Film/TV

Batman v treh dimenzijah

Los Angeles, 31. 05. 2007 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadaljevanje filma o Batmanu z naslovom <i>Temni vitez</i> bo prvi film, v katerem bodo tudi prizori v formatu za dvorane IMAX.

Christian Bale bo po filmu <i>Batman: Na začetku</i> tudi v novem filmu oblekel netopirsko suknjo.
Christian Bale bo po filmu <i>Batman: Na začetku</i> tudi v novem filmu oblekel netopirsko suknjo. FOTO: Reuters

Prihajajoči film o Batmanu z naslovom Temni vitez (The Dark Knight) režiserja Christopherja Nolana, bo prvi dolgometražni film, v katerem bodo tudi prizori posneti v 3-D formatu, ki ga prikazujejo v kinih IMAX.

Nolan: "IMAX je prihodnost akcijskih filmov!"
Nolan: "IMAX je prihodnost akcijskih filmov!" FOTO: Reuters

Nolan namerava v film vključiti štiri prizore, v katerih se bo med drugim predstavil tudi zlobni Joker, ki ga tokrat igra Heath Ledger. Ti prizori bodo prirejeni za kinodvorane IMAX.

Na svetu je sicer le 280 IMAX kinodvoran, v manj kot stotih pa prikazujejo tudi dolgometražne filme. Toda Nolan verjame, da je ta format prihodnost akcijskega žanra.

"Nič ni boljšega kot film doživeti v kinu IMAX. Za publiko je to precej bolj zanimivo, sam pa si želim, da bi lahko posnel cel film v 3-D formatu. Česa takega ne moreš pričarati v nobenem domačem kinu. Batman pa premore nekaj najbolj zanimivih likov v pop kulturi, zato bomo Jokerju priredili enega bolj veličastnih nastopov na platnu," je prepričan Nolan.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pupkopiko
25. 10. 2009 20.02
ja batman je najboljši mid tedi spidermani, supermani...
tomazbodner
31. 05. 2007 21.10
IMAX je res fantastika za gledanje Hollywoodskih filmov. S tistom zaslonom se ne more primerjati dobesedno nic. Je pa vseeno zalostno, da je zaslon 4:3, zato v sprednjih vrstah ne vidis vrha zaslona, v zadnjih je pa slika preozka.. Se dobro, da standardne filme predvajajo v letterbox formatu... ki pa izgleda cudovito.