Film/TV

Najboljši šef gostilne je postal Tomaš!

Ljubljana, 12. 12. 2015 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Petnajst napornih tednov so morali tekmovalci vsakič znova dokazovati svoje kuharske sposobnosti, vztrajnost in željo po znanju. Do finala sta se prebila dva – Blaž in Tomaš, gledalci pa ste ste odločili, da si prav slednji zasluži naziv najboljšega šefa, s čimer je postal bogatejši za 100.000 evrov in izjemno življenjsko izkušnjo.

Boštjan je bil v zadnji oddaji izzvan s strani Iryne. In to s čilijem!
Boštjan je bil v zadnji oddaji izzvan s strani Iryne. In to s čilijem! FOTO: Aljoša Kravanja
Kar 15 tednov je trajala neizprosna kuharska bitka, ki je vedno znova preizkušala 14 zagnanih kuharjev z različnim kuharskim predznanjem, a skupnim imenovalcem - pridobiti čimveč kuharskih izkušenj in morda celo postati najboljši šef gostilne.

Izzivi niso bili lahki, saj so se morali tekmovalci dokazovati na različnih segmentih. Preizkušnje v naravi, brez osnovnih kuharskih pripomočkov, pa izzivi pred nakupovalnimi centri, ki so preizkušali njihove prodajne sposobnosti. Sledili so 'showcookingi' v katerih so predstavljali kreativnost svojih nastopov in izzivi visoko v zraku, kjer ni bilo prostora za strah. Ko so si tekmovalci že nabrali nekaj kilometrine so se morali izkazati tudi na izzivu z vlakom, kjer so kljubovali vožnji 60 km/h in nenehnemu tresenju, kar je bilo svojevrstno doživetje. 

Boštjan in Iryna sta presenetila z ruskim duetom. Zapela sta ljudsko skladbo Katjuša.
Boštjan in Iryna sta presenetila z ruskim duetom. Zapela sta ljudsko skladbo Katjuša. FOTO: Aljoša Kravanja

Ko so mislili, da je njihovo delo v Gostilni pri šefu že uteženo, so se jim pridružile še vajenke, ki so v njihov vsakdan prinesle nov veter, žensko energijo in nove, zanimive izkušnje. Vsaka se je po svojih najboljših močeh trudila, da bi karseda olajšala svojemu kuharju pot do zmage. A dvema je naposled tudi uspelo. Tomaš se je skupaj z zagnano in gostobesedno Aido prebil vse do finala, ob boku pa mu stoji Blaž, skupaj s poduhovljeno Špelo.

Boštjan je šefu Binetu podaril britico - ker je sezona trajala tako dolgo.
Boštjan je šefu Binetu podaril britico - ker je sezona trajala tako dolgo. FOTO: Aljoša Kravanja

Špela je v studiu priznala, da navija za Tomaša, z njo se je strinjala tudi Emina. "On je zakon oseba, suveren v mentoriranju, v organizaciji dela. Kar je najpomembnejše - vsakemu priskoči na pomoč." Pia je priznala, da je po odhodu iz gostilne pogrešala družbo, saj se je od fantov veliko naučila. Olga je mnenja, da sta se vajenki, ki sta prišli do konca precej odrezali, navija pa za Blaža. "Ker je mlad in ima jasen cilj pred sabo." Je pa tudi šef Bine na koncu priznal, da je bil malo presenečen, ko je izvedel, da pridejo mlada in neizkušena dekleta v gostilno, a so ga presenetile s svojo motiviranostjo. 

V studio so prišli vsi tekmovalci letošnjega šova.
V studio so prišli vsi tekmovalci letošnjega šova. FOTO: Aljoša Kravanja
Kaj se dogaja s preteklimi tekmovalci šova?

Miha je dejal, da ima precej pestro življenje in dela vse dneve in noči. Mido pravi, da je zelo v redu in da malo pogreša kuhinjo Gostilne pri šefu. Mišo pa je priznal, da je šel takoj po šovu delati, medijsko pa se ne izpostavlja. Robi se je v teh dneh po odhodu iz šova predvsem stiskal s svojimi otroki, takoj naslednji dan pa že šel med svoje lonce. Žan, ki je doma najmanj časa, pa je razkril, da je troboj vzel zelo pozitivno. "Ni mi žal niti enega trenutka v gostilni," je še dejal.

Sanela je razkrila, da ustvarja doma in išče znanje še naprej, Vesna pa, da se ukvarja s cateringi in se poveča 'online' kuharskim tečajem. "Sanje ostajajo enake - imeti foodtruck," je v smehu dejala Branka, Alenka je po novem v šoli med otroki največja zvezda. "Vrnitev je bila največja dobrodošlica." Gregor je razložil, da še vedno dela kot natakar, a se malce posveča tudi kuhinji, Erika pa je nasmejana razkrila, da je dobila delo kot vodja slaščičarne v Ajdovščini. Luigi je dobil veliko ponudbe v Mariboru, a je izbral, kar je najboljše zanj. "Šefica mi je pustila proste roke, naredil sem svoj meni," je zadovoljen priznal.

