Domača scena

'Kraljica se ne počutiš, ampak kraljico te naredijo drugi'

Ljubljana, 30. 11. 2016 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Saša Pavlin Stošić, ki v priljubljeni seriji Usodno vino igra Karin in ki se je letos med osmerico kandidatk potegovala za naziv fatalne ženske, je pred velikim izzivom. Čez točno en teden bo stopila v kraljičine čevlje.

Saša se bo tokrat prelevila v kraljico Ginevro.
Saša se bo tokrat prelevila v kraljico Ginevro. FOTO: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Mlada igralka Saša Pavlin Stošić, ki se je letos zaposlila v Slovenskem narodnem gledališču Drama Ljubljana, je dobila priložnost, da svoj igralski talent s televizijskih zaslonov zdaj prenese tudi na gledališke deske. Zadnje dva meseca je svoj čas posvečala predvsem študiju nove vloge, saj jo že čez točno en teden čaka velika premiera gledališke predstave Merlin ali Pusta dežela

''Sodelujem z odličnim makedonskim režiserjem Aleksandrom Popovskim, ki je v Sloveniji zelo znan. Na vlogo sem se začela pripravljati že konec septembra. Ekipa je fantastična, igralci so res … ostajam brez besed, neizmerno uživam,'' je za 24ur.com povedala Saša, ki nam je še zaupala, da so jo igralci zelo lepo sprejeli.

Saša Pavlin Stošić in Klemen Janežič
Saša Pavlin Stošić in Klemen Janežič FOTO: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Predstava je slovenska uprizoritev dramske epopeje Tankreda Dorsta Merlin ali Pusta dežela v režiji Aleksandra Popovskega. Veličastna gledališka freska Merlin ali Pusta dežela uprizarja junaške legende iz mita o kralju Arturju in vitezih Okrogle mize. Če v priljubljeni seriji Usodno vino Saša igra zapeljivo Karin, pa bo v novi predstavi v ospredje prišla njena fatalnost.

''Moja vloga je vloga kraljice Ginevre. Status kraljice je meni zelo zanimiv. Kraljica se ne počutiš, ampak kraljico te naredijo drugi, ker te občudujejo in gledajo nate kot na kraljico. Kraljica je že sama po sebi takšna fatalna, da jo vsi opevajo in idealizirajo, ampak v tej vlogi sem tokrat našla druge izzive: veliko je soigre, poslušanja, spremljanja in v mojem primeru tudi veliko učenja, saj sem se znašla med samimi vrhunskimi igralci in uživam maksimalno,'' in verjetno bodo uživali tudi gledalci.

Posebnost te gledališke predstave je ta, da bodo nekatere ključne moške vloge odigrale ženske: Barbara Cerar bo Merlin, Silva Čušin v vlogi Hudiča, Tina Vrbnjak kot mladi kralj Artur.

Poleg že omenjenih igralcev pa bodo zgodbi piko na i dali še Saša Mihelčič, Branko Šturbej, Tadej Toš, Rok Vihar, Klemen Janežič, Matic Rozman, Gašper Jarni, Filip Samobor in Matic Lukšič.

Sašo lahko v vlogi Karin spremljate v seriji Usodno vino, ki je na sporedu na POP TV od ponedeljka do petka ob 20. uri. Zamujene dele serije si lahko kadar koli pogledate na VOYO.

Gledališko predstavo Merlin ali Pusta dežela, v režiji Aleksandra Popovskega, bodo v Drami premierno uprizorili naslednji teden.
Gledališko predstavo Merlin ali Pusta dežela, v režiji Aleksandra Popovskega, bodo v Drami premierno uprizorili naslednji teden. FOTO: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.