Domača scena
Oglas

Razmišljate o lepotni operaciji? Preverite kako do 20% popusta pri lepotnem kirurgu

Ljubljana, 17. 11. 2016 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Estetska kirurgija je vse bolj razširjena, priljubljena in dostopna. Na globalni ravni se v tej industriji letno obrne desetine milijard dolarjev, vsako leto pa se za poseg odloči več kot 1000 Slovencev in Slovenk. Dejstvo je, da estetska kirurgija ni več noben tabu. Je le možnost, ki obljublja boljše in srečnejše življenje.

Zunanji videz nas lahko v marsičem zaznamuje, sprememba zunanjega videza pa je lahko prvi korak k izboljšanju kvalitete življenja. Vas misel na to, da lahko spremenite svoj videz osvobaja? Zakaj bi bili vi eden tistih, ki se slabo počuti v svoji koži?

Razmišljate o lepotni operaciji?
Razmišljate o lepotni operaciji? FOTO:
Zunanji videz bistveno vpliva tudi na našo uspešnost, tako v poslovnem, kot privatnem življenju. Na žalost raziskave kažejo, da so le redki srečneži popolnoma zadovoljni s svojo zunanjo podobo. Med ženskami je takšnih le okoli 3 odstotke, med moškimi pa okrog 45 odstotkov. Skoraj 40 odstotkov žensk razmišlja o estetskem posegu. Pričakovati je, da bo ta odstotek vse višji, saj kirurgi opažajo tudi vse večje zanimanje in povpraševanje na področju estetske kirurgije.

Razmišljate o lepotni operaciji in bi želeli pridobiti BON v višini 100€ in še dodatni 20% popust na vse estetske posege? KlikniteTUKAJ.

Na slovenskem trgu obstaja veliko ponudnikov zdravstvenih storitev, manjkajo pa ključni podatki za izbiro primernega doktorja oziroma kirurga. Te ključne informacije pridobiva DOKTOR 1A. Njihovo poslanstvo je pomagati ljudem tako, da si najdejo najboljšo zdravstveno oskrbo. Na podlagi anket ocenjujejo zadovoljstvo pacientov, ki so posege že opravili. Pri njih pridobite tudi cenovno primerjavo med 10 ponudniki v SLO in HR.

Kaj dejansko je estetska kirurgija?

Estetska kirurgija je veja plastične kirurgije, med njima pa ni jasnih ločnic. Estetska kirurgija je namenjena izboljšanju videza in odpravljanja znakov staranja, rekonstrukcijska  kirurgija pa je namenjena obnovi oblike in funkcionalnosti, izgubljenih zaradi bolezni, poškodb, prirojenih nepravilnosti.

Ali ste primeren kandidat za estetski poseg?

Odločitev za estetski poseg je navadno v celoti odločitev posameznika. Pred opravljenim posegom je najbolj pomembno, da vas izkušen specialist temeljito pregleda, ovrednoti vaše psihofizično stanje in tako oceni, ali ste primeren kandidat za poseg. Predvsem je pomembno, da so vaša pričakovanja realna! Estetska kirurgija prinaša velike spremembe v zunanjem videzu, vendar čudežev vseeno ni pričakovati.

Kako izbrati primernega kirurga zase?

Izbira kirurga je eden pomembnejših dejavnikov, ki lahko vpliva na potek posega, varnost posega in končni rezultat. Izbrani kirurg naj bo specialist z licenco za opravljanje dejavnosti, z ustrezno izobrazbo in izkušnjami. Z njim morate vzpostaviti popolnoma iskren odnos in mu zaupati. Preverite tudi, ali bo poseg izveden na primerno opremljeni kliniki, z usposobljenim osebjem.

Da bo izbira vašega kirurga enostavnejša in hitrejša, kliknite TUKAJ in  prejmite primerjalno tabelo cen za 10 klinik iz Slovenije in Hrvaške in kako do BREZPLAČNEGA PREGLEDA. Pri DOKTOR 1A so namesto vas primerjali cene in odkrili večkratne razlike v cenah! Namesto vas pridobivajo in analizirajo podatke o zadovoljstvu pacientov, ki so posege že prestali. Hkrati si lahko pri DOKTOR 1A zagotovite tudi BON za 100 EUR in dodatni 20% popust na izbrani poseg!

O čem se morate pred posegom pogovoriti z izbranim kirurgom?

Cilj estetske kirurgije je izboljšati zunanjo podobo in postati samozavestnejši in srečnejši. Pomembno je, da se s kirurgom iskreno pogovorita o vaših pričakovanjih in kakšne so realne možnosti oziroma kakšen je pričakovan izid po posegu. Nujno se morata pogovoriti o vašem zdravstvenem stanju, zdravnik vam mora iskreno razložiti tudi možne zaplete in ostale nevšečnosti, ki se lahko zgodijo med in po posegu.

Preverite, ali ste primeren kandidat za poseg!

V redkih primerih se zgodi, da poseg ne bi bil tehnično izvedljiv. Kirurgi največkrat pacienta zavrnejo kadar ocenijo, da so njegova pričakovanja nad realnimi. V Sloveniji morajo osebe, mlajše od 18 let, imeti spremstvo in soglasje starša ali skrbnika.

Ali je poseg boleč in kakšno je okrevanje po posegu?

Bolečino vsak posameznik doživlja drugače. Poseg ni boleč, saj kirurg izbere najprimernejšo obliko anestezije, glede na vrsto posega in bolnikove želje. Po vsakem posegu pacient dobi navodila, da bo okrevanje neboleče , če je potrebno, boste dobili tudi protibolečinska zdravila. Po prestanem posegu boste imeli tudi kontrolne preglede, kjer se oceni, kako poteka celjenje. Nekaj mesecev po posegu sledi kontrolni pregled, kjer s kirurgom ocenite, ali je poseg prinesel pričakovani rezultat.

Ali lahko dobite zagotovilo, da bo končni rezultat tak, kot pričakujete?

Glede na to, da je to poseg v telo, ima lahko vse možne zaplete, ki se pojavljajo ob operacijah. Če so indikacije za poseg pravilne, načrtovanje in izvedba posega strokovna in natančna, ter upoštevate navodila kirurga, so zapleti in nepričakovan končni rezultat možni v najmanjši meri. Nemogoče je zagotoviti pričakovan končni rezultat, ker je odziv telesa na poseg in okrevanje po posegu v veliki meri odvisno tudi od naših individualnih značilnosti. Večinoma so zapleti pri zdravih ljudeh zelo redki, če se držimo določenih smernic in navodil pred, med in po posegu. Zato je pametno če se pred pregledom posvetujete kam je najbolje iti na pregled in kje poročajo pacienti o največjem zadovoljstvu.

Po vsakem posegu se pojavijo začasni normalni odzivi telesa na reakcijo, ki izzvenijo v nekaj dnevih. To so otekline, podplutbe, občutljivost, slabša občutljivost področja kože na dotik okrog brazgotine …

Vas zanimajo podatki o zadovoljstvu pacientov in pacientk, ki so poseg že prestali? Preverite tudi cenovno primerjavo med 10 klinikami in kirurgi v SLO in HR! Razlike v cenah so lahko tudi večkratne! Izpolnite obrazec TUKAJin hkrati pridobite BON ZA 100 EUR in dodatni 20 % POPUST na izbrani poseg na eni izmed 10 lepotnih klinik! 

Razmišljate o lepotni operaciji?
Razmišljate o lepotni operaciji? FOTO: