Film/TV

Raymonda naravnost ljubijo

Los Angeles, 19. 09. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Na letošnji podelitvi emmyjev je slavila humoristična serija Raymonda imajo vsi radi, v dramski kategoriji pa je zmagal Skrivnostni otok.

57. podelitev nagrad Akademije za televizijsko umetnost in znanost je bila v znamenju filmskih veteranov in nekdanjih dobitnikov.

Nadaljevnka Raymonda imajo vsi radi je spet požela več kipcev
Nadaljevnka Raymonda imajo vsi radi je spet požela več kipcev FOTO: Reuters

Največje zvezde letošnje podelitve emmyjev v Los Angelesu so bile nedvomno William Shatner, Paul Newman in zasedba humoristične serije Raymonda imajo vsi radi. Shatner, ki je zaslovel z vlogo kapitana Kirka v kultni nanizanki Zvezdne steze, je prejel emmyja za stransko vlogo odvetnika v seriji Boston Legal. Nagrado je prejel takoj za Bradom Garrettom, ki je kipec domov odnesel že tretjič, in sicer je gledalce spet navdušil v vlogi velikega brata komedijanta Raymonda v seriji Raymonda imajo vsi radi. Blythe Danner je bila nagrajena za najboljšo žensko stransko vlogo v dramski seriji Huff.

Razočarane gospodinje niso izgledale nič kaj razočarano. Najbolj je blestela seveda Felicity
Razočarane gospodinje niso izgledale nič kaj razočarano. Najbolj je blestela seveda Felicity FOTO: Reuters

Emmyja za žensko stransko vlogo v humoristični seriji je prejela Doris Roberty, ki v seriji Raymonda imajo vsi radi igra skrbno mater in ženo. Petkratna dobitnica te nagrade je na oder prišla v spremstvu dveh vnukov. »Biti star nad 40 let še ne pomeni, da nekdo ni talentiran. Okoli mene so sama mlada in lepa dekleta. In kdo je dobil nagrado,« se je pošalila Doris.

Od veteranov filmske industrije sta blestela še Paul Newman in Jane Alexander. Newman je bil za igro v Empire Falls nagrajen za najboljšo stransko moško vlogo v miniseriji ali filmu, Alexandrova pa je za igro v Warm Springs prejela nagrado za žensko stransko vlogo v tej kategoriji.


Spomin na žrtve orkana Katrina

Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres FOTO: Reuters


Letošnjo podelitev je vodila komedijantka Ellen DeGeneres, ki se je rodila v Louisiani. V svojem otvoritvenem monologu se je seveda poklonila žrtvam orkana Katrina, ki je to zvezno državo opustošil. "New Orleans je moje rodno mesto in moje molitve so za vse žrtve orkana," je dejala De Generesova in dodala, da je emmyje vodila tudi po napadih 11. septembra 2001. "Zelo sem počaščena, saj je smeh ravno v takšni težavnih trenutkih zelo pomemben. Spremljajte me spet naslednji mesec, ko bom vodila severnokorejske nagrade 'Volja ljudstva'," je bila duhovita Ellen, ki smo jo pred leti lahko spremljali tudi na naših malih zaslonih v istoimenski seriji Ellen.

Med podelitvijo so se mnogi spraševali, ali bodo gledalci obdržali tradicijo in nagrado dodelili starim televizijskim hitom ali bodo tokrat le nagradili nove serije in nadaljevanke.
Največ možnosti so strokovnjaki pripisovali nadaljevanki Skrivnostni otok z 12 nominacijami in seriji Razočarane gospodinje (15 nominacij) , ki ju lahko spremljate tudi na POP TV. In res, nadaljevanka o izgubljenih in pozabljenih na nekem otoku je prejela nagrado za najboljšo dramo.

Ustvarjalci nadaljevanke Skrivnostni otok so se veselili nagrade za najboljšo dramo
Ustvarjalci nadaljevanke Skrivnostni otok so se veselili nagrade za najboljšo dramo FOTO: Reuters

Lynette najboljša gospodinja, Rush izvrsten kot Sellers

Nanizanka o skupini duhovitih in občasno zelo raztresenih gospodinj je nagrado za najboljšo igralko v komedijah prinesla igralki Felicity Huffman, ki v seriji igra obupano mamo Lynette Scavo. Za to prestižno nagrado so poleg nje potegovali tudi ‘gospodinji’ Marcia Cross in Teri Hatcher ter sarkastična žena Raymonda Patricia Heaton. Patricia Arquette je prejela emmyja za najboljšo dramsko vlogo v dramski seriji Medium.

Geoffrey Rush je emmyja prejel za upodobitev legendarnega komika Petra Sellersa
Geoffrey Rush je emmyja prejel za upodobitev legendarnega komika Petra Sellersa FOTO: Reuters

Tony Shalhoub je za vlogo v seriji Monk prejel nagrado za najboljšega komičnega igralca. Za to nagrado so bili nominirani še Raymond Romano (Raymonda imajo vsi radi) in Eric McCormack (Will in Grace). James Spader pa je prejel nagrado za igro v dramski seriji Boston Legal.

Kot najboljša miniserija je bila nagrajena The Lost Prince. Za glavno moško vlogo v miniseriji ali filmu je bil nagrajen Geoffrey Rush za vlogo v The Life and Death of Peter Sellers, za glavno žensko vlogo v omenjeni kategoriji je bila nagrajena S. Epatha Merkerson za igro v Lackawanna Blues.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni