BRAVOOOOOOOOOO !!!!