Domača scena
Oglas

Vroče poletje v Mariboru se nadaljuje tudi na Poštni ulici

Ljubljana, 11. 07. 2012 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najmanjši oder Poštna odmeva po vsej Sloveniji, ob živi glasbi in DJ-setih pa se do jutra z domačini zabavajo turisti z vsega sveta.

Mestni utrip po festivalu Lent ne bo ugasnil, ampak se nadaljuje v prijetnih atmosferah ulic, trgov in dvorišč. (Foto: arhiv naročnika)
Mestni utrip po festivalu Lent ne bo ugasnil, ampak se nadaljuje v prijetnih atmosferah ulic, trgov in dvorišč. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Večerni utrip osmih uličnih odrskih prizorišč, ki jih je zavod MARIBOR 2012 – Evropska prestolnica kulture (program odrov) zagnal v začetku maja, se po zaključku festivala Lent še krepi, organizatorji pa napovedujejo nove odmerke etna, funka, jazza in klasične glasbe, slovenske popevke, evergreenov in didžejev. Kar se je še pred nekaj meseci zdelo neverjetno, je danes povsem običajna slika večernega sprehoda skozi mesto. Nabito polna Poštna ulica, kjer srečate turiste z vsega sveta, ki se zabavajo v družbi domačinov, pestra ponudba hrane in pijače, živa glasba in številni lokali, ki jih najbolj vztrajni zapustijo šele proti jutru, so nova mariborska realnost.

Torki in petki na odru Poštna bodo po novem bogatejši še za četrtke in sobote. Tako bo že 12. 7. za uvod v večer poskrbel DJ Sanjin, četrtkova noč »na Poštni« pa bo odzvenela z Maksom Kalijem, priznanim reaggae/jungle didžejem iz Trsta.

Sledil bo pravi reggae vikend s slovenskimi DubSystem&FreedomFighterster z DJ Killyjem, Blažem Korezom in Juretom Augustinerjem.
Kljub majhnosti velja oder Poštna med številnimi prizorišči v mestnem jedru za enega najbolj priljubljenih. Ob njem se zadnji obiskovalci zadržijo do jutra. (Foto: arhiv naročnika)
Kljub majhnosti velja oder Poštna med številnimi prizorišči v mestnem jedru za enega najbolj priljubljenih. Ob njem se zadnji obiskovalci zadržijo do jutra. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Na odru Poštna bodo to poletje nastopili še predstavniki nove slovenske popevke Bambola, zadnji vikend v juliju bo v znamenju 80. z didžejema KiLLyjem in Minoxom, ki spadata med najbolj priznane mariborske mojstre vrtenja glasbe. Ljubitelji jazz standardov, evergreenov in ljudskih pesmi pa ne boste zamudili Dade&Marka. V znamenju afrobeata bodo oder zatresli Fela Kuti s svojimi Afroville. Še en večer »rdeče rumene zelene« glasbe bo konec avgusta s koncertom Mateta Brodarja (BRO)&TheTowelStealaz. SexySaxySaturday pa je napovedana dvojica izvajalcev, ki ji pripisujejo status posebej svetle točke na slovenski klubski glasbeni sceni. DJ Maj je lani gostoval na več kot 160 dogodkih v slovenskih in tujih klubih, v Maribor pa, po številnih sodelovanjih tudi z grammyji nagrajenimi avtorji, prihaja Lovro Ravbar. Septembrsko jutro bomo dočakali z gvinejskim kitaristom in vokalistom, rojenim v družini glasbenikov ter čuvarjev modrosti in tradicije ljudstva Mandinke, KandiomKoro.
Zaradi raznovrstnih glasbenih zvrsti bi oder na Poštni ulici lahko poimenovali kar Terasa 21. stoletja. (Foto: arhiv naročnika)
Zaradi raznovrstnih glasbenih zvrsti bi oder na Poštni ulici lahko poimenovali kar Terasa 21. stoletja. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Maribor in partnerska mesta zagotovo ponujajo številne razloge za obisk in priložnosti za nova doživetja. Pridružite se številnim, tudi enodnevnim obiskovalcem, ki si po ogledu razstav, performansa, inštalacje ali muzejske zbirke privoščijo noro zabavo do jutra.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3