Tuja scena

Princa o smrti Diane

Los Angeles, 13. 06. 2007 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kaj se je zgodilo v pariškem tunelu, ko je umrla princesa Diana, bo za vse čase skrivnost, menita William in Harry.

Princa sta v intervjuju govorila o svoji pokojni mami
Princa sta v intervjuju govorila o svoji pokojni mami FOTO: Reuters
Prejšnji teden sta princa javno prosila britansko televizijsko hišo Channel 4, naj v dokumentarcu o Dianini smrti ne objavi fotografij njune mame v trenutkih po usodnem dogodku. Objava posnetkov princese s kisikovo masko na obrazu naj bi bila skrajno nespoštljiva. Njune želje niso uslišali.

Princa Harry in William sta v ekskluzivnem intervjuju za ameriško televizijsko hišo NBC govorila o svojem odnosu do pokojne princese Diane. Princ Harry je povedal, da bodo okoliščine, v katerih je pred skoraj desetletjem umrla princesa Diana, vedno ostale predmet špekulacij.

Princesa Diana je umrla v hudi prometni nesreči 31. avgusta 1997 v Parizu. Nesreča je bila usodna tudi za njenega tedanjega prijatelja Dodija Al-Fayeda in voznika avtomobila.

Odkar nama je umrla mama, čas mineva zelo počasi. Ne mine dan, ko ne pomisliva nanjo in njeno smrt Princa Harry in William

Princesa Diana je za svoja sinova želela, da bi živela kar se da običajno življenje, za kar si je prizadevala od samega začetka.

Okolica jima kar naprej govori, naj se ne trudiva, saj nikoli ne bosta mogla živeti, kot živijo normalni ljudje. "Kljub temu pa si prizadevava, da vsaj v svojem privatnem življenju živiva kar se da običajno, kar pa je včasih nadvse težko, saj v določenem pogledu nikoli ne bova normalna.“

In kaj bi bila, če ne bi bila princa?

Novinar ju je med drugim vprašal, kaj bi v življenju počela, če ne bi bila princa. William je povedal, da je bila njegova otroška želja postati policist, sedaj pa bi si verjetno izbral poklic pilota helikopterja in pilotiral za ZN, ali kaj podobnega.

Kaj pa Harry? Harry bi verjetno igral računalniške igrice in pil pivo, je v smehu še povedal William. Harry pa je kljub temu dodal, da bi želel živeti v Afriki in sodelovati v humanitarnih aktivnostih, oziroma delati kot vodič po safariju.

V spomin na mamo sta princa organizirala koncert, ki bo 1. julija, na dan, ko bi njuna mama praznovala 46. rojstni dan.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hecate
13. 06. 2007 20.19
"Okolica jima kar naprej govori, naj se ne trudiva, saj nikoli ne bosta mogla živeti, kot živijo normalni ljudje. " vi slovensko pisati ne-znati a???