Domača scena

Katera lepotička bo 10. miss Universe Slovenije?

Ljubljana, 18. 04. 2010 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

14. maja bo znano, kater bo nova miss Universe Slovenije 2010. Le eni izmed 16 finalistk se bodo odprla vrata za nove priložnosti in le ena bo prejela lepe nagrade in nepozabno doživetje.

Dekleta so izbirali in izbrali na štirih kastingih, ki so jih organizirali od februarja dalje, zaključno besedo pri izbiri pa je imela tudi letos 8-članska strokovna žirija.

Nova miss Universe Slovenije bo med drugim leto dni mesečno prejemala štipendijo v višini 400 evrov, ki naj bi jih porabila predvsem v študijske namene.

Finalistke letošnjega leta za miss Universe Slovenije so tako postale: Maruša Pirnat, Tjaša Resnik, Ula Šemole, Pia Sara Odlag, Rima Salman, Petra Ropret, Janja Klobasa, Sandra Marinovič, Marika Savšek, Ana Sekolec Kocijančič, Tina Hercog Huttler, Tjaša Nedeljko, Maja Žagar, Tamara Teofilovič, Renata Simič in Rebecca Kim Lekše.

Aktualna slovenska miss Universe Mirela Korać ter finalistke za novo misico.
Aktualna slovenska miss Universe Mirela Korać ter finalistke za novo misico. FOTO: Miro Majcen

Finalistke bodo na finalni prireditvi nosile večerne obleke štirih modnih oblikovalk: Maje Štamol, Mojce Celin, Barbare Plavec in Urše Drofenik. Vsaka oblikovalka bo poskrbela za štiri dekleta, finalistke so oblikovalke izbrale z žrebom. Oblikovalka Maja Štamol bo oblekla Rimo Salman, Petro Ropret, Janjo Klobasa in Ano Sekolec Kocijančič, oblikovalka Mojca Celin bo poskrbela za obleko Rebecce Kim Lekše, Marike Savšek, Ule Šemole in Tjaše Resnik, oblikovalka Barbara Plavec za Marušo Pirnat, Tino Hercog Huttler, Majo Žagar in Renato Simič, oblikovalka Urša Drofenik za Pio Saro Odlag, Sandro Marinovič, Tjašo Nedeljko in Tamaro Teofilovič.

Mirela Korač in Nataša Pinoza
Mirela Korač in Nataša Pinoza FOTO: Miro Majcen

Na predstavitvi letošnjih finalistk je nemalo pozornosti požela tudi aktualna miss Universe Slovenije, ki je z nenavadno obleko opozorila na akcijo Očistimo Slovenijo!, ki je potekala isti dan.

Mirela Korać je ob tem povedala: "Moje sanje so povezane tudi s humanitarno dejavnostjo, pri čemer želim biti čim bolj aktivna. Pred časom smo s še nekaterimi zmagovalkami Miss Universe Slovenije sodelovale pri okolju prijazni modni reviji, danes pa, ker se zaradi obveznosti žal nisem mogla udeležiti akcije Očistimo Slovenijo!, sem akcijo vsaj podprla – z obleko. Ta je narejena iz ekoloških odpadkov, torej na podlagi recikliranja in kombiniranja odpadnih materialov, oblikovala jo je Ines Pusar."

Mirela je ob tem še dodala, da so se njene sanje uresničile tudi, ko je konec lanskega avgusta zastopala Slovenijo na svetovnem, že 58. lepotnem izboru na Bahamih.

Mirela Korać – Laskava titula bo odšla, lepota pa bo ostala!
Mirela Korać – Laskava titula bo odšla, lepota pa bo ostala! FOTO:
Prireditev Miss Universe Slovenije 2010 si bo mogoče ogledati na Kanalu A v neposrednem prenosu, in sicer 14. maja 2010. Naziv 'miss universe' se dodeljuje za lepoto, ki jo izžareva celotna osebnost dekleta in sem sodijo tudi značajske lastnosti.

