Film/TV

Prvič v zgodovini šova zmaga plesalcu!

Ljubljana, 13. 12. 2015 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Kocka je padla! Med zvezde ste v jubilejni sezoni šova Slovenija ima talent prvič v zgodovini ponesli plesalca! Jernej Kozan si je s svojo izvirnostjo, marljivostjo in neverjetnim talentom prislužil mesto v vaših srcih in zmagovalno nagrado, vrtoglavih 50.000 evrov!

V finalni oddaji jubilejne sezone šova Slovenija ima talent vas je še poslednjič s svojimi nastopi skušala prepričati deseterica najbolj talentiranih na sončni strani Alp.

Petra in Sergej
Petra in Sergej FOTO: Miro Majcen
Srca sta ponovno ogrela Petra in Sergej, ki sta v areno zakorakala prva. Zaljubljena v življenje, zaljubljena v glasbo in zaljubljena v drug drugega sta dokazala, da je z iskreno željo in veliko trdega dela možno poseči zelo visoko, tudi do uvrstitve v finale šova, saj jima je to uspelo kot zadnjemu paru. Skupaj sta že 12 let, poleg glasbe oba zelo uživata v plesu in sta v vseh pogledih nerazdružljiva. Po strastni Barceloni sta nas v finale popeljala z velikimi začetnicami. Z enkratno uprizoritvijo Fantoma iz opere sta navdušila. Marjetka je priznala, da se je ob tej pesmi zaljubila v opero, in končno jo je slišala tudi v živo: "Obogatila sta slovenski prostor s temi prekrasnimi interpretacijami." Branko je pohvalil Sergejev velik napredek in jima za izvedbo iskreno čestital. "Vsakič naredita korak naprej, čudovita otvoritev in perfektna predstavitev," je dejala Ana, nad dobrim startom pa je bil navdušen tudi Lado.

Sara Hercog
Sara Hercog FOTO: Miro Majcen

V letošnji sezoni pa je po štirih poskusih končno uspelo tudi eterični pevki Sari Hercog. Že ob avdicijskem nastopu je v solzah dejala, da so se ji sanje uresničile, a ni slutila, da ji je namenjeno še veliko več kot to. Vsa ta leta vaj niso bila zaman in goreča želja ter izjemen talent sta jo ponesla do velikega finala. Lahko si predstavljamo ponos v očeh fanta Nejca, ki je vse skupaj pravzaprav zakrivil, saj jo je z ganljivim pismom brez njene vednosti na šov prijavil kar sam. Je tudi njena največja opora in oboževalec številka 1. "Tako ljubka, tako skromna, tako vztrajna. Rasteš, vsakič si boljša in vsakič greš višje," je ob njenem nastopu ganjena dejala Ana. Lado je od navdušenja kar zapel: "Super je bilo, perfektno." Branko pa se je Sari poklonil z besedami: "Na avdicijo si prišla preplašena, a danes suverena in močna v glasbenem izrazu."

Nejc Lombardo in Miha Plantarič
Nejc Lombardo in Miha Plantarič FOTO: Miro Majcen

Raskavi glasovi in romantične kitare pa sta zaščitni znak dueta, ki je na oder talentov prikorakal kot tretji. Nejc Lombardo in Miha Plantarič sta glasbenika, vajena tako manjših, kot večjih odrov. Njuna glasba se vsakič znova dotakne poslušalcev in te občutke opisujeta kot nekaj najlepšega, kar se ti kot umetniku lahko zgodi. Odrska šarmerja sta nas vsakič znova zapeljala na krilih romantike s perfektnimi nastopi in v finalu ni bilo nič drugače. Z ganljivo skladbo sta navdušila publiko, kar je potrdil tudi Lado. Marjetka je priznala, da sta osvojila njeno srce in pomembno je, da sta predstavila svojo glasbo in prinesla nekaj avtorskega. Ana je dejala, da sta si utrla odlično pot na slovenski glasbeni sceni in pozdravila njun čutni slog.

