Erotika

237 razlogov za seks

Washington, 01. 08. 2007 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Raziskovalci so ugotovili, da je pri spolnih odnosih bolj pomembno telesno poželenje in ne toliko ljubezenska vez.

Med najmanj pogosto navedenimi razlogi so se znašle želje po prenosu spolno prenosljive bolezni partnerju, zaslužek denarja za spolne usluge, želja po najdbi službe, želja po prekinitvi razmerja, vprašani pa so se za spolni odnos prav tako redko odločili tudi, če jim je kdo v zameno za spolni odnos ponudil droge. Mestonova je ugotovila velike razlike med starejšo populacijo in populacijo študentov, pri katerih "hormoni delujejo divje".

Klinični psihologinji univerze v Teksasu Cindy Meston in kolegu Davidu Bussu je uspelo sestaviti seznam z 237 razlogi, zakaj se ljudje odločajo za spolne odnose. Ugotovila sta, da je pri spolnih odnosih bolj pomembno telesno poželenje in ne toliko ljubezenska vez. "Študija je ovrgla veliko stereotipov, povezanih s spolnostjo. Med njimi je ta, da si moški želijo spolnega odnosa le zaradi fizičnega užitka, ženske pa želijo ljubezen," je dejala Mestonova.

Ženske se za spolni odnos odločijo zato, ker čutijo, da morajo zadovoljiti svojega partnerja, so še ugotovili
Ženske se za spolni odnos odločijo zato, ker čutijo, da morajo zadovoljiti svojega partnerja, so še ugotovili FOTO:

Mestonova in Buss sta v okviru svoje znanstvene študije najprej izprašala 444 moških in žensk, starih od 17 do 52 let, glede na njihove odgovore pa sta oblikovala seznam z 237 različnimi razlogi, zakaj se ljudje odločajo za spolne odnose.

Potem ko sta oblikovala omenjeni seznam, sta anketirala 1549 študentov sovrstnikov, ki so obiskovali predavanja iz psihologije. Svoje razloge za spolne odnose so morali razvrstiti na lestvici od ena do pet.


Razlike med spoloma niso velike

"Nobena od razlik med spoloma ni tako velika," je dejala Mestonova in dodala, da so "moški bolj verjetno oportunistični glede spolnih odnosov, torej če bi se jim ponudila priložnost za spolni odnos, bi jo izkoristili v večji meri kot ženske. Ženske se za spolni odnos bolj verjetno odločijo zato, ker čutijo, da morajo zadovoljiti svojega partnerja".

Prvih 25 razlogov za spolni odnos je pri študentih in študentkah enakih. Med prvih deset so na primer uvrstili izražanje ljubezni in izkazovanje čustev, spolnost se jim zdi zabavna in dene dobro, kot enega izmed razlogov so navedli tudi željo po orgazmu, najpomembnejši razlog pa se pri obeh spolih glasi "oseba me je privlačila".

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mine.rine@gmail.com
03. 08. 2007 10.51
Se 100 strinjam s tabo!!!
Robberto
02. 08. 2007 07.54
pumpar & boskopetek ... dobro napisano. Tele US znanstveniki 100 varajo svoje žene, zato so napisali en dober izgovor za svoje dejanje. Potem če variš svojo ženo/moža, pokažeš ta članek in bo vse vredu. :-))
tina86@email.si
01. 08. 2007 23.38
pumpar ja že glava in srce. toda saj ne sexsamo ne z enim ne z drugim. po moje je vsak že imel situacijo v kateri si je rekel: ta oseba je totalen debil, toda če se mu ne morem upreti....
mihec.zupopihec@email.si
01. 08. 2007 21.32
in to si oni šele zdaj gr pridejo... dolgo so nucali
pumpar@volja.net
01. 08. 2007 19.47
Tina ti dam prav...vendar...v življenju te vedno privlači več kot en človek...pa če si pošten si le z enim...to ovrže potem,da ni pogoj le privlačnost...ljubezen,v bistvu glava in srce zmagata.
tina86@email.si
01. 08. 2007 16.50
hmmm... mogoča pa če malo boljše premislim študija sploh ni tako zelo neumna. privlačnost pojasnjuje so neke mere zakaj ljudje varajo, kjub temu da ljubijo svoje partnerje. veliko jih zgolj zaradi privlačnosti...
Bostjan Petek
01. 08. 2007 13.28
No pa smo spet pri pametnih Ameriških znanstvenikih, in njihovih raziskavah blesavih k so kar neki. skozi eno uho notr, skozi drugo pa ven To je pa tut to kar se mene tiče. Še posebej pri Ameriških pogruntavščonah Lp.
pumpar@volja.net
01. 08. 2007 13.20
Men pa je najbolj pomembno dobro in trdno razpoloženje v vezi...s tem je potem tudi sex boljši...oz najboljši.Tko da...ne pravlic govort...21 stoletje je že itak jebanje vse povprek...ampak sm ziher da se nas večina še negre tega.Zato takih butastih člankov ne pisat.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.