Miss Universe Slovenije letos praznuje okroglo 10. obletnico. Ob tej priložnosti so se organizatorji spraševali, ali so dosedanje zmagovalke uresničile svoje sanje in ugotavljali, da so prav vse uspele zgraditi uspešne kariere na najrazličnejših področjih, ne le kot manekenke. Katero dekle izmed letošnjih finalistk bo tista, kateri se bodo uresničile sanje, pa bomo izvedeli že kmalu – na finalni prireditvi 14. maja 2010 v studiu Pro Plusa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (143)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bakhantke
26. 04. 2010 19.27
Takole je: Kar se tiče Sandre Marinovič je edina tukaj med temi dekleti, ki je že opozorila nase in ne glede na to, da je gospodična nastopila v reviji Playboy naj opozorim na to, da ni bila Playboyevo dekle, da ni bila na naslovnici in da je bila v posebnem pictorialu, ki je povdaril predvsem njeno lepoto. Niti ena od teh tukaj, Bog mi oprosti, tam nebi izgledala niti 10% tako dobro kot Sandra. Poleg tega je pa v Playboyu lepotička pokazala manj kot se vidi v vsaki reklami za šampon. Kar se ostalega tiče, če so jo izbrali nehajte zganjat vik in krik pa se ne zaletavajte kot kavke v zmrznjen d.r.ek. ker vam nič ne pomaga. Očitno je, da se je en tabor oboževalcev enega od deklet, ki bombaridra s svojim imenom vse okoli sebe, od medijev, do forumov, do facebooka, odločil, da bo poskušal na grd način spraviti ob dober glas dekle od katerega bi se vsi lahko učili in naučili zelo veliko. Resnici na ljubo: katera pa tukaj lahko sploh resno konkurira? Katera od Universe misic pa je sploh kaj naredila v zadnjih nekaj letih? C'mon get real pa se spravite k sebi in nehajte se kregat. Se bo že videlo katera je dobra in zakaj je zmagala.
nosecnicaaa
23. 04. 2010 09.28
maty11... nevem na koga misliš, ko omenjaš prijateljice, rada pa bi ti povedala (zase) da ne poznam nobene od tekmovalk. Jaz pač povem, da je zame Sandra edina, ki bi jo izpostavila od letošnjih tekmovalk. Zakaj se Salmanova ne omenja? Nevem... Ti napiši kaj lepega o njej, če ti je všeč.
maty11
22. 04. 2010 09.51
wsaka ma možnost dobit naslov,zakaj ne Marika,Petra... nkatere so najele roj svojih prjatlc da "nAvijajo" po raznh forumih...nikjer omenjena Salmanova se pa ne izpostavlja..kolk je opazit ima že ime in vse prepogoje
nosecnicaaa
21. 04. 2010 16.41
Ej sinja9 sam ne mi s takimi... čist dobr sem jaz prebrala komentarje in vaša mnenja mi ne grejo v nos.. pač povem svoje mnenje o tvojem mnenju. A je to prepovedan? A sem koga užalila al pa kej podobnega. No če pa ti razlikuješ model pa miss mi pa povej kaj je potem zate Nina Osenar, Sabina Remar, Sanja Grohar... so to missice ali modeli... Nemorem verjet kakšne govoriš. Pa to je isto... modeli tekmujejo za miss, missice so modeli... A se ne strinjaš? Pa sorry, če sem ti kej narobe rekla. Ni bil moj namen kregat se. Pač si povemo, kaj mislimo...
amadeusss
21. 04. 2010 12.12
REBECCA KIM LEKŠE in ULA ŠEMOLE držimo pestiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nikei
21. 04. 2010 00.59
ooooo dejmo se pustit presenetit pa se ne kregat tle kr je bedarija noben ne pozna punc osebno vsaj vseh ne tko da use majo iste moznosti a sandra ce bi bla ovira to kr je bla v playboyu verjetno nebi prisla v finale tko da ocitno to ni bla ovira kr pa zenska tak ni pokazala tisto kar pokazejo druge punce tko da se to nemore stet za isto SANDRO MARINOVIC ZA MISS :))))))
ziva35
20. 04. 2010 20.29
Aja...pozabla sm: Ula, Tjaša in Kim...to so moje favoritke:))
sijan9
20. 04. 2010 18.00
Vsakokrat ko gledam fotke najdem pri kateri kaj zanimivga!! bomo videli njihovo podob in osebnosti na finaluu.
sijan9
20. 04. 2010 17.59
lahko pa zmaga tudi RIMA SALMANNN!!!
sijan9
20. 04. 2010 17.57
REBECCA KIM LEKŠ !!!!! ZMAGA JE TVOJAAAAAAA!!!
sijan9
20. 04. 2010 17.41
Nosecnicaa kaj tebi gredo druga mnjenja tako v nos??? malo bolje beri komentarje anee! Jaz sem misljenja da je miss universe prevec prestižno tekmovanje in ze prejsna leta golota ni bila dovoljena na svetovnem izboru tako ali tako ni dovoljena! ker so ta dekleta na nivoju. pa meni osebno so vse njene fotke vsec tudi iz play boya pravim pa da to ni primerno.to je tako pravilo! ce pa sedaj v sloveniji ni vec pa je dobro zanjo.pa vsak lahko ima svojo favoritko pa se ne obreguj v vsakega ane.Glede tega pa kokr sm jst opazila tudi prejsnja leta niso sle vedno izkusene misice! In se nekaj ne razlikujes da tu gre za miss ne za model za na modno pisto! ki mora imeti tudi moralne zadrzke. lp
