Film/TV

Pierce sovraži Bonda

London, 15. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Štirikratni Bond Pierce Brosnan je srečen, ker mu ne bo več treba igrati "napihnjenega hinavca".

´´Moje ime je Jakob. Jakob Vezalka!´´
´´Moje ime je Jakob. Jakob Vezalka!´´ FOTO:

Igralec Pierce Brosnan, ki ga najbolj poznamo po vlogi šarmantnega agenta James Bonda, je priznal, da je sovražil igranje agenta 007. Še več, menda naj bi bil zelo srečen, da ga niso več izbrali za vlogo »napihnjenca«, zgrožen pa naj bi bil tudi nad puhlimi scenariji in nervoznimi ter grabežljivimi režiserji, ki so v boju za dobičkom podpirali puščobnost in konvencionalnost zapletov v zgodbi.

»Toliko pompoznosti in nenehnega govora je okrog tega filma, v resnici pa je to zgolj filmska franšiza. Režiserji se hvalijo, v resnici pa delajo po liniji najmanjšega odpora,« je po poročanju britanskega spletnega časopisa Female first povedal Brosnan.

52-letni igralec, ki je Bonda doslej upodobil že štirikrat, je priznal, da nikoli ni bil privrženec filmov o Jamesu Bondu, zato se mu vloga nikoli ni zdela pisana na kožo. »Moral sem govoriti same enovrstične puhlice, ki sem jih sovražil. Počutil sem se kot kak hinavec. Bond se mi nikoli ni zdel pristen, zato me ta vloga nikoli ni resnično prevzela,« se je pritožil Brosnan in samozavestno dodal: »Jebi ga! Sedaj lahko spet počnem kar koli!«