Domača scena

VIDEO: Amsterdamski plesni triki

Ljubljana, 18. 10. 2008 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Plesalka Anja Moderendorfer je ena od redkih študentk elitne plesne akademije v Amsterdamu. Nadobudna umetnica je obiskala rodni kraj in prinesla nekaj plesnih tehnik.

Nasmejana plesna delavnica Anje Moderendorfer
Nasmejana plesna delavnica Anje Moderendorfer FOTO:

Anja Moderendorfer je plesu predana že od četrtega leta. Še preden je dopolnila magično mejo 18 let, je imela za seboj večkratne naslove državne, evropske in svetovne prvakinje. Ker je dosegla praktično vse, kar se je dalo, so jo ambicije vodile na elitno umetniško akademijo v Amsterdamu. Udeležila se je avdicije in izmed 200 prijavljenih plesalk in plesalcev je bila izbrana med 17 srečnežev, ki danes vpijajo znanje priznanih koreografov in plesnih pedagogov z vsega sveta.

Sveže naučena plesna točka
Sveže naučena plesna točka FOTO:

Tudi ko Anja obišče domačo Slovenijo, ne more brez plesa. Njen obisk pa komaj čakajo slovenski plesalci, saj jim simpatična Anja tudi 'na počitnicah' predaja amsterdamske plesne trike. Nič drugače ni bilo niti tokrat, ko je študentka jazza in muzikala pripravila plesno delavnico v ljubljanjskem Pro dance studiu.

Anja (v sredini) je obljubila, da slovenske plesalke kmalu znova obišče.
Anja (v sredini) je obljubila, da slovenske plesalke kmalu znova obišče. FOTO:


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rhiness
20. 10. 2008 08.28
Ne bo držalo pesem je Jason Mraz - I\'m yours Drugače pa so punce super oblečene - saj so na treningu ne pa na modni reviji :)
jelena.rajak@gmail.com
19. 10. 2008 09.16
Super :D Jazz balet <3 wysiwyg za na trening se ne oblečeš po zadnji modi, temveč tako da tije udobno .. Me prav zanima kako se ti oblečeš za v fitnes, najverjetneje ne po zadnji modi.
wysiwyg
18. 10. 2008 23.20
ne vem ej kaj si mislijo te plesalke ko si cote kopujejo
karah
18. 10. 2008 20.36
mislim da je komad over the rainbow al so pa motim
27R
18. 10. 2008 17.10
Vsa cast puncam, jih je res uzitek gledat! A morda kdo ve kako je naslov temu komadu, ki se vrti ob plesu ?