Film/TV

'Obožujem Borata'

Cannes, 04. 06. 2007 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Stjepan Hundić
Komentarji
0

<b>EKSKLUZIVNO:</b><br /> V Cannesu smo se pogovarjali s Chrisom Rockom, ki je eden najbolj talentiranih in najzabavnejših ameriških komikov ta hip.

Chris Rock
Chris Rock FOTO: Reuters

Komik Chris Rock je na pravkar zaključenem filmskem festivalu v Cannesu skupaj z Jerryjem Seinfeldom promoviral animirani film Bee Movie, v katerem je svoj glas posodil komarju. In če sodimo po predfilmih, gre za zelo zabavno animirano dogodivščino, saj je njegov scenarist sam Seinfeld, kar pomeni, da bo zagotovo postal hit in ga bo v kino drlo gledat staro in mlado. Možnost za razgovor z Rockom, ki je eden najbolj talentiranih in najzabavnejših ameriških komikov se je ponudila v restavraciji na plaži hotela Carlton, kjer so ponudili kosilo po 20-minutnem predvajanju insertov iz filma. Rock je, očitno lačen kot volk, med intervjujem slastno hlastal po svojih špagetih in odgovarjal na naša vprašanja.

Se vam je bilo težko vzdržati, da v tem filmu niste preklinjali?

Preklinjal? Ste mene kdaj slišali, da bi preklinjal? Sem preklinjal na podelitvi oskarjev? Bil sem vljuden in fin kot pravi oskarjevski voditelj (smeh). Ne, ni bilo težko, ker nisem mogel kleti med sinhronizacijo filma Bee Movie. Doma imam dve hčerki, v prisotnosti katerih prav tako ne preklinjam, to namreč puščam za svoje stand-up nastope in malo ostrejše filme, kot je ta.

Lahko vaši dve hčerki gledata filme, v katerih preklinjate?

Za take filme sta še premajhni. Ena ima tri, druga pa pet let. Sem in tja pregledujeta televizijske kanale in včasih naletita na kak New Jack City ali kaj podobnega, a to hitro preskočimo. Te zadeve še niso za njiju.

Jerry Seinfeld kot čebela
Jerry Seinfeld kot čebela FOTO: Reuters

Ali že vesta in dojemata s čim se ukvarja njun oče?

Pred kratkim sem se pogovarjal s svojo starejšo hčerko in ji dejal, da snemam nov film in mi je odrvnila "Ali Madagaskar, oči?" Mislim da se je že svita, kaj je moj posel.


Kaj vas privlači pri sinhronizaciji animiranih filmov? Omenili ste Madagaskar, pred tem ste že posneli Osmosis Jones, sedaj Bee Movie, sledil bo tudi Madagaskar 2 ...

Dosti denarja za malo dela! To je vedno dober motiv (smeh). Rad delam risanke za Dream Works in Disney, saj vedno iz tega nastane nekaj dobrega. Ostali kdaj zadanejo, drugič zgrešijo. Bee Movie je sijajen film, ki bo še velik hit in zakaj bi izpustil priliko, da ne bi delal na tako kvalitetnem projektu?

Imate enak pristop k animiranemu liku, ki mu posojate glas in pri liku, ki ga igrate v igranem filmu?

Ni enako, risanke so enostavnejše. Pojaviš se v studiu, prebereš svoje dialoge, si smešen in zabaven in to je to. Super je tudi to, da ti ni treba paziti na zunanji izgled, kakšne obleke nosiš, saj je vseeno, če izgledaš kot da si pred petimi minutami vstal iz groba. To mi res ustreza! Poleg tega je zelo zabavno, ko si v istem prostoru z ostalimi igralci, in se vsi med seboj šalijo. Jaz sem se recimo zelo dobro zabaval z Jerryjem na snemanju tega filma.

Kateri animirani film vam je najbolj všeč?

Najraje imam risanke o Charlieju Brownu. Všeč so mi tudi Zajček Dolgoušček (Bugs Bunny), Kremenčkovi, ...

Chris Rock je goste in gledalce zabaval z iskrivim humorjem
Chris Rock je goste in gledalce zabaval z iskrivim humorjem FOTO: Reuters


Boste spet vodili podelitev oskarjev?

Ne vem. Če bom dobil priložnost, prav rad. Prvič sem se odlično zabaval.

Kako je po vašem letos svojo nalogo opravila Ellen DeGeneres?

Mislim, da je opravila odličen posel in da me zaradi tega ne bodo poklicali naslednje leto. Razen, če bo vodenje oskarjev zavnila. Bila je res odlična.

Kako to, da so najboljši komiki vedno pripadniki manjšin - črnci, Judje, homoseksualci ...?

Ne vem, najbrž zato, ker manjšine bolj preučujejo večino in imajo zato več materiala za dobre šale. Eni boljših komikov so Kanadčani, ker oni precej več preučujejo in opazujejo ameriško kulturo in mentaliteto kot Američani sami.

Mislite, da se bo ameriška komedija spremenila po pojavu Borata in velikega uspeha njegovega filma?

Obožujem Borata, a ne vem, če se bo zaradi njega kaj spremenilo. To, kar dela Borat, jaz ne morem, saj gre za popolnoma drug nivo komedije in posebno vrsto komične discipline. Poleg tega, se Borat lahko zgodi samo enkrat, saj ga dandanes že vsi poznajo.

Kdo vas je zmožen nasmejati? Imate priljubljene komike?

Kot otrok sem imel rad Eddieja Murphyja in Richarda Pryorja. Danes me zabava South Park. Različne zadeve …

Chris Rock
Chris Rock FOTO: Reuters

Kaj pa Jerry Seinfeld?

Ja, seveda. Jerry je institucija, legenda stand-up komedije, eden od najboljših nasploh. Poznava se dvajset let in še vedno se mi zdi, da je nekaj kategorij nad menoj. To je prvič, da sva sodelovala pri skupnem projektu, kar mi je bilo v posebno veselje in čast.

Kdaj ste prvič nastopili kot stand-up komik?

Imel sem osemnajst let. Tega je že davno …

Se spomnite svojega prvega vica?

Nimam pojma. Prvega vica se res ne spomnim več. Spominjam se, da sem bil zelo živčen, kar pomeni, da se najbrž tudi zato ne spomnim več, s katerim sem začel ...

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.