Film/TV

Zlata rola za Slepilo

Ljubljana, 29. 03. 2006 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski film Slepilo bo prejel priznanje Zlata rola, ki ga film prejme, ko si ga ogleda več kot 25.000 gledalcev.

Prizor iz filma Slepilo
Prizor iz filma Slepilo FOTO: E plus

Celovečerec Slepilo je tako drugi slovenski neodvisni film, ki prejme priznanje Zlata rola. Priznanje podeljujeta Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej kinematografi, ko film doseže število 25.000 gledalcev v slovenskih kinematografih.

Sicer pa se film Slepilo, režiserja in scenarista Jana Bilodjerića lahko doslej pohvali s posebnim priznanjem žirije za najboljši celovečerni film na Mednarodnem festivalu neodvisnih filmov v New Yorku, uradno selekcijo Motovunskega filmskega festivala 2005 in uradno selekcijo prvega festivala Evropskega filma 2005 .

Prestižno nagrado Zlata rola podeljujeta Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev  in Kolosej kinematografi, ko film doseže število 25.000 gledalcev. Na podelitvi nagrade, v četrtek, 6. aprila v mariborskem Koloseju, bodo obiskovalci lahko poleg predstavitve ekipe filma uživali ob glasbi Vlada Kreslina in skupine Granna, ki so prispevek k filmu dodali s svojo glasbo.

Film Slepilo je po filmu Tu pa tam v režiji Mitje Okorna je to že drugi domači neodvisni film, ki bo prejel zlato rolo, je sporočila producentka filma Polona Baloh.

Slepilo prikazuje mlad par, Tadeja in Lano, ki kljub močni ljubezni in velikim življenjskim željam pada vse globlje v začarani krog mamil. Pomoč in skrivališče skušata najti pri Tadejevi mami, a se kmalu zopet znajdeta v rokah prodajalcev drog, ki ju neusmiljeno izkoristijo za kraje, preprodajo mamil in prostitucijo.

Film, v katerem nastopajo Dejan Lendvaj, Kaja Bilodjerič, Samo Rumež, Andrej Krček, Srdžan Trifunovič, Simon Breg, Jelka Šparavec, Vlado Novak, Alojz Svete in Vlado Kreslin, so ustvarjalci posneli brez proračunskih sredstev, na pomoč pa so jim priskočili številni sponzorji.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.