nosecnicaaa
20. 04. 2010 17.08
Nevem kako lahko rečeš (sinja9), da bi ti blo bolš, da gre na tekmovanje tista, ki še ni nič doseglav svetu mode. To je čist tko, kot da bi rekla, da naj gre na npr. matematično tekmovanje človek, ki še ni nič dosegel s področja matematike. Nevem no, to je čist en brezvezn primer. Ampak bistvo mislim da razumeš. Zdrava pamet ti da vedet, da je bolš, če gre nekdo, ki je že tudi v tujini poznan na neko tekmovanje, kot čist popoln tujec v svetu mode. Drugače se pa res sprašujem, zakaj takšna slikica v tvojem profilu, če ti gre golota tako v nos. Napou naga baba, zadaj pa ameriška zastava. Halllooooo... Dej mal potuhti kaj pišeš pa kaj govoriš in kako to svoje stališče dejansko prikazuješ. Sandra ni manekenka, ki bo potem čez en mesec posnela kak komad pa se drla v mikrofon, kot naše misice od prej. Ker Sandri je v interesu samo moda in nič drugega.
Tonček Balonček
20. 04. 2010 15.55
Važno je, da potem posnela kakšno pesem in videospot!
sijan9
20. 04. 2010 15.48
Slovenke ponavadi glede tega ne pridejo dalec ker so tu v ozadju politika finance in se kaj,ne zato ker nebi bila dekleta lepa. Meni osebno pa so všeč REBECCA KIM LEKŠE, TJAŠA RESNIK in ULA ŠEMOLE. ta dekleta imajo nekaj ko jih pogledam. se pa strinjam z Anqet da to prestižno tekmovanje nebi smela spremljati golota. ker to ni namen.Vidim da je Sandra Marinović uspešna manekenka ampak nikakor si nebi želela da nas predstavi lepo dekle iz play boya čeprav mi je drugače zelo simpatična. Potem imam raje svežino lepih deklet ki mogoče niso še nič dosegle v svetu mode ker to pa ni merilo.mogoce je pa to njihov prvi korak.samo da naslednji nebo golota na kakersenkoli nacin!res pa mi ni jasno kako letošnje leto večina deklet nima urejenih zob!!!??? katastrofaaa.
Anqet
20. 04. 2010 12.14
Meni je čisto vseeno katera zmaga, zgodba se bo spet ponovila - slovenka ne bo nič dosegla. Sandra je lepa punca, toda v tujini se bodo 100% spotaknili ob njeno slikanje. Neumna je, da se je slikala, jaz takih oseb enostavno ne cenim, pa je lahko najboljša. Pa še to, ne zdi se mi fer do drugih punc, ki so do zdaj tekmovale, saj niso smele biti gole slikane.
123anika
20. 04. 2010 11.41
definitivno SANDRA MARINOVIČ najboljša!!!
nikei
19. 04. 2010 23.08
jao jao pa amadeusss ko tolk kompliciras zarad playboya kaj ga pa pol kupujes?sicer ma vsak svoje mnenje to se spostuje seveda sam nemorte pa Sandre ocenjevat zarad fotk tm noter,kaj pa njene fotke v cosmopolitanu,v lepa in zdrava,pa da ne nastevam v katerih revijah je vse bla pa za katere znamke je vse delala mislm gluposti res.
Mau5trap
19. 04. 2010 21.47
mi je vseeno kera zmaga sam povem da sem imel to cast da sem spoznal to sandro o kateri vidim da se skos nekaj pise. Sem vidu da se je slikala za playboy sam se ne vidi kej velik ampak to nima veze...Skratka ne poznam jo osebno sem pa delal v lokalu kjer je enkrat prisla in mi je takoj bila zelo usec. Je zlo lepa naravno ker je bla cist brez mejkapa in je cist preprosta in zlo dosegljiva komunikativna sicer mozno da so ostale tut take sam za njo pa vem za ziher:) Res uredu punca! Folk bo pa itak meu zmer kej za povedat tko da se brezveze kregat...
nosecnicaaa
19. 04. 2010 17.52
Men se zdi, da sploh ni važno od kod je punca, pa kako se pise (s tem mislim na Sandro M.), ker je rojena v Sloveniji, živi v Sloveniji, študira v Sloveniji in zakaj nebi še tekmovala za Slovenijo. Kaj pa tist športniki, ki pridejo iz vsepovsod igrat za kakšen naš klub, pa noben ne reče lej ga Bosanca al pa lej ga Francoza, al pa lej ga Španca... itd... Sam ne, pr športu smo ponosni, da igajo za nas, ku pa ena punca, ki je realno gledano res najlepša med njimi pa najbolj uspešna in uveljavljena je pa vse narobe, ker se je rodila staršem, ki so po rodu Bosanci. Mislim dejte mal potuhtat tisti ku pišete o narodnosti... Če bo Sandra zmagala bomo lahko končno tudi neki pokazal, a ne?? Aja pa še neki - pa kaj če se je slikala za moško revijo. Slike so čist okusne. Če bi hotla bi se razgalila pa pokazala vse, pa se ni... Ker ji to ni v interesu.
Anialysis Ania Polanec
19. 04. 2010 17.16
Hehehhe, kaj se pa ti tak ogrozenga pocutis. Meni je Sandra tako kot tebi zelo vsec in ne kregam se samo debilno mi je, da ko ima slovenija koncno favoritinjo, ki lahko nekaj doseze, da se takoj isce njene napake in pljuva po njej. Tipicna slovenska fovsija. Ampak imas prav, nima pomena, da sploh se komentiram tukaj. lep dan tudi tebi amadeusss