Film/TV

Pacino bo Dalí!

Hollywood, 20. 01. 2007 03.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Legendarni Al Pacino bo v novem filmu zaigral kultnega nadrealističnega slikarja Salvadorja Dalíja.

Kakšno igralsko metodo bo Pacino izbral ...
Kakšno igralsko metodo bo Pacino izbral ... FOTO: Reuters

Prekaljeni Al Pacino je nedavno podpisal pogodbo, da bo zaigral legendarno odštekanega slikarja Salvadorja Dalíja v novem filmu Dalí & I: The Surreal Story (Dalí in jaz: surrealistična zgodba).

... za upodobitev zloglasnega Salvadorja Dalíja?
... za upodobitev zloglasnega Salvadorja Dalíja? FOTO:


Zgodba filma govori o znanem umetniku v poznih letih njegovega življenja in njegovem odnosu do trgovca z umetninami Stana Lauryssensa. Salvador Felipe Jacinto Dalí Domenech, kakor je slikarjevo polno ime, je bil sicer svetovno znan po svoji nadrealistični umetnosti in nekonvencionalnem zasebnem življenju. Čeprav telesno in spolno "podhranjen", je bil obseden s svojo gospodovalno ženo Galo, ki ji je bil do konca vdan, sama pa ga je znala mojstrsko ovijati okoli prsta in na njegov račun lagodno živeti. Na stara leta je namreč Gala živela v gradu, kamor Dalí ni imel vstopa, da se je sama lahko zabavala z mladimi moškimi, on pa jo je lahko obiskal le, če se je vnaprej najavil.

Film temelji na romanu, ki ga je napisal Lauryssens, scenarij pa je delo režiserja Andrewa Niccola in Johna Salvatija. Niccol je pred tem s Pacinom že posnel film S1m0ne, na vesti pa ima tudi režijo filma Gattaca (z Umo Thurman in Ethanom Hawkom) in scenarij za film Trumanov šov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zatarra
21. 01. 2007 22.33
Pričakujem, da bo tole ena odštekana komedija. Takisto. :)