Domača scena

Marko Soršak - Soki s tekmovalcema Survivorja opremil glasbeno učilnico

Ajdovščina, 07. 09. 2016 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tekmovalca Survivorja, bobnar Franko Bajc iz Ajdovščine in Simona Potočar iz Brežic, sta skupno besedo hitro našla v glasbi. Tako sta se povezala s Sokijem in skupaj so osnovni šoli v Ajdovščini podarili inštrumente za glasbeno učilnico.

Franko, Simona in Soki so združili svoje moči in učencem podarili glasbene inštrumente.
Franko, Simona in Soki so združili svoje moči in učencem podarili glasbene inštrumente. FOTO: Eventus Produkcija
Soki in otroci iz osnovne šole Ajdovščina.
Soki in otroci iz osnovne šole Ajdovščina. FOTO: Eventus Produkcija

Tekmovalca oddaje Survivor, bobnar Franko Bajc iz Ajdovščine in Simona Potočar iz Brežic, sta z Markom Soršakom -  Sokijem združila moči.
 
20-letnega Franka je bobnar zasedbe Elvis Jackson navdušil z glasbeno-dobrodelnim projektom 20 za 20, s katerim že več kot 2 leti obiskuje slovenske osnovne šole, po njegovem odhodu pa so šole bogatejše za številna inštrumentalna darila.

Ker bi prav takšna potrebovali tudi ajdovski učenci, je Franko nemudoma zavihal rokave pri zbiranju donacij. In tako so Soki, Franko in Simona obiskali odprtje nove osnovne šole Ajdovščina, tam pa pustili set bobnov s činelami, električno kitaro, elektro-akustično kitaro, pripadajoča ojačevalca, cajon in dodaten pribor.

Osnovna šola Ajdovščina je tako postala že 27. obdarjena šola projekta 20 za 20, njeni učenci, učitelji in starši pa so glasbeno presenečenje izjemno glasno pozdravili. Ob začetku novega šolskega leta se tako Ajdovščini ni treba bati za pomanjkanje novih generacij glasbenikov; med njih sodi tudi Survivor Franko, ki kot bobnar že uspešno nastopa s svojo zasedbo Neonate. Nedavno so Neonate in Elvis Jackson skupaj nastopili tudi na festivalu Rock Batuje.

survivor pasica
survivor pasica FOTO: POP TV


 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kemuri
09. 09. 2016 09.57
+2
Bravo Soki ;) .
L.A. LOST
07. 09. 2016 18.19
+2
Nej živi r'n'r-ol! Pozitivno! Nej mularija raj špila, kot pa da čepi pred računalniki...