Slovenija
Oglas

KRANFEST – 31. tradicionalna Kranjska noč

Kranj, 22. 07. 2013 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že več kot trideset let Kranjska noč zaznamuje vrhunec poletja v Kranju. Kulturni, zabavni in športni programi privabljajo v mesto obiskovalce vseh generacij. Obnovljene ulice in trgi pa so postali še bolj privlačno prizorišče kot doslej.

Tudi letos se bodo 26. in 27. julija ulice Kranja spremenile v najbolj množično prireditev na Gorenjskem – Kranfest s tradicionalno 31. Kranjsko nočjo. S svojo bogato in raznoliko programsko vsebino se je festival postavil ob bok drugim največjim slovenskim festivalom, ki privabi več deset tisoč obiskovalcev iz vse Slovenije. Festival Kranfest je mozaik številnih dogajanj, ki ponuja glasbene ter športne dogodke, gledališke predstave in animacijski program na vsakem koraku za obiskovalce vseh generacij.

Festival Kranfest je mozaik številnih dogajanj, ki ponuja glasbene ter športne dogodke, gledališke predstave in animacijski program na vsakem koraku za obiskovalce vseh generacij.
Festival Kranfest je mozaik številnih dogajanj, ki ponuja glasbene ter športne dogodke, gledališke predstave in animacijski program na vsakem koraku za obiskovalce vseh generacij. FOTO:

Letos bodo za dogajanje na največjem prizorišču na Slovenskem trgu poskrbeli nastopi priznanih glasbenikov kot so Jan Plestenjak, Tabu, Pop Design, Rok'n'band, Pero Lovšin in drugih.

Po končani obnovi bodo letos ponovno zaživele vse ulice in trgi v starem Kranju. Program bo tako potekal na Glavnem trgu, pred Prešernovim gledališčem kot tudi na Pungartu. Na Glavnem trgu bo program namenjen ljubiteljem narodnozabavne, zabavne in dalmatinske glasbe. Pred Prešernovim gledališčem pa bodo lahko obiskovalci uživali ob odličnem vokalu Nuške Drašček in divjih ritmih Manouche.

Za različne okuse pa bodo v starem Kranju poskrbeli številni koncerti in animacijski nastopi različnih žanrov in zvrsti.
Za različne okuse pa bodo v starem Kranju poskrbeli številni koncerti in animacijski nastopi različnih žanrov in zvrsti. FOTO:

Plečnikovo stopnišče bo poskrbelo za obilo smeha na standup večerih. Na Pungartu bo tudi letos potekal izjemno priljubljen in obiskan otroški Kranfest z različnimi delavnicami in bogatim animacijskim programom, tokrat tudi v prenovljenem otroškem stolpu na Pungartu. Sobotno dopoldne bo v znamenju že petega Kranjskega semnja z nastopi pihalnih orkestrov na Maistrovem in Glavnem trgu. Za različne okuse pa bodo v starem Kranju poskrbeli številni koncerti in animacijski nastopi različnih žanrov in zvrsti.

V okviru Kranfesta bodo od četrtka dalje gostili najboljše odbojkarje na mivki.
V okviru Kranfesta bodo od četrtka dalje gostili najboljše odbojkarje na mivki. FOTO:

Že od četrtka, 25.7., bomo v okviru Kranfesta gostili najboljše odbojkarje na mivki, med katerimi bomo dobili državnega prvaka v ženski in moški kategoriji. V soboto 27.7. pa se bodo kolesarji v organizaciji KK Sava pomerili na že 45. dirki "Velika nagrada Kranja – memorialu Filipa Majcna".

Podrobnejši program si oglejte na spletni strani http://www.tourism-kranj.si/si/prireditve/kranfest_2013.htm.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3