Tomaš ali Blaž - najboljša kuharja 4. sezone šova

Tomaš je v studiu priznal, da mu je na dan troboja srce najbolj hitro bilo. "Ko pa mi je šef povedal, da sem najboljši tekmovalec vseh 4 sezon, sem moral skrivati solze," je priznal. Tudi Blažu se je zdel zadnji teden nekaj posebnega. "Že to je neke vrste zmaga," je dejal. Aida je vesela za oba fanta, Špela pa srečna, da je uspela spoznati vse krasne ljudi v šovu.

"Obstajajo ljudje, ki živijo za svoj poklic, ki živijo tudi za druge, ki so dobri po srcu. Tomaš je kombinacija obojega. Ve kaj dela, v 15 tednih se jeres izkazal kot najboljši kuhar. Edino kar si zasluži je še, da postane šef gostilne," je imela čudovit govor Aida. 

Tomaš in Blaž sta najboljša kuharja te sezone.
Tomaš in Blaž sta najboljša kuharja te sezone. FOTO: Aljoša Kravanja

"Ko sem prvič poskusla Blaževo jed, se me je res dotaknilo, takih okusov nisem še nikoli doživela. Res se vidi, da je kuhinja največja ljubezen in dokazal je, da zna kreirati nekaj novega. Da si upa čez rob. Je dober prijatelj, dober mentor, ima še veliko za pokazati," pa je dejala za svojega mentorja Blaža, Špela. 

Boštjan je v studiu gostil tudi šefa Bineta, ki že 4. zapira vrata gostilne. "Skozi moje roke je šlo kup tekmovalcev in všeč mi je, da se je nivo kulinarike dvignil v teh letih. Letos smo imeli svetovne kulinarike, ogromno se je dogajalo, nekateri izzivi so bili še zame zelo težki, " je pokomentiral letošnjo sezono šef.

Tomaš, Blaž in Boštjan so se ob čiliju dobro preznojili.
Tomaš, Blaž in Boštjan so se ob čiliju dobro preznojili. FOTO: Aljoša Kravanja
Tomaš, Blaž in Boštjan v boju s peklenskim čilijem

Finalista sta se morala spopasti tudi s čilijevimi omakami, ki so bile različnih pekočih stopenj. A ob tem je dobila idejo tudi Iryna in s čilijem izzvala voditelja Boštjana, in mu tako vrnila za vse pretekle oddaje. To je bil pravi preizkus moške vzdržljivosti in poguma, saj ob okušanju 'peklenskih' čilijev ni manjkalo vzklikov in rdečih ličk.

15 tednov izkušenj in neprecenljivega znanja

Tomaš je priznal, da do zadnjega ni bil prepričan v sodelovanje v kuharskem šovu, potem pa se je kar prepustil. Korak za korakom, teden za tednom. "Sam sebe sem presenetil že s tem, da sem prišel noter, zdaj pa se samo čudim, kje sem pristal," je dejal in nadaljeval, da je dobil pri šefu ogromno neprecenljivega znanja. Tudi vsi komentatorji s šefom Binetom vred so bili enotni, da je Tomaš izjemno trdna osebnost, obenem pa tudi neverjetno odprt, vedno pripravljen pomagati drugim, kar so po mnenju Karima vrline velikega šefa. "Dejstvo je, da je izklesan kuhar, odhaja v resničen svet z ogromno izkušnjami. V življenju mu ne bo hudo," je napovedal šef Bine. 

Tudi Blaž si ni predstavljal, da se bo zanj tako obrnilo. V šov je prišel predvsem po novo znanje. Kljub slabim tednom se je uspel prebiti vse do konca, za kar sta po njegovem mnenju zelo zaslužna Robi in Luigi s svojo motivacijo. Šef je dejal, da je že v začetku videl Blaževo predznanje, s čimer se je strinjal tudi Karim. "Navdušuje me njegova ambicioznost in želja po kuhanju. Imaš potencial za vrhunskega šefa,"je bil navdušen. Da bo v življenju uspel pa sta se strinjali tudi Alma in Iryna. "Pri 22 letih je še prezgodaj voditi restavracijo. Naj gre ven, naj gre v svet.Prišel boš kot veliki Blaž in zasijal," pa je svetoval Blažu izkušen šef Bine.

Zmagovalec šova Gostilna išče šefa je Tomaš!

Finalista sta za konec še odgovorila na nekaj vprašanj komentatorjev, nato pa je sledilo še zadnje dejanje v tej sezoni. Gledalci ste se odločili, da si naziv najboljšega šefa gostilne zasluži 35-letni Tomaš.

