Film/TV

James Franco se odpravlja na Broadway

New York, 12. 03. 2013 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški igralec James Franco bo na Broadwayu nastopil v predstavi O miših in ljudeh, po ameriški klasiki pisatelja Johna Steinbecka. Zvezdnik bo na odru nastopil v vlogi migrantskega delavca Georga Miltona.

Franca bomo v slovenskih kinematografih gledali v filmu Mogočni Oz režiserja Sama Raimija.
Franca bomo v slovenskih kinematografih gledali v filmu Mogočni Oz režiserja Sama Raimija. FOTO: X17ONLINE.COM
James Franco
James Franco FOTO: Reuters

V Stenibeckovem romanu bralec spremlja tragično zgodbo dveh migrantskih delavcev Miltona in Lennieja Smalla, ki med veliko depresijo za delom potujeta po Kaliforniji ter sanjata o lastni kmetiji.

Na Broadwayu so delo nazadnje uprizorili leta 1974, prijatelja pa sta odigrala James Earl Jones in Kevin Conway.

Franco, ki je minuli teden prejel svojo zvezdo na pločniku slavnih, je ob priložnosti dejal: "Tega res nisem pričakoval ... je velika čast, ki je pravzaprav še nisem doumel."

Franca bomo kmalu lahko gledali v filmu Mogočni Oz režiserja Sama Raimija, s katerim je igralec sodeloval že pri franšizi Spiderman. Med drugim je igralec zaigral v filmih Milk, Zadetki: Ananas ekspres in 127 ur. Za svojo igro v filmu 127 ur je bil nominiran za oskarja za najboljšo glavno vlogo.

James bi moral na broadwayske deske stopiti že leta 2011, ko naj bi z Nicole Kidman zaigral v uprizoritvi drame Mila ptica mladosti Tennesseeja Williamsa, vendar pa so produkcijo ustavili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.