Domača scena

VIDEO: Murat in Jose zdaj vesta!

Ljubljana, 09. 11. 2011 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Murat in Jose sta posnela videospot za pesem Zdej vem, ki je nastal v sodelovanju z gledališko ekipo predstave Brez. Režiral ga je Rok Biček, v njem pa poleg raperskega dvojca nastopijo tudi akterji predstave.

Prizor iz predstave Brez (foto: Nejc Saje)
Prizor iz predstave Brez (foto: Nejc Saje) FOTO:

Brez je kriminalno napeta, rapersko direktna in urbano dinamična predstava o iskanju prave poti v kaotični sedanjosti, ki jo je na ljubljanski Oder pod zvezdami postavila režiserka Eva Nina Lampič, glasbo pa je napisal JAMirko.

Avtorica besedila Janja Vidmar je zanj prejela tudi nagrado zlata paličica 2010 za najboljše dramsko besedilo za otroke in mlade.

Jose, ki že ima gledališke izkušnje, je tokrat z Muratom prispeval za t. i. soundtrack predstave Brez.
Jose, ki že ima gledališke izkušnje, je tokrat z Muratom prispeval za t. i. soundtrack predstave Brez. FOTO: Luka Matijevec

"Mladinska igra Brez Janje Vidmar je problemsko besedilo, ki prikazuje konfliktne odnose v družini osrednjega lika, mladega prestopnika Simija. Dramaturško napetost ustvarja nasprotje med negativno podobo sveta, v katerem živijo mladi, ter Simijevo ljubeznijo in njegovo pesniško ustvarjalnostjo, ki se kaže kot možnost izhoda iz osebne in družinske stiske. V besedilu izrazito izstopa slengovsko barvanje jezika, navezava na sodobno glasbo in probleme mladostnikov; v tem smislu pomeni besedilo slogovno in tematsko novost v sodobni slovenski mladinski dramatiki," je strokovna žirija zapisala v obrazložitvi.

Oglejte si videospot v režiji Roka Bička, v katerem poleg obeh raperjev nastopajo tudi igralci predstave Brez!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

godhead
11. 11. 2011 09.03
to je prava milina, da si malo oddahnemo od raznih zlatkotov
dictionary
09. 11. 2011 23.26
Po zelo dolgem cajtu neki dobrega na 24ur kar se tiče rapa..
Vesoljec
09. 11. 2011 22.13