Domača scena

Viktorji 2007: Kdo so nominiranci?

Ljubljana, 04. 03. 2008 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znani so nominiranci za medijske nagrade viktor za leto 2007, ki jih podeljujejo na področju medijev in popularne kulture.

Viktorja za najboljšo informativno TV oddajo je že tri leta zapored prejela informativna oddaja 24UR. Bo tako tudi letos?
Viktorja za najboljšo informativno TV oddajo je že tri leta zapored prejela informativna oddaja 24UR. Bo tako tudi letos? FOTO: Dare Čekeliš
Prenos podelitve si boste v soboto 15. marca v neposrednem prenosu iz Cankarjevega doma lahko ogledali na POP TV. Pred prireditvijo pa seveda ne zamudite sprehoda nominirancev po rdeči preprogi.

Podelitev viktorjev, ki so slovenska priznanja na področju medijev in popularne kulture, bo potekala 15. marca v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Priznanja podelujejo v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji strokovnih viktorjev, ki jih izbere Akademija Viktor, in viktorjev popularnosti, za katere glasujejo bralci revije Stop in vsi ostali prek SMS-glasovanja. Znane pa so že letošnje nominacije.

Nominacije za strokovne viktorje

Darja Zgonc je nominirana za voditeljico informativne TV oddaje
Darja Zgonc je nominirana za voditeljico informativne TV oddaje FOTO: POP TV

Akademija Viktor bo podelila t. i. strokovne viktorje. Za informativno TV oddajo se za kipec potegujejo 24UR, Odmevi in Studio City, za voditelja informativne TV oddaje pa so nominirani Slavko Bobovnik, Marcel Štefančič jr. in Darja Zgonc.

Lado Bizovičar in Jurij Zrnec sta nominirana z oddajo <i>As ti tud not padu!?</i>, vsak posebej pa še za voditelja zabavne TV oddaje
Lado Bizovičar in Jurij Zrnec sta nominirana z oddajo <i>As ti tud not padu!?</i>, vsak posebej pa še za voditelja zabavne TV oddaje FOTO: POP TV
Prireditev bosta letos vodila dobitnika viktorja za obetavno medijsko osebnost in zafrkantska glasbenika Slon in Sadež.

Za viktorja v kategoriji zabavne TV oddaje se potegujejo As ti tud not padu!?, Hri-Bar in Tistega lepega popoldneva. Kipec za voditelja zabavne TV oddaje bo šel v roke ali Ladu Bizovičarju ali Sašu Hribarju ali Juriju Zrnecu. Med otroškimi in mladinskimi oddajami so nominirane Iz popotne torbe, Jasno in glasno ter Štafeta mladosti. Za obetavno medijsko osebnost pa so v igri za viktorja Klemen Slakonja, Lili Žagar in Suzana Lovec.

Nina Osenar je nominirana za viktorja popularnosti, in sicer za televizijsko osebnost
Nina Osenar je nominirana za viktorja popularnosti, in sicer za televizijsko osebnost FOTO: Damjan Žibert

V kategorijah oddaj pa se med dokumentarnimi TV oddajami za viktorja potegujejo Čas nevarnega življenja (portret Iva Štandekerja), avtorja Edvarda Žitnika, Otroci s Petrička, avtorja Mirana Zupaniča in Tunel upanja (Sarajevo 1993), avtorja Matjaža Fistravca. Za kipec v kategoriji igrane TV oddaje pa so nominirane Naša mala klinika, Temna stran lune in Začnimo znova.

Nominacije za viktorje popularnosti

Oddaja <i>Svet</i>, ki jo vodita Lili Žagar in Marko Potrč, je nominirana za televizijsko oddajo. Lili se (morda) nasmiha tudi viktor za obetavno medijsko osebnost, Marku pa "viktor popularnosti", za televizijsko osebnost
Oddaja <i>Svet</i>, ki jo vodita Lili Žagar in Marko Potrč, je nominirana za televizijsko oddajo. Lili se (morda) nasmiha tudi viktor za obetavno medijsko osebnost, Marku pa "viktor popularnosti", za televizijsko osebnost FOTO: Kanal A

Med viktorji popularnosti so za televizijsko osebnost v igri Marko Potrč, Nina Osenar in Jurij Zrnec. Med radijskimi osebnostmi se za viktorja poteguje (lanska dobitnica) Špela Močnik, družbo pa ji delata še Matej Špehar – Racman in Ota Roš.

Siddharta so zadnja leta "abonirani" za viktorja za glasbenega izvajalca. Kako pa bo tokrat?
Siddharta so zadnja leta "abonirani" za viktorja za glasbenega izvajalca. Kako pa bo tokrat? FOTO: Dare Čekeliš

