Domača scena

Turška pojedina sredi Ljubljane

Ljubljana, 21. 03. 2008 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V središču Ljubljane so pripravili t.i. after work party, ki ga je najbolj zaznamovala prava turška pojedina.

Gostinski lokal v središču Ljubljane je bil pred dnevi precej neobljudeno prizorišče t.i. after work partyja, ki ga ponavadi organizira redakcija brezplačnega slovenskega licenčnega mesečnika. Ob tem je sredi „opere“ za tehno in house glasbo poskrbel ljubljanski DJ Borut, peščica najbolj zagretih gostov pa se je, zanimivo, nepričakovano razbežala že po slabi uri druženja.

Šefi ene izmed orientalskih kuhinj so se predstavili sredi Ljubljane.
Šefi ene izmed orientalskih kuhinj so se predstavili sredi Ljubljane. FOTO:

Zadnji dve ali tri ure v lokalu ni bilo več skorajda nikogar, na prizorišču nekoč menda zelo obiskanega dogajanja pa so se znašli zgolj slučajni „pasanti“. Zanimivo, dogodek so organizatorji reklamirali tudi na plakatu na vhodnih vratih v lokal, vendar zaman.

Povabjenci in tudi "slučajni" gostje so si postregli s turškimi dobrotami.
Povabjenci in tudi "slučajni" gostje so si postregli s turškimi dobrotami. FOTO: Damjan Žibert

Zdi se, da se takšna oblika zabave ob poznem popoldnevu v Ljubljani ne obnese najbolj, saj t.i. after work partyji zaenkrat niti na drugih lokacijah v mestu niso obrodili večjih sadov. V tujini, na primer v Milanu ali Parizu, predvsem pa v ZDA, pa so takšne zabave, na katere najbolj radi zavijejo urejeni poslovneži in šminkerji, nekaj povsem običajnega.

Vendar, če nič drugega, je bila v lokalu na Cankarjevi ulici v ospredju znamenita orientalska kulinarika, ki so jo skrbno pripravili v eni izmed mestnih turških restavracij.

After work party v centru Ljubljane je minil v znamenju turških kulinaričnih presežkov.
After work party v centru Ljubljane je minil v znamenju turških kulinaričnih presežkov. FOTO: Damjan Žibert

Vzhodnjaško nastrojene hostese, kuharice in natakarji so tako na srebrnih pladnjih redkim gostom vztrajno delile turške specialitete, od istanbulskega kruha do presladkih baklav. In to je bilo na žalost vse, naplesale se niso niti vedno vročekrvne trebušne plesalke.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.