Zmagovalec 4. sezone je Tomaš!
Zmagovalec 4. sezone je Tomaš! FOTO: Aljoša Kravanja

Med vsemi glasovi, ki ste jih namenili gledalci, smo izžrebali srečnega lastnika avtomobila Hyunadi Tucson, ki ob Boštjanevem klicu ni skrivala navdušenja. 

 

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ARMEL
25. 12. 2015 14.47
+1
Bravo TOMAŽ zmaga je čista kod solza in pomagal si vsakemu vse do zadnjega a tvoje znanje je prekašalo res vse ostale tekmovalce in prebral se vse komentarje a neki ne spadajo sem a ih ni izbrisal nekateri so tudi žaljivi a kakor že zmaga je tvoja in zaslužena sem že povedal vse do zadnjega si še drugim pomagal to se vidi praca karakteristika človeka in to si ti Tomaž res privoščim ti jo ti bož znal ravnati z to nagrado ker si skromen človek in varčen ti boš znal z to nagrado,bravo Tomaš in vse lepo.....
kundalinigirl
13. 12. 2015 15.22
-1
Samo,da ni zmagal Žan. Pravica še obstaja na tem nepravičnem svetu. Tomašu zmago privoščim iz srca,je pošten,delaven in nikoli ni spletkaril...ali taktiziral,kot zna le Žan. Pregnan in hinavski za 19letnika,takega človeka jst nikoli ne bi imela za prijatelja,ker bi me imel sam za koristil,pomagal pa nikoli.
spletni_nepridiprav
13. 12. 2015 13.02
+2
čestitam tomašu zasluženo je zmagal
lars1102
13. 12. 2015 12.11
+7
to je ena od ekip oz. tekmovalcev od vseh sezon, kjer se je najmanj oz nič obrekovalo za hrbtom, vsi so si pomagali med sabo, ne glede na tekmovanje in zmago......in prav to je tudi nagradilo zmagovalca......koliko gnojnice se je lani za hrbtom stresalo na Valerija in še ostale izpadle tekmovalce.....in v prejšnjih sezonah je bilo polno obrekovanja, zahrbtnosti in pokvarjenosti tekmovalcev...
Flenca
13. 12. 2015 12.08
+1
Obema čestitke zame sta oba zmagovalca.
mijavci
13. 12. 2015 12.05
+2
Tomašu čestitke, Blažu pa svetujem da preden gre na Finsko da naredi en tečaj iz osebne higiene ali pa naj si še enkrat pogleda kakšen je gost iz Finske prihajal v kuhinjo.
vrtnar01
13. 12. 2015 11.55
+0
Končno konec te prismodarije, ki je naveličana do konca in naprej
AAnima
13. 12. 2015 11.46
+13
Bravo!! Zmagala je celostno čudovita osebnost !!
Krematorij666
13. 12. 2015 11.26
-2
Katastrofa od oddaje, ki jo je reševalo le odlično vodenje Romiha in posrečene komisije...tisti, ki pa si je omislil še pomočnice pa si zasluži takojšnjo odpoved. Izbira tekmovalcev bi morala biti osredotočena na kuharje in amaterje, in ne da že v prvi oddaji napoveš finaliste. Binetova pristranskost pa je višek neprofesionalnosti...marsikatera odločitev bi bila drugačna, če bi "profesionalni" kuhar ocenjeval jedi brez vednosti kateri kuhar jih je pripravil...
fafajonka
13. 12. 2015 11.21
+0
TV(i) = Tele v i zija.....:-)
Silvey
13. 12. 2015 11.15
+15
Čestitke Tomaš,hvala bogu vse se je dobro isteklo.Zdaj pa čimbolj uživaj in pametno vloži denar v kak projekt.
Rosvitaja
13. 12. 2015 11.04
+25
Srčnost,poštenost,sposobnost,je zmagala..lepo si povedala Irina,da je Kralj v kuhinji
sonofabitch
13. 12. 2015 10.57
+13
Ne vem kaj se bunite glede nacionalnosti, Čehi, Slovaki in Slovenci smo bili davno nazaj isti narod, dokler niso vmes prišli Huni in nas ločili pa še sposoben je človek po vrhu, po drugi strani v domuljubnem SDS-u volite etičnega Albanca za precednika z 110% podporo, ki ne zna kaj drugega kot izgubiljvat volitve za volitvami in jokat kako so mu drugi krivi, se oproščam nisem hotel mešat politke sem ampak se mi zdi prav ironično.
srebrnibreg
13. 12. 2015 11.05
+8
