Domača scena

Prvo manekensko delo Alena Kobilice po izgubi vida

Ljubljana, 10. 12. 2012 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska oblikovalka oblačil Zlata Zavašnik je za glavnega promotorja nove kolekcije moških oblačil izbrala Alena Kobilico. Alen je bil tudi prvi maneken njene blagovne znamke pred 15 leti.

Alen Kobilica se je izkazal kot profesionalen in izkušen model, čeprav je bilo to njegovo prvo manekensko delo po tem, ko je pred tremi leti izgubil vid.
Alen Kobilica se je izkazal kot profesionalen in izkušen model, čeprav je bilo to njegovo prvo manekensko delo po tem, ko je pred tremi leti izgubil vid. FOTO: Aljoša Rebolj
Zlata Zavašnik, priznana slovenska oblikovalka, se je pri predstavitvi nove kolekcije moških poslovnih in svečanih oblek odločila za vnovično sodelovanje z nekdanjim uspešnim mednarodnim manekenom Alenom Kobilico.

Že pred 15 leti, ko se je Alen šele uveljavljal v manekenskih vodah, je njuno sodelovanje obrodilo veliko uspehov. Tudi na tokratnem fotografiranju pod vodstvom fotografa Aljoše Rebolja se je Alen Kobilica izkazal kot profesionalen in izkušen model, čeprav je bilo to njegovo prvo manekensko delo po tem, ko je pred tremi leti izgubil vid.

Aljoša Rebolj, fotograf nove kolekcije moških oblačil Zlate Zavašnik, je po snemanju delil nekaj vtisov: "Alena poznam iz časa, ko je začenjal kot model. Dobro se spomnim, da so vsi o njem govorili zgolj v superlativih, o njegovem videzu in  prijetnosti. Ko sem prišel na fotografiranje editoriala na portoroško plažo, je Alen tam igral odbojko na mivki. Predstavili so naju in name je v živo napravil izjemen vtis kljub vsemu, kar sem o njem že slišal. Sodi med izjeme, ko občutiš prijeten občutek, da si spoznal nekoga, na komur vse  sovpada. Prepoznal sem potencial vsega, kar potrebuje odličen model: izjemno skulpturirano telo, popoln klasičen obraz izrazitih potez z zdravo kožo, poleg tega pa izvrsten občutek za komunikacijo z izrazitim občutkom empatije do okolice in intelektualni razpon komentiranja česar koli. Za tokratno kolekcijo sva z Alenom sodelovala prvikrat po njegovi izgubi vida. Vsi na snemanju so bili presenečeni, kakšno količino uporabnega materiala sva posnela. Res je bilo zabavno, saj se je ob vsej množici naročnica Zlata stežka odločala za končni izbor fotografij. Alen popolnoma obvlada prostor, rutinirano ve, kam in kako orientirati poglede in držo ob minimalnem fotografovem vodenju. Je v odlični fizični kondiciji, njegov obraz in koža sta izjemno lepa in prepričan sem, da bi v svojem starostnem segmentu kot model lahko na polno delal, če bi tako želel. Res sem vesel, da se tokratna Zavašnikova kolekcija predstavlja prav z Alenom, ki je bil tudi prvi obraz te modne blagovne znamke. Vsaksebi sta medtem odraščala in zorela, zdaj pa skupaj izvrstno predstavljata kombinacijo izkušnje in predanosti. Hkrati lahko izrazim navdušenje nad Alenom in občudovanjem nad Zavašnikovo kolekcijo, ki jo predano – v teh časih praktično že izumrle modne industrije – ustvarja Zlata in svojim kupcem nudi širok izbor izvrstno krojenih elegantnih moških kosov za vse priložnosti. S spretno izbranimi stilskimi dodatki in barvno usklajenostjo pa omogoča varno kombinatoriko tudi tistim z manj občutka za modo, da bodo 'varni' in okusno oblečeni," je povedal Aljoša Rebolj.

Alen je po 15 letih znova postal obraz blagovne znamke moških oblačil priznane slovenske oblikovalke Zlate Zavašnik.
Alen je po 15 letih znova postal obraz blagovne znamke moških oblačil priznane slovenske oblikovalke Zlate Zavašnik. FOTO: Milan Pajk

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jaka Blažon
10. 12. 2012 22.23
+48
On bi mogu bit vzor človeštvu vsaka čast !
tanjastu
10. 12. 2012 22.52
+4
gvarana
10. 12. 2012 20.59
+59
to je pa ta prav človek... svaka čast za tvojo pokončno držo
ellenna
10. 12. 2012 20.55
+57
Res OBČUDOVANJA VREDEN ČLOVEK!!!!! Vse spoštovanje Alen, in vse dobro!
rde?ein?rno
10. 12. 2012 19.55
+93
Alen je ČLOVEK, ki živi od svojega dela in nesebično pomaga sočloveku. Morda pa za to našo deželico, edino, ki jo imamo, le ni vse izgubljeno.
boki32
10. 12. 2012 19.33
+75
smukec1
10. 12. 2012 19.35
+15
Luka Doni? Ja lej ...
10. 12. 2012 21.01
+7