Domača scena

Vse za večjo prepoznavnost Slovenije

Ljubljana, 28. 06. 2010 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Miha Debevec je nastopil na svetovnem prvenstvu v nogometu, kjer si je še posebej prizadeval za prepoznavnost Slovenije v svetu. Enega izmed nastopov se je udeležil tudi predsednik dr. Danilo Türk.

Trio na obisku v znanem revnem predmestju Johannesburga z imenom Soweto. Tu so ustvarili posebno vzdušje, prebivalci so z njimi zapeli in zaplesali.
Trio na obisku v znanem revnem predmestju Johannesburga z imenom Soweto. Tu so ustvarili posebno vzdušje, prebivalci so z njimi zapeli in zaplesali. FOTO: osebni arhiv

Virtuoz na diatonični harmoniki Miha Debevec se je pred dnevi skupaj s priložnostnim triom vrnil iz Južnoafriške republike, natančneje iz Johannesburga. Na povabilo slovenske turistične organizacije je imel več nastopov v okviru dogodkov, ki so se odvijali ob samem prvenstvu in so bili namenjeni promociji Slovenije.

Zasedbi, ki sta jo poleg Mihe sestavljala še harmonikar Tomaž Rožanec in kitarist Igor Leonardi (sicer oba vrhunska glasbenika), so lahko prisluhnili tako navijači kot VIP-gostje, diplomati ter novinarji z različnih koncev sveta. Omenjeni trio je svoj program priredil posebej za to priložnost, saj je izvajal glasbo z velikim poudarkom na prepoznavni slovenski ljudski in narodno-zabavni glasbi.

Miha in Tomaž že navijaško razpoložena pred slovensko hišo v Johannesburgu tik pred odhodom na nogometno tekmo med Slovenijo in ZDA.
Miha in Tomaž že navijaško razpoložena pred slovensko hišo v Johannesburgu tik pred odhodom na nogometno tekmo med Slovenijo in ZDA. FOTO: osebni arhiv
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nora_ovca
30. 06. 2010 15.08
hrvat2, če vejo, kje je istra, vejo, kje je slovenija, oziroma, kje bi mogla bit ;)
Hrvat2
28. 06. 2010 23.02
Vecina EVROPEJCEV (in ne govorimo o Svetu) ne ve kaj in kje je Slovenija!!! :)))) (Hrvatsko,Dalmacijo in Istro pa vsi dobro poznajo)!!!!
Ezy-G
28. 06. 2010 22.49
herojj!!!! :)! haha...! zaradi njega nebo več krize pri nas...ker bo vedno več turistov pri nas zaradi prepoznavnosti, pripravimo se :D
Tonček Balonček
28. 06. 2010 22.41
Pa akkšna prepozbnavnost, Gana je pa še bolj prepozbnavna?! NDR je bila nekoč blazno prepoznavna!!!
Accipi
28. 06. 2010 20.08
Lovljenje ali nelovljenje vetra, v vsakem primeru je promocija, Slovenija je pa tut realno gledano majhna država in ni zmožna res velikih promocij... Pa pejt ti v Johannesburg pa promociri, bomo vidli kk bo... In ja, mislim da je Slovenija kr dobra u športu in ima veliko priložnosti takega promociranja (npr. SP v nogometu, olimpijske igre, Planica,)
tinetone
28. 06. 2010 14.26
bravo mihi zdej bodo pa vsi afričani prišli h nam po kruh...