Domača scena

Za dober namen tek čez celotno Slovenijo

Ljubljana, 22. 09. 2011 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na pobudo ekipe oddaje SVET bodo zaposleni PRO PLUS v začetku oktobra stopili skupaj in pretekli Slovenijo z razlogom. Z dobrodelno akcijo "Mali koraki za velik cilj" bodo zbirali sredstva za pomoč pri delovanju prvega centra za otroke z Downovim sindromom.

Družina Asta
Družina Asta FOTO: Kanal A

Od Murske Sobote do Koštabone, kjer se nahaja Planet 47, bo pod vodstvom novinarja SVET-a Jana Golje, ki je tudi pobudnik akcije, teklo kar več kot 80 zaposlenih na PRO PLUS.

Akcija bo potekala od 4. do 7. oktobra. Za dobrodelni namen bodo pretekli 340 km in zbrana sredstva namenili Centru za Downov sindrom – Planet 47.

Jan Golja, novinar oddaje SVET: ''V Koštaboni nad Koprom se je družini Asta rodil Val, ki ima Downov sindrom. Starši niso bili zadovoljni s tedanjo obravnavo otrok z Downovim sindromom in zato so na svoje stroške ter s pomočjo donacij, zbranih na dobrodelnem koncertu, zgradili center za otroke z Downovim sindromom. Center danes stoji, družina pa nima sredstev, da bi ga končno odprla. V njem se bo lahko izobraževalo kar 18 otrok in bo prvi tovrstni center v Sloveniji. Uredništvo oddaje SVET in zaposleni na PRO PLUS bomo stopili skupaj in jim pomagali do cilja. Dobesedno. Pretekli bomo Slovenijo in naš cilj bo vasica Koštabona, kjer bomo, verjamemo že kmalu, srečevali nasmejane otroke z Downovim sindromom v okolju, ki jih bo spodbujalo, osrečevalo in navduševalo."

Ekipa oddaje SVET: Gregor Trebušak, Nuša Lesar in Jan Golja
Ekipa oddaje SVET: Gregor Trebušak, Nuša Lesar in Jan Golja FOTO: Kanal A
Donacija 1 EUR bo mogoča mobilnim uporabnikom Telekoma Slovenije, Si.Mobila in Tušmobila prek SMS-a s poslano ključno besedo SVET na številko 1919. Posamezni znesek SMS donacije je vselej 1 EUR, višji znesek pa uporabniki lahko donirajo z večkratnim pošiljanjem SMS-a z isto ključno besedo ali nakazilom na TRR SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB d. d. (namen: SVET-dobrodelni tek).
Družbe Telekom Slovenija, Si.Mobil in Tušmobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.

Po Sloveniji se bo teklo v skupinah na način štafete. Tekli bodo mnogi znani obrazi hiše PRO PLUS, s podporo svojih najbolj obiskanih portalov in gledanih oddaj pa bodo poskušali zbrati čim večji znesek, ki bo Planetu 47 omogočil odprtje prve šole za otroke z Downovim sindromom.

PRO PLUS je v preteklih letih z dobrodelnimi akcijami pomagal že marsikateri družini in posamezniku, ki je pomoč potreboval. In le v nekaj dneh se je v medijski hiši zbralo več kot dovolj podpornikov, da je aktualna dobrodelna akcija tudi zaživela.

''Odziv je bil fenomenalen! V samo dveh dneh smo prejeli čez 60 prijav in tako pokazali, da ne ustvarjamo le najbolj gledanih programov in obiskanih portalov. Pokazali smo, da imamo veliko srce, in v začetku oktobra, ko bo po hodnikih odmevalo ''vsi za enega, eden za vse'', bomo na PRO PLUS ponudili roko pomoči tistim, ki nas potrebujejo," je še povedal Jan Golja.

V DOBRODELNI AKCIJI LAHKO SODELUJETE TUDI VI

Svoj delček za dobrodelni cilj lahko ŽE DANES prispevate preko mobilnih telefonov ali z nakazilom.

Vse informacije o dobrodelnem teku ter splošne pogoje o donaciji lahko najdete na spletni strani PRO PLUS www.pro-plus.si/svet.

Pridruži se nam tudi na naši Facebook strani s klikom na

Stopimo skupaj za lepšo prihodnost otrok z oddajo SVET, zaposlenimi na PRO PLUS in celotno Slovenijo. Z malimi koraki za velik cilj!
Stopimo skupaj za lepšo prihodnost otrok z oddajo SVET, zaposlenimi na PRO PLUS in celotno Slovenijo. Z malimi koraki za velik cilj! FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ufuranc
26. 09. 2011 22.47
Gverila Kwa pa teb mede? Kakšne skrivnosti, lej sej ko bo projek končan si več kot dobrodošel da se pridruzis planetu 47 ker mogoce mas pa ti kaksen sindrome preveč.
slayer75
23. 09. 2011 10.45
Vedno se zbira neke zamaške,ali pa kao dobrodelne akcije. Da bi pa država kaj naredila to pa ne, važno da oni pridejo v razkošju na to dobrodelno akcijo. Sramota!
resslovenka
23. 09. 2011 09.01
Pohvalno, zares vse pohvale vredno. Za male srčke. Odprimo denarnice, pa prispevajmo kolikor kdo more.
tranus
22. 09. 2011 23.07
Halo, Gverila, si pa res prismojen! Kaj ima zgodovina družine Asta opravilti z dobrodelnim tekom in obstoječim Downovim sindromom?! Tudi jaz zelo dobro poznam zgodovino družine Asta. In kaj pol? Se važiš, al kaj? Si mogoče v svoji gverilski preobleki? Verjetno rabiš kakšno hudo krizo u lajfu, da boš začel pozitivno razmišljat. Mogoče pa za začetek spremeni ime, da se ti ne bo treba brez veze fajtat...
ziva35
22. 09. 2011 22.14
Ti pa jo verjetno poznaš? Verjetno ne veš, kaj pomeni zdravje? Če ne želiš pomagati, tudi blatiti drugih ni potrebno...nihče te v nič ne sili!
Gverila
22. 09. 2011 13.47
Mladi so, pa ne poznajo zgodovine družine Asta...