Jernej Kozan
Jernej Kozan FOTO: Miro Majcen

Nadaljevali smo s plesom. Jernej Kozan je edini plesalec, ki nas je s svojimi nastopi puščal odprtih ust. Takšnega nadzora lastnega telesa je zmožen malokdo in s svojimi sposobnostmi je marljiv fant prepričal do te mere, da ste ga v finale poslali kar vi. Žirantka Marjetka je dejala, da jo je s svojim polfinalnim nastopom popolnoma šokiral in da finale brez njega ne bo dober. In res ne bi bil. Čeprav je Jernej na odru stal sam, je pritegnil nase prav vso pozornost. Ana je po njegovem nastopu s solzami v očeh zakorakala kar na oder. "Ti si zame nocoj zmagovalec te sezone, definitivno!" je dejala v njegovem objemu. Branko je nadaljeval: "S točke v točko presenečaš, vsak tvoj gib je perfekten." Lado je priznal, da je tudi njegov favorit prav on, nad njegovo skromnostjo in neverjetnim talentom pa je bila navdušena tudi Marjetka.

Miha in Nejc
Miha in Nejc FOTO: Miro Majcen

Miha in Nejc sta vokalno-inštrumentalni dvojec, ki sta bila s strani žirantov označena za Škofjeloška slavčka in to z razlogom. Prepričala sta z izvirno interpretacijo, Nejc pa ima po Marjetkinih besedah tako poseben glas, da bo odmeval še zelo daleč. A konkurenca v finalu je izredno močna in fanta sta se morala pošteno izkazati. Pravita, da bi rada le ustvarjala, slava jima ni pomembna. Karakterno sta popolnoma različna, a v glasbi popolnoma enaka. V finalu sta združila avdicijski in polfinalni nastop in uspela. "Vedno znova presenetita," je ob njunem nastopu dejal Branko, Marjetka, ki se jima je poklonila že v preteklih oddajah, je priznala: "Vidva sta nekaj posebnega! Unikatna! Zame zmagovalca!" Ana je dejala, da sta prava genialca in sapica svežega zraka na odru talentov, žirant Lado pa si je v prihodnosti zaželel kar njunega koncerta.

Sabina Veber - Binna
Sabina Veber - Binna FOTO: Miro Majcen

Med pevkami je v finalu kraljevala tudi Sabina Veber. Šele ob poškodbi glasilk je spoznala, koliko ji petje pravzaprav pomeni in ugotovila, da je to tisto, kar si v življenju želi početi. Njena želja je nastopati pred velikimi množicami in njena marljivost ter izreden talent sta jo pripeljala na zvezdno pot, ki jo je zaključila v velikem slogu. Branko je ob njeni preobrazbi in vrhunskem nastopu ostal skoraj brez besed. Lado je priznal, da je komaj zadržal solze: "To je bil 'mega' nastop!" Marjetka je nadaljevala: "Da stopiš v čevlje Adele, moraš biti res pogumen! Ne samo, da si vrhunska, nisem pričakovala da nam lahko daš nekaj takega."  Njenim pohvalam se je pridružila tudi Ana: "Nihče ni pričakoval, da se bo na odru zgodila ta čarovnija. To je občudovanja vredno!"

Jerica Steklasa
Jerica Steklasa FOTO: Miro Majcen
Jerica Steklasa je z glasbo tesno povezana že od malih nog, trenutno pa se posveča klasičnemu petju na dunajski glasbeni akademiji. Karizmatična Jerica je s svojimi vokalnimi sposobnostmi odprtih ust pustila marsikoga  in z vrhunsko interpretacijo prepričala tudi največje dvomljivce. Napovedala je, da bo v finalu pokazala nekaj čisto drugačnega. Predstavila se je z Lehárjevo ario iz operete Ciganska ljubezen. Pesem si je izbrala zato, ker je tudi sama razpeta med Slovenijo in tujino. Branko je bil ob njeni predstavi popolnoma ganjