Domača scena

Ana kuha: po dveh tednih Škotske komaj čakala na domačo solato!

Ljubljana, 03. 07. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ana Kristanc, poznana iz kuharske oddaje Ana kuha na POP TV, je nedavno skočila v zakon, medene tedne z možem pa preživela na Škotskem. Ani smo o tem zastavili nekaj vprašanj, sicer pa se jeseni vrača na male zaslone v drugi sezoni oddaje.

Ana, Škotska morda ni prva destinacija, ki človeku pade na misel, če so v vprašanju medeni tedni, kaj te je oziroma vaju je zaneslo v deželo kiltov, viskija in dud?

Res je. Večina parov se odloči za tople kraje in poležavanje. Vendar sva si midva želela tudi kaj pogledati in to je bil zagotovo eden bistvenih razlogov, zakaj sva se odločila, da se odpraviva tja. Poleg tega pa sva se tam tudi zaročila in se v dveh dneh v to prelepo deželo popolnoma zaljubila. Škotska je res nekaj posebnega, polna zgodovine in romantične mistike.

Ana je imela aktivno poročno potovanje, saj je poleg raziskovanja Škotske okušala tudi njihovo kulinarično ponudbo.
Ana je imela aktivno poročno potovanje, saj je poleg raziskovanja Škotske okušala tudi njihovo kulinarično ponudbo. FOTO: osebni arhiv

Si si tokrat zares privoščila dopust, totalni odklop, ali si morda tudi na poročnem potovanju raziskovala in se spoznavala z novimi okusi, ki ti bodo morda prišli prav pri tvojem kuhanju?

Ne, to niti slučajno ni bil dopust s poležavanjem. Na Škotsko sva se odpravila z namenom, da jo dobro spoznava in sva tudi jo. Potovala sva po celotni deželi, večino dni raziskovala in spoznavala njihovo kulturo, zgodovino in seveda tudi kulinariko.

Si se na Škotskem srečala s čim, kar te je zelo presenetilo, tudi v kulinaričnem smislu?

Brez težav lahko napišem, da sva dobro jedla in preizkusila vrsto tradicionalnih jedi, ampak moram izpostaviti močno hrano, ki predstavlja njihov vsakdan. Bolj ali manj se v njihovih lokalnih pubih in gostilnicah strežejo hamburgerji, "fish and chips" – torej ocvrta riba in krompirček, njihov značilni ''steak pie'', ki ga prav tako sestavlja listnato testo ... Praktično težko najdeš kaj lahkega za pojesti. Po dveh tednih sem že komaj čakala, da pridem domov in si naredim polno skledo solate s svojega vrta.

Sta z možem bolj ljubitelja piva ali viskija (slednjemu se na Škotskem najbrž ni bilo mogoče izogniti)? Ga nameravaš kaj več uporabljati pri svoji kuhi?
 
Joj, sama nisem prav velika ljubiteljica alkoholnih pijač nasploh. In pri pivu in viskiju ni nič drugače. Priznam pa, da pri kuhanju znata priti prav. Je pa velik ljubitelj viskija moj mož, tako da sva predelavo in viskije same prav tako dobro spoznala.

Škotska romantika v modro-zeleni
Škotska romantika v modro-zeleni FOTO: osebni arhiv

Kaj s svojega poročnega potovanja boš ohranila v najlepšem spominu?
 
Mislim, da bi težko izpostavila en dogodek. Že samo dejstvo, da je bilo to poročno potovanje, naredi vse skupaj nekaj posebnega in zagotovo mi bosta ta dva tedna ostala v lepem spominu.

Prvo sezono oddaje Ana kuha, si lahko pogledate na VOYO, druga sezona pa prihaja na POP TV že to jesen!
 

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.