Film/TV

Emmy: Rekorda ni bilo!

Los Angeles, 28. 08. 2006 03.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Boštjan Tušek
Komentarji
0

Podeljene so 58. televizijske nagrade emmy. Serija <i>Zahodno krilo</i> je zgolj izenačila prejšnji rekord.

Kiefer Sutherland se je veselil emmyja za glavno vlogo v dramski seriji <i>24</i>
Kiefer Sutherland se je veselil emmyja za glavno vlogo v dramski seriji <i>24</i> FOTO: Reuters

V Los Angelesu je potekala 58. podelitev nagrad emmy (58th Primetime Emmy Awards). Prireditev je v svojem humornem slogu vodil priljubljeni televizijski voditelj Conan O' Brien, ceremonija pa je potekala v avditoriju Shrine.

Helen Mirren je prejela emmyja za vlogo kraljice Elizabete I.
Helen Mirren je prejela emmyja za vlogo kraljice Elizabete I. FOTO: Reuters


Najboljša komična serija je postala The Office, najboljša dramska serija pa 24. Štiri pomembne emmyje je prejela britanska miniserija v dveh delih, Elizabeta I., popolni poraženki pa sta seriji Into The West (16 nominacij) in Grey's Anatomy (11 nominacij), ki nista prejeli nobenega od pomembnejših emmyjev.

Blythe Danner z nagrado za najboljšo stransko igralsko v dramski seriji <i>Huff</i>
Blythe Danner z nagrado za najboljšo stransko igralsko v dramski seriji <i>Huff</i> FOTO: Reuters

Emmyja za glavno vlogo v dramski seriji je prejel Kiefer Sutherland (24), ki je bil do sedaj nominiran že devetkrat, to pa je njegov prvi emmy. Nagrado za glavno igralko v miniseriji ali filmu je prejela Helen Mirren (Elizabeta I.), emmyja za glavno igralko v dramski seriji pa je prejela Mariska Hargitay (Law & Order: Special Victims Unit).

Nagrado za glavno vlogo v komični seriji je prejel Tony Shalhoub za serijo Monk, za glavno igralko v komični seriji pa so emmyja podelili Julii Louis-Dreyfus (The New Adventures Of Old Christine).

Jeremy Piven, najboljši stranski igralec v komični seriji <i>Entourage</i>
Jeremy Piven, najboljši stranski igralec v komični seriji <i>Entourage</i> FOTO: Reuters


Za režijo komične serije je emmyja prejel Mark Buckland (My Name Is Earl), za dramsko serijo pa se je z emmyjem okitil režiser Jon Cassar za 24, za miniserijo ali film pa so za režijo nagradili Toma Hooperja (Elizabeta I.).

Kelly Macdonald, ki se jo morda kdo spomni iz kultnega <i>Trainspottinga</i>, je prejela emmyja za film <i>The Girl In The Café</i>
Kelly Macdonald, ki se jo morda kdo spomni iz kultnega <i>Trainspottinga</i>, je prejela emmyja za film <i>The Girl In The Café</i> FOTO: Reuters


Najboljša stranska igralka v komični seriji je postala Megan Mullally (Will and Grace), igralec pa Jeremy Piven (Entourage), za najboljšo stransko igralko v dramski seriji so izbrali Blythe Danner (Huff), za dramskega stranskega igralca pa Alana Aldo (Zahodno krilo). Alda je prejel že 26. emmyja za serijo, ki je tako v prejetih emmyjih izenačila s serijo Fantje s Hill Streeta iz osemdesetih.

Za stransko igralko v miniseriji ali TV filmu je emmyja prejela Kelly Macdonald (The Girl In The Café), za stranskega igralca v miniseriji ali filmu pa so počastili Jeremyja Ironsa (Elizabeta I.).

Redni prejemnik emmyjev v zadnjih letih je seveda komik Jon Stewart
Redni prejemnik emmyjev v zadnjih letih je seveda komik Jon Stewart FOTO: Reuters


Za miniserijo je emmyja prejela Elizabeta I., za TV film so nagrado podelili filmu The Girl In The Café, nagrado za resničnostni šov pa je prejela serija The Amazing Race.

Skupaj z nagradami v tehničnih kategorijah, ki so jih podelili že pred tednom, so emmyje podelili v 90 kategorijah. Posameznih nominacij pa je bilo kar 451.Jon Stewart
je (znova) prejel emmyja za najboljšo glasbeno oziroma komično oddajo za The Daily Show With Jon Stewart, prav tako je nagrado prejela njegova ekipa.

Počastili Aarona Spellinga

Na letošnjih emmyjih seveda niso pozabili na nedavno preminulega TV producenta Aarona Spellinga, ki sta mu slavo zapeli nekdanji zvezdnici Dinastije, Joan Collins in Heather Locklear. Poklonili so se tudi legendarnemu TV voditelju Dicku Clarku, ki je navzoče počastil s svojo navzočnostjo, med nastopajočimi pa je izstopal prekaljeni pevec Barry Manilow, ki je prejel tudi emmyja za posamezni nastop v glasbeni oddaji.

O'Brien postregel s humorjem

Conan O'Brien se je na vse pretege trudil, da je prireditev začinil z veliko humorja
Conan O'Brien se je na vse pretege trudil, da je prireditev začinil z veliko humorja FOTO: Reuters


Gostitelj Conan O'Brien je za začetek zapel in zaplesal samoparodijo, s katero se je ponorčeval iz ratingov postaje NBC (na kateri ima tudi sam oddajo Late Night With Conan O'Brien) z naslovom We've got trouble (Imamo težave). Za razlog pa navedel, da so bili lani po gledanosti prvi, letos pa je NBC "samo" še med prvimi petimi.

Televizijsko legendo, Boba Newharta, je zaprl v zaprto komoro, v kateri je bilo, po njegovih besedah, točno za tri ure zraka, kar je pomenilo, da so morali prireditev končati do minute natančno. No, Newhart je iz komore prišel predčasno, saj je podelil emmyja za komično serijo in - preživel.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.