Film/TV

Alicia za scenariste

Los Angeles, 24. 11. 2007 00.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pevka Alicia Keys je svojo podporo stavkajočemu cehu scenaristov izrazila z nastopom na shodu na slavnem hollywoodskem bulevarju.

Alicia Keys je nastopila v podporo stavkajočim hollywoodskim scenaristom, ki bodo prihodnji teden nadaljevali pogajanja s studijskimi šefi.
Alicia Keys je nastopila v podporo stavkajočim hollywoodskim scenaristom, ki bodo prihodnji teden nadaljevali pogajanja s studijskimi šefi. FOTO: Reuters

R&B pevka Alicia Keys je bila ena od zvezdnic, ki so izrazile svojo podporo stavkajočim hollywoodskim scenaristom. Pred dnevi je tako nastopila na zborovanju stavkajočih na slavnem hollywoodskem bulevarju. Tisoči protestnikov in stavkajočih so namreč zaprli cesto, ko so se udeležili marša delavske solidarnosti, nato pa je bilo zborovanje pred Graumannovim kitajskim teatrom v Hollywoodu.

Alicia Keys
Alicia Keys FOTO: Reuters

Med podporniki sta bila tudi nekdanja igralka serije Urgenca Julianna Margulies in oskarjevec Paul Haggis (Usodna nesreča), kot pika na i pa je bil še nastop Keysove, ki je ob tej priložnosti zapela dve pesmi.

Alicia Keys
Alicia Keys FOTO: Reuters

Scenaristični ceh je začel stavkati 5. novembra, ko se jim ni uspelo dogovoriti glede plačila za njihovo delo kar se tiče spleta in novih medijev. Zaradi stavke so tako prekinili snemanje mnogih televizijskih serij in filmov. Pogovori med predstavniki scenaristov in studijskih šefov naj bi se nadaljevali prihodnji teden, v upanju, da se stavka vendarle konča.