Domača scena

Marijan Novina ima mehko srce

Ljubljana, 14. 10. 2010 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glasbenik Marijan Novina prireja dobrodelni koncert, katerega izkupiček bo namenjen vsem družinam z majhnimi otroki iz Dolenjske, ki so ostali brez življenjsko pomembnih dobrin.

Dobrodelni Marijan Novina bo priskočil na pomoč.
Dobrodelni Marijan Novina bo priskočil na pomoč. FOTO: osebni arhiv

Marijan Novina slovi kot izjemen vokalist, kar je pred dnevi dokazal na hokejski tekmi med HDD Tilio Olimpijo in Gradcem, kjer je zapel slavnostno himno. Tekme v Tivoliju so postale izjemno atraktivne, kar pa vedno znova privabi veliko znanih obrazov. Na zadnji tekmi je bilo opaziti lepotico in TV-voditeljico Katarino Jurkovič, komika Mikija Bubulja, pevko Majo P in frontmana skupine The Drinkers Makija Živkoviča, Marijan Novina je prišel s svojo Petro, tekmo si je ogledal tudi nogometaš NK Primorje Saša Lalovič ter člani skupine Tide, Puppetz in koreograf Jernej Šerjak.

Marijan Novina pa ni le izjemen pevec, je tudi že vse življenje velik humanitarec. Družina Novina že 16. leto deluje kot Humanitarno društvo M&V, tudi po tragični smrti očeta Marjana in brata Boruta pa njegovo poslanstvo nadaljujejo prav Marijan Novina in njegova mama Vladka ter brat Tomaž. Letos družina obeležuje tudi 26. obletnico delovanja na glasbenem področju kot Družinski trio Novina.

Marijan Novina
Marijan Novina FOTO: Miro Majcen

Pod njihovim znanim sloganom 'Samo življenje za druge je vredno življenja' trio že vrsto let prireja dobrodelne koncerte ter z zbranim denarjem osrečuje in pomaga otrokom v bolnišnicah, zavodih in domov. Marijan Novina se je odločil 16. oktobra organizirati dobrodelni koncert in pomagati družinam z majhnimi otroki, ki so jih pred kratkim prizadele hude poplave na Dolenjskem. Obenem bo koncert v spomin na smrt Marjana Novine, ustanovitelja dobrodelnega tria, in njegovega sina Boruta Novine, ki je prav tako umrl za rakom, Marijanu pa se bodo na odru pridružili številni znani glasbeniki, med drugimi Irena Vrčkovnik, Ivo Mojzer, Foxy Teens, Salome, Danijel Popović, Ansambel Rubi, Sanja Poljšak Pesan in drugi.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rebeka Sinti?
16. 10. 2010 10.58
Kar strese me ko berem te komentarje! Večinmo ljudi ga res sodi samo po kmetiji pa ne po delu, tudi tam je namreč pokazal da je zelo priden človek,temveč po njegovem preklinjanu in po tem da je bil zelo trmast..saj drugače u takih oddajah ne gre.. Marijan je zelo dober človek in zelo rad pomaga in je dal v življenju že veliko skozi in to ni nikakršna samopromocija. Je pa res,da se bodo koncerta najverjetneje koncerta oddeležila tisti, ki imajo manj denarja, ker trenutno je v naši državi tako : več imaš več ti dajo,manj imaš manj ti dajo....ampak to je že druga tema! Za Marijana sem pa prepričana,da bo dal ta denar v prave roke!
Katarina Ostran
15. 10. 2010 11.12
Tonžek Balonček ne obračajte mojih besed. Dedna bolezen so rakave tvorbe zaradi katerih sta umrla Marijan st., Borut in tudi Tomaž (mlajši še živeči brat) jih je imel. Skratka vsak ima prav do svojega mnenja. Je pa precej žalostno, da ljudje poznajo Murkota, Fredija Milerja, Uršo Čepin in podobne, resnično kvalitetni glasbeniki, ki živijo preprosto življenje in se ne silijo po medijih, pa ostajajo prebivalcem neznani. Groza me je, da ljudje poznajo Marijana samo po vlogi v Kmetiji in na Youtube so najbolj ogledani samo videi povezani z njim in s kmetijo. Stare in močne skladbe pa prav malokdo pozna.
Tonček Balonček
15. 10. 2010 10.04
A mehko srce je dedna bolezen?
James007
15. 10. 2010 10.00
kdo je spet to...
Frane Šajn
15. 10. 2010 09.39
Katarina Ostran
15. 10. 2010 09.20
Poznam ga osebno, poznal sem njegovega očeta, na koncert kakor večino njegovih grem in je aboslutno poštenjak in dobra duša. Resda je nekoliko težkega karakterja, to mu upam tudi direkt povedati, ampak morate vedeti, da skozi toliko žalosti zaradi dedne bolezni, kolikor je šla njegova družina in on sam, mora biti takšen, drugače bi se že zdavnaj zlomil. Kvaliteta njegovega vokala in smisla pisanja besedil in aranžmajev je pa vrhunska. Le nekaj skladb preverite - "Zjoči se", "Odlazim", "Saša", "Sama"... Je pa res kar je nekdo spodaj napisal; dobrodelni koncerti izgubljajo svoj pomen, saj ga za samopromocijo izkoriščajo premnogi "veliki" ljudje, ki se pridejo zgolj kazati v prve vrste in nasmihati kameram in fotoaparatom, kvečjemu pa vstopnice prejmejo zastonj, torej ne bodo dali tistih 10 oziroma 12 EUR.
Matej Kos 1
15. 10. 2010 09.19
Marjan preprosto car si!!!!
Tonček Balonček
14. 10. 2010 21.44
A to je en drug kot Gianni Rjavec ali ej samo zamenjal ime?
papaaa!
14. 10. 2010 20.42
ima mehko srce in mehko glavo!
ZeroGravity
14. 10. 2010 20.04
marjan novina ima mehko srce in je delomrznež
Pinellka003
14. 10. 2010 19.57
Marjan je dobrega srca in zaradi dobrega srca in premale promocije -je tam kjer je. meni se zdi super osebnost in izvaja dobro muziko. ampak mi imami rajši murkote, vilije, fredije....
ss09
14. 10. 2010 19.28
Marijan Novina ima mehko srce - in prazno denarnico !
b-king
14. 10. 2010 19.16
Spet samopromocija ...
Domn Kolenko
14. 10. 2010 18.01
sj če bi se še kdo kei tazga spomnu nebi blo nč narobe...ampak vrjetn bo tko k marsikdaj...na koncert bodo šli ljudje ki živijo na pragu revščine in se sicer z dohodki prebijajo iz meseca v mesec tisti z več denarja pa ne...
Red_October
14. 10. 2010 17.44
Ne poznam .......