Domača scena

Na maturantski ples v izposojeni obleki

Ljubljana, 11. 01. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Naš najuspešnejši maneken Alena Kobilica se po izgubi vida pred tremi leti ni predal, nasprotno, zdaj je še toliko bolj aktiven na številnih področjih. Znova se je lotil tudi manekenskega dela, to pa mu je vzbudilo spomine na maturantski ples, na katerem je prvič nosil pravo moško obleko.

Alen se je po fotografovih besedah na snemanju izkazal kot profesionalen in izkušen model.
Alen se je po fotografovih besedah na snemanju izkazal kot profesionalen in izkušen model. FOTO: Aljoša Rebolj

Slovenska oblikovalka svečanih in maturantskih oblek Zlata Zavašnik je nedavno za glavnega promotorja nove kolekcije moških oblačil izbrala Alena Kobilico. Alen je bil tudi prvi maneken njene blagovne znamke pred 15 leti. Kako se je počutil na snemanju in kako se spominja svojega maturantskega plesa, je razkril v krajšem pogovoru.

Kako ste se počutili na tokratnem snemanju? Kako bi ga primerjali s počutjem pred 15 leti?

Malo za šalo: Pred 15 leti sem predvsem nekoliko bolje videl – saj veste, starost :) Zdaj sem veliko bolj izkušen kot tedaj. Obvladovati svoje telo v prostoru in času mi je rutina.

Se spominjate svojega maturantskega plesa. Ste imeli na sebi pravo obleko? Kako pomembno, če sploh, je bilo za vas oblačilo tisti večer?

Joj, je že davno tega. Seveda se ga spominjam in ga ne bom nikoli pozabil. Bilo je v Festivalni dvorani. Obleko sem si pa izposodil in takrat tudi prvič nosil pravo moško obleko. Počutil sem se nenavadno. Oblačilo, ki ga nisi vajen, vpliva na splošno počutje, ki je lahko boljše ali slabše. Zato je zelo pomemben izbor prave obleke, takšne, ki ti je pisana na kožo.

Prvo pravo moško obleko je oblekel za maturantski ples.
Prvo pravo moško obleko je oblekel za maturantski ples. FOTO: Aljoša Rebolj

Kakšno je vaše mnenje o porokah in o oblačilu na porokah. Menite, da bi moral po obleki izstopati tudi ženin in ne le nevesta, kot je običajno pri nas?

Zelo pomembno se mi zdi, da je urejen tudi ženin, da ima pravo poročno obleko, ne le oblačilo, ki ga bo pozneje še vsak dan nosil. To je edinstvena priložnost in takšna mora biti tudi obleka. Naj bo svetla, tudi bela ali temna, vendar posebna.
 
Kako dandanes izbirate oblačila zase, kako jih začutite?

Pri izboru prevladujejo udobje, občutek lahkotnosti, mehkoba tkanine, ne pa toliko zunanji videz ali znamka.

Kako ste se počutili v Sensovih oblekah in srajcah?

V Sensovih oblekah sem se počutil ravno tako. Lahkotno.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik565636
11. 01. 2013 21.49
+4
We love Alen Kobilica :)
ChickenLittle
11. 01. 2013 09.30
+15
On je pa tok lep!
NotMe
11. 01. 2013 08.27
+32
Kok je pa ta tip skuliran in prizemljen. Vsaka čast.