Film/TV

Milice 2: 'Milicisti' spet v akciji!

Novo mesto, 09. 08. 2017 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jeseni prihaja v domače kinematografe nova komedija Milice 2, ki so ga zaznamovali Sašo Đukić, Franci Kek in Matjaž Javšnik. V njem se v precej manjši vlogi kot v prvem filmu pojavi tudi voditelj na POP TV, Jani Muhič. Pripravite se, 12. oktober je vedno bližje!

V filmu Milice 2 so glavni Sašo Đukić, Franci Kek in Matjaž Javšnik.
V filmu Milice 2 so glavni Sašo Đukić, Franci Kek in Matjaž Javšnik. FOTO: arhiv filma

Sredi 90. let prejšnjega stoletja je skupina novomeških filmskih zanesenjakov začela s snemanjem nizkoproračunskih celovečernih komedij. Spomnite se le Milice in Na svoji Vesni. V časih, ko digitalizacija in internet še nista bila tako zelo vseprisotna, njihovi filmi niso dosegli prepoznavnosti po vsej državi. Bili so lokalni hit, njihove filme pa si je ogledalo na tisoče ljudi.

Film Milice 2 čaka kinematografska pot po vsej Sloveniji. Gre za situacijsko komedijo v kateri nerodni "milicisti" nevede postanejo del  nečednih poslov češke mafije. V glavnih vlogah nastopajo Sašo Đukić, Franci Kek in Matjaž Javšnik.  V filmu se pojavi  tudi nekaj znanih slovenskih obrazov, Irena Yebuah, 95-letna igralska legenda Demeter Bitenc, televizijski voditelj Jani Muhič (tokrat v precej manjši vlogi kot v prvem delu ter Na svoji Vesni), športni komentator in zdravnik Andrej Stare, legendarni Ivo Daneu, vsestranski Luka Korenčič, nepredvidljivi Artur Štern, Petja Kogovšek, Jonas Žnidaršič, Sašo Hribar, Tadej Toš, glasbeniki Jan Plestenjak, Urška Majdič, Jože Potrebuješ in skupina Dan D. V filmu bo glasba Vlada Kreslina, Tomislava Jovanovića-Tokca, Jerneja Zorana in skupin Bonfire Of Dreams ter Mame z Rock Otočec fanti.

V filmu se pojavi tudi simpatična pevka Urška Majdič.
V filmu se pojavi tudi simpatična pevka Urška Majdič. FOTO: arhiv filma

Petindvajset snemalnih dni so opravili v maju in juniju, nekaj posnetkov pa še v juliju in avgustu. Snemalne lokacije so bile v Novem mestu in okolici ter nekaj prizorov v Termah Čatež, Šentjerneju, Ljubljani, Mariboru, Kopru, na Svetem Joštu nad Kranjem, v Logarski dolini in v Benetkah. Režiser filma je Đukić, ki je s Kekom tudi napisal scenarij. Kek je tudi producent, skupaj s ob pomoči Tadejem Kapšem.

Film bo na ogled v slovenskih kinematografih od 12. oktobra dalje. Oglejte si napovednik!

Tudi Janija Muhiča boste lahko videli v Milicah 2. Na zamudite 12. oktobra!
Tudi Janija Muhiča boste lahko videli v Milicah 2. Na zamudite 12. oktobra! FOTO: arhiv filma

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
09. 08. 2017 16.46
-4
Trenutno najboljša domača komedija je Ta teden na planet tv.
Emeritus
09. 08. 2017 16.34
+7
škoda da ni Muhič spet policaj Franci.
pedritsegonita
09. 08. 2017 16.00
+0
omg.. v katerem kinu si bodo delali sramoto in izgubo.
bb5a
09. 08. 2017 15.57
+9
Spet cenen humor za rajo?
pedritsegonita
09. 08. 2017 16.00
+5