Domača scena

Orlek: Želimo si prebuditi zavedanje o svoji tradiciji in izročilu!

Zagorje ob Savi, 31. 12. 2011 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Boštjan Tušek
Komentarji
6

Zasavska zasedba Orlek, ki je na sceni že krepkih dvajset let, se bo takoj po novem letu zaprla v studio, kjer bodo snemali novi album. V novem letu si želijo več spoštovanja domače kulture in tradicije ter več domišljije. Večina bo zažurala kar na domači "fešti" harmonikarja Jureta Torija.

Zasavska banda Orlek, ki je z nami že več kot 20 let, bo januarja začela snemati novo ploščo.
Zasavska banda Orlek, ki je z nami že več kot 20 let, bo januarja začela snemati novo ploščo. FOTO: Miro Majcen

Zasedba Orlek, ki je nazadnje postregla s ploščkom Anduht, s katerim so zaznamovali 20-letnico obstoja, je v letošnjem letu pripravljala material za novo ploščo, ki jo bo začela snemati že januarja. Seveda so veliko nastopali, kar je pri njih že tradicija, obenem pa so se dogovorili tudi za novo turnejo v tujini. Glede tega, kje bo to, so za zdaj še skrivnostni.

"Člani skupine Orlek preživimo običajno praznike v družinskem krogu. Letošnje praznično vzdušje smo preživeli razmeroma delovno, saj se pripravljamo na snemanje novega albuma, ki se prične takoj po novem letu. Silvestrovo bomo vsak po svoje preživeli v družinskem krogu in s prijatelji. Tudi sam pa silvestrovo dočakam s punco v Ljubljani, večina članov skupine Orlek pa bo silvestrovo dočakalo sicer na "domači fešti" našega harmonikaša Jureta Torija. Glede daril sem sladkosneden, saj imam najraje, če dobim čokolado, in to v vseh oblikah. Sam pa sem letos podaril veliko pozornosti v duhu svojega podjetja. Najdražje sem tako obdaril z lično zapakiranimi pridelki z domačega podeželja," nam je zaupal saksofonist Kristijan Adamlje in nadaljeval: "Želimo si miru na svetu, sreče in več podpore domačim glasbenikom na domačih tleh. Želimo si tudi, da bo slovenski narod v prihodnjem letu znova prebudil zavedanje o pomenu naše tradicije, kulturnega in zgodovinskega izročila. Za skupino si želimo, da bo na snemanju čim manj kiksov, čim manj neokusnih komentarjev našega kitarista Mateja in da bo naš šofer Marjan srečen v zakonu. Osebno si želim več skromnosti, domišljije in spoštovanja na domačih tleh," je zaključil član priljubljene zagorske zasedbe.

V imenu zasedbe nam je načrte zaupal saksofonist Kristijan Adamlje.
V imenu zasedbe nam je načrte zaupal saksofonist Kristijan Adamlje. FOTO: Miro Majcen

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

axl_rose1
03. 01. 2012 13.11
+2
No, to je pa iz naših koncu . Orleki!!!!!!!!!!!!!!
Urška Vidmar 1
02. 01. 2012 20.12
+5
Knap n roll zakon legende Zasavske Komaj čakam nov Cd....
chichina
02. 01. 2012 16.57
+6
Legende!!! Komaj čakam nove komade :D Veliko uspehov in srečno!
lakomlacen
01. 01. 2012 01.16
+5
face so. sam jocota fali :)
Matjaž Zvan
31. 12. 2011 16.07
+7
Face knapovske : D
ultras1
31. 12. 2011 14.42
+12
gremo orleki!! :)...pozdravi iz vašega kraja! zagorje!!! :)