Film/TV

Deveti emmy za Simpsonove

Los Angeles, 21. 08. 2006 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Animirana serija Simpsonovi, ki je na sporedu že 17 let, je bila na podelitvi kreativnih emmyjev nagrajena že devetič.

Matt Groening je na svojo kreacijo, animirano serijo Simpsonovi, upravičeno lahko ponosen
Matt Groening je na svojo kreacijo, animirano serijo Simpsonovi, upravičeno lahko ponosen FOTO: Reuters

V Los Angelesu so teden dni pred veliko podelitvijo emmyjev podelili emmyje za kreativne dosežke (Creative Arts Emmy Awards). Serija Simpsonovi, ki jo oboževalci lahko spremljajo že 17. sezono, je prejela že deveto nagrado za najboljšo animirano oddajo.

Osrednja, letos že 58. podelitev emmyjev, bo 27. avgusta v Los Angelesu. Gostil jo bo televizijski zvezdnik Conan O'Brien.

Najljubša animirana družina na svetu je tako z epizodo The Seemingly Neverending Story premagala epizodo South Parka, Trapped in the Closet, v kateri se na veliko norčujejo iz scientologije in zvezdnika Toma Cruisa.

"To se zgodi, če se ne norčuješ iz scientologije," se je v zahvalnem govoru pošalil izvršni producent serije Al Jean.

Simpsonovi so na sporedu že 17 let, avtorji pa so za animirano serijo prejeli že devet emmyjev
Simpsonovi so na sporedu že 17 let, avtorji pa so za animirano serijo prejeli že devet emmyjev FOTO: Reuters

Sicer pa omenjene nagrade podeljujejo predvsem za tehnične dosežke na televiziji. Nekdanji zveznik nanizanke Frasier, Kelsey Grammer, je prejel emmyja za glas v Simpsonovih, ki ga posoja liku z imenom Sideshow Bob.

TV film Elizabeta I. je prejel pet emmyjev, igralca Leslie Jordan in Christian Clemenson sta prejela nagradi za gostovanje v serijah Will in Grace ter Boston Legal, Chloris Leachman in Patricia Clarkson pa sta domov odnesli nagradi za vlogi v serijah Malcolm in the Middle in Pod rušo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.