Med televizijskimi oddajami so nominirane Avantura, As ti tud not padu!? In Svet. Za lokalne ali kabelske televizije so v igri za viktorja Čarli TV, MTV Adria in Šport Klub. Med radijskimi postajami so si nominacijo prislužile Radio Center, Radio Hit in Radio 1. Za glasbenega izvajalca pa so letos nominirani Siddharta (kot že zadnjih nekaj let), Leeloojamais, Jan Plestenjak in Zoran Predin.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ashleey
11. 03. 2008 17.33
upam sam,da jan dobi viktorja letos-ker si ga res zasluzi
kr...ena...
06. 03. 2008 18.08
kje in kako se pa da glasovat za viktoje?
vbccbcvbc
05. 03. 2008 19.50
To, da Akademija Viktor spet ni nominirala Matjaža Tanka za voditelja informativne oddaje, je pa že malce absurdno. No, ja, mogoče mu bodo pa kdaj dali viktorja za življenjsko delo. Sicer so pa nominiranci v redu, razen Siddharte, seveda.
material girl
05. 03. 2008 09.27
Ja glede Siddharte je res. Oni pač so nominirani, pa če nardijo kaj, al pa če se brcajo v rit.
MareMare76
05. 03. 2008 08.53
Mislim, ampak tale nominacija Siddharte je pa že prav patetična, vsako leto so nominirani, zakva že? Upam, da bo viktorja dobil kateri koli od ostalih nominiranih.
SePu
05. 03. 2008 08.40
Meni ne gre v glavo, kako je lahko Nina Osenar nominirana za TV popularnost. Saj ni imela nobene oddaje, BB pa ni bil gledan zaradi nje (mimogrede, ko sem prebral komentarje so jo ful zašinfal) ampak ker je folk čakal na seks. Glasba: Ja morda bi se lahko kaj spremenilo, saj so ves čas isti. As ti tud not padu, pa mi je bedna oddaja, ki je gledljiva le zaradi Zrnca. Kaj vem, se mi zdi vse skupaj živi obup.
balon200
05. 03. 2008 08.23
Še malo po bo zmanjkalo zvezdnikov,..smo že čisto na koncu. ;-) No saj, ti slovenski Viktorji so malo smešni,..koliko jih ima že Jonas? ....ene 30 ;-)....je pa bolje, da obstajajo kot ne. Medijski delavci imajo tako vsaj nekaj koristi, tisti, ki ga dobijo. Tisti, ki ga pa ne, pa ostanejo veliki luzerji. Namreč, da ga dobiš, moraš biti vsaj malo dober, v neki zelo gledani oddaji,...če ga pa kljub temu ne dobiš,..to pomeni, da si totalni luzer.
manjakranjc@hotmail.com
05. 03. 2008 07.40
Jutro, Pri oddaji svet so se zmotili, tam sta nominirana murgleski palček in ljubljanski golobček, za izvirne domislice na področju domače kuhinje. Pozdrav M.K
zdenko Pupaher
05. 03. 2008 01.27
najbolje da predvajajo lansko prireditev.glede oddaj pa bi rekel tako-zrnec in bizovicar nista izmislila tople vode da bi bila nominirana,ti skeci so bili ze videni pred 20-timi leti(benny hilll)in njemu podobni komicarji,nina osenar?cemu nominirana?glede glasbenih izvajalcev-mislim da imamo kr nekaj kvalitetnih bendov,ki seveda ne pridejo v ozji izbor te kuhinje!premala je kuhinja,da bi se njih sprejela.Oddaja Svet!lLili in Marko hehe-janko in metka!To ni zalostno temvec smesno.I celo nasi bogi zvezdniki,ki prihajajo v glamuroznih oblekah,za to obleko sparajo celo leto,90% njih nimajo niti za bencin,zato pridejo na to prireditev na štop.zal mi jih je,ker mediji jih prikazujejo v lazni luci.porazdelijte raje ta denar prireditve v njihove projekte,da bodo kvalitetnejsi.
bnam 2707
05. 03. 2008 01.06
Zanimiv je gledati kako drug drugemu talajo oskarje.Res nas je malo,tako,da bo skoraj vsak prišel na vrsto.Vzajemna.ti meni jaz tebi.
jansonic
05. 03. 2008 00.52
In s čim zavraga si je zaslužil nominacijo Zoran Predin??!?!!?? A so mu mogoče hvaležni, ker že zadnjih 15 let ni dal ven novega komada? Al pa Lili Žagar, Špela Močnik pa Racman, lepo vas prosim! Ti viktorji so podn od podna, neka wannabe ponesrečena podalpska bleda kopija oscarjev in priložnost, da se slovenske namišljene zvezde in zvezdice razkazujejo v najnovejših kreacijah, pozirajo na rdeči preprogi, kao duhovičijo pred mikrofonom in se počutijo skrajno pomembne. Kmetavzarji!
parefin@yahoo.com
05. 03. 2008 00.30
Najvecja zalost je pa to da imamo v Slo. nekaj takega kot so te viktorji! ZALOSTNO JE TO GLEDATI!
zavrsnik@mail386.com
04. 03. 2008 23.09
Kako je lahko glavni človek ČARLI TV, ki je zafural že nič koliko TV postaj in je dolžan denar pol Slovencem lahko nominiran kot njegova lokalna TV postaja? Taki so za v zapor, ne pa za nominacijo. jao, kam pelje to?????????
Gašper Blaži? 1
04. 03. 2008 23.02
Nominiranici obupni. Glasbeni izvajalci so vedno isti! Siddharta, Leeloojamis in Zoki. Matr moram jst met en bend da se to spremeni. dgač pa bosta Slon in Sadež carovala
sanja06@email.si
04. 03. 2008 21.50
upam da se ju urska pirs letos malo bolj pripravila za rdeco preprogo, ker lani je bila OBUPNO nerodna in zbegana in nesposobna.
peternelj.janez@gmail.com
04. 03. 2008 21.23
1P2L
04. 03. 2008 21.11
pozabli ste še na voditeljico Piramide, NLP oddajo,oboje nas dolgočasi na nasi NACIONALKI.ce jih nagradimo, upam da bodo odnehali!!!!!!!!!!!!!!!