Domača scena

Koncert za žrtve poplav

Ljubljana, 04. 11. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lokalna civilna iniciativa Črne vasi s pomočjo in dobro voljo priznanih slovenskih glasbenikov organizirala veliki dobrodelni koncert, s katerim želi pomagati žrtvam septembrskih poplav.

''Septembra 2010 se bomo verjetno vsi prebivalci Ljubljane, posebej tisti, ki živijo na območju Ljubljanskega barja, spominjali po ekstremnih poplavah. Niti najstarejši prebivalci tega območja ne pomnijo tako hudih poplav, kot so bile letošnje'' pravi pobudnica iniciative, Vita Mavrič.

Člani civilne iniciative živijo v upanju, da je v vsakem človeku malček dobrodelne krvi in sočustvovanja in da se bodo odzvali na večer poln glasbe in pozitivne note. Prepričano so, da z zbranim denarjem lahko pomagajo marsikomu, ki so mu katastrofalne poplave odnesle dom in upanje na boljši jutri.'

Upamo, da se bo povabilu na lep večer odzvalo čim več ljudi.

Nastopajoči
Nastopajoči FOTO:


 

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

THAIPOO
05. 11. 2010 18.14
mel smo pa 1 m vode v hisi in je totalno vse pohisto unicilo tisto kar nismo mogli reset
THAIPOO
05. 11. 2010 18.14
mi ya enkrat nismo [e nic dobil in verjetno tut nebomo kajti drzava sama zase krade
agnus
04. 11. 2010 15.02
w_sharky 04.11.2010, 10:56 1 .. edini, ki bi se ga splacalo iz poslusat je Jan... ostali boze pomagaj... Z VESELJEM, KO SE BO NAUČIL PETI....
wsharky
04. 11. 2010 10.56
.. edini, ki bi se ga splacalo iz poslusat je Jan... ostali boze pomagaj... sicer pa upam, da se zbralo dosti vec ljudi, kot na humanitarnem koncertu namenjenem slavni Serbi...
JanezNovakJohn
04. 11. 2010 08.29
Vlada je definitivno kriva za velik del škode ob poplavah. Seveda ni naredila nič da bi ob svoji krivdi komu pomagala. * je popisala vse poplavljence ? * je rangirala oškodovance, ne po višini škode, temveč po potrebnosti pomoči ? * je namenila denar za pomoč? In če je, kje je pristal. Razspustila je okoljske vodne skupnosti, ki so skrbele za čiščenje jarkov, ki jih je uvedla Marija Terezija in so služili odvodnjavanju Ljubljanskega barja. Zadnjih 19 let država ne vzdržuje barjanskih jarkov in slabo čisti vodotoke. Država je popolnoma razsuta po vprašanju KOMUNIKACIJE IN PRISTOJNOSTI med okoljskim kmetijskim, gospodarskim, energetskim... In še kakim ministerstvom. Kopirali smo Evropsko zakonodajo, organiziranost, število in pristojnost ministerstev pa ne. Zakonodaja govori eno, ministerstva so druga zgodba. Pomoči poplavljencem tako ali tako ni. Država je odpovedala, zavarovalnice pa so profitne firme in njihov sistem deluje tako, da tako ali tako ni zavarovano tisto kar se zgodi.
JanezNovakJohn
04. 11. 2010 08.23
Je kdo popisal te žrtve in potrebnost pomoči rangiral. Žal je nekaj tega naredila le Karitas. V rdečemu križu pa so si le podelili dobre plače, za dober biznis.
eatmeat
04. 11. 2010 07.54
kolk dnarja bo slo pa za sazas oz. kolk bojo pa oni za poplave prispeval od dobička koncerta