Domača scena

VIDEO: Še vedno mame navdušile s pevsko točko

Ljubljana, 09. 11. 2016 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priljubljene in nagrajene igralke Vesna Pernarčič, Nina Valič, Vesna Slapar, Tijana Zinajić in Ana Urbanc so z avtorsko predstavo Še vedno mame dvorano nasmejale do solz in z zaključno pevsko točko iz nje izvabile verižne ovacije. Pika na i je bil poklon, pri katerem so se jim na odru pridružili tudi njihovi otroci, posebne gostje predstave pa so bile njihove - mame.

Ekipa mam
Ekipa mam FOTO: Marko Delbello Ocepek
Če so 'Mame' zgodba o življenju s svežim naraščajem, se v nadaljevanju 'Še vedno mame' dogajanje premakne v čas, ko so otroci že malo zrasli in imajo mame čas tudi za druženje in pripravo nastopa za dobrodelno predstavo. No, tako se jim je vsaj zdelo, urniki pa jih spravljajo v še večji stres: obšolske dejavnosti naraščaja, večerni tečaji za osebno rast, službene obveznosti, zapleti z ljubimci in peripetije z naraščajem partnerjev, ki sta jih dve mami ujeli v drugem krogu, ter modrosti, kot je tista, da je puberteta bolezen, zaradi katere bi morale biti mame vsak mesec upravičene do tedna dopusta v toplicah, so odlično testo za panče, na katere se publika odlično odziva.
Predstava Še vedno mame
Predstava Še vedno mame FOTO: Marko Delbello Ocepek
In ko ravno misliš, da so mame pokazale že čisto vse, se zgodi še zaključna plesno-pevska točka, v kateri igralke res pokažejo vso svojo moč in še enkrat več dokažejo, da jim je ta igra pisana na kožo. Dobra dinamika, vrhunska izvedba umetnic iz ansablov šopka priznanih domačih gledališč ter občutek, da so v scenarij prelile svoje življenjske zgodbe, v katerih se lahko najde skoraj vsak gledalec, pa iz vsega skupaj delajo projekt, ki bi ga brez sramu lahko postavili tudi na oder Male Drame ali kakšnega drugega institucionalnega gledališča.
Mame s svojimi otroki
Mame s svojimi otroki FOTO: Marko Delbello Ocepek

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.