Saj ti, ki se pritožujejo niso Slovenci ampak nacionalisti. Ne more biti Slovenec tisti kateri časti tiste na Rovtah in Grahovem in to so v glavnem ti častilci.
srebrnibreg
13. 12. 2015 10.43
+32
Zasluženo in pravično. Nacionalisti pa naj se nekam zaletijo, če jim je bolj važna nacionalnost kot pa kvaliteta.
PS2Xministri
13. 12. 2015 10.51
-8
TEBI KOT JUGOFILU TI SLOVENCI NIČ NE ZAMERIMO
srebrnibreg
13. 12. 2015 10.51
+2
srebrnibreg
13. 12. 2015 10.53
+7
KAJ JE TO JUGOFIL? PA MIMOGREDE VPRAŠANJE TEBI NACIONALIST. SI ROJEN PRED LETOM 91 ALI PO NJEM.
PS2Xministri
13. 12. 2015 10.55
-4
srebrnibreg
13. 12. 2015 10.59
+7
NAROBE BEREŠ HEHE... IN IZMIKAŠ SE ODGOVORU KER SI NAVADNA REVA.
PS2Xministri
13. 12. 2015 11.04
-7
srebrnibreg
13. 12. 2015 11.08
+5
Nisem vaš, ker MI Slovenci ne vemo kaj je momogrede. Vemo pa kaj je mimogrede. Pa MIMOGREDE vidiš kakšno te le si?
PS2Xministri
13. 12. 2015 11.28
-3
imaš pa res pomočnike da še besede obračajo sem napisal pravilno...ti si homogrede
srebrnibreg
13. 12. 2015 11.48
Ma daj *pametnjakovič*. Takšni kateri visoko letate hitro nizko padete. Drugim nekaj očitaš v naslednji potezi pa isto narediš. Celo dvakrat si že naredil napako pa ti ne solim pamet kot ti drugim. Še vedno nisi napisal, če si rojen pred letom 91, ker si potem čisto isto kot jaz.
pppprovida
13. 12. 2015 10.35
-24
BRAVO SLOVENCI! SRAM NAS JE LAHKO! POJDITE VEN IN ZMAGAJTE KJE ČE LAHKO!
samanthka
13. 12. 2015 11.34
+4
Albatross
13. 12. 2015 10.09
+32
Pravici je zadoščeno...
kraljicavesolja
13. 12. 2015 10.09
-1
Sam je res zanimiv, da sta zmagala Čeh pa Bosanc, glede na to kok se SLovenci tujcev bojijo.
Karantanija
13. 12. 2015 10.12
+42
orehek
13. 12. 2015 10.15
+0
V slo šovih ponavadi zmaga tujc, ker nas nevoščljivost tako prežema, da Slovencu nikoli ne bi privoščili zmage.
ARMEL
25. 12. 2015 14.33
+1
Pravite zmaga tujcu se strinjam a vse le ni tako saj je Tomaš prijel Slovensko drževlanstvu in je Slovenec a kaj boste rekli za Hrvate in Srbe pri nas ki samo malo manka da bodo zahtevali svoje osnovne šole ker Žamija počasi raste in izdajalec jaz vem kdo je raje povejte vi ki ste tako pametni in tako bo naš Slovenski narod izginil ki že tako skoraj ne vidno izginjamo in kaj smo dosegli 91.leta je sedaj že skoraj izničeno kaj se dogaja a dovolj o tem zmago si je zarez zaslužil Tomaš in pika on je vse do konca še drugim pomagal in ta zmaga je prišla res v prave roke in on že ve kaj bo storil z to nagrado on je skromen in se vidi da zna varčevati in to nagrado bo kar dolgo imel ja saj je tako prav on že ve bravo Tomaž to si zaslužil in pika.........
BožjiSvetovalecPolde
13. 12. 2015 10.06
-9
Saj je prav., da je zmagal zasluženo samo tista babura na koncu z Češko zastavo WTFf kot, da so čehi glasovali za njega
samanthka
13. 12. 2015 11.37
+0
S cesko zastavo, pa kaj pomeni wt..f?je to slovenska beseda?..
PS2Xministri
13. 12. 2015 10.00
-24
zZa drugo leto pripeljite za kmetijo enega bušmana za gostilno pa eskima in bosta največja kandidata za zmago.
Karantanija
13. 12. 2015 10.02
+34
Zaradi mene je lahko tudi Bušman, če bo najboljši!
PS2Xministri
13. 12. 2015 10.08
-13
A si skapiral ...samo da ni slovenček saj vse te shove prirejajo neki na IČ.
samanthka
13. 12. 2015 11.38
+2
LordKEK
13. 12. 2015 09.59
+0
Zakaj pa nisem mogel komentirat vceraj takoj po koncu showa?
yaks
13. 12. 2015 11.01
+1
Ker po deseti uri grejo admini domov in zaprejo komentiranje.
LordKEK
13. 12. 2015 12.05
LordKEK
13. 12. 2015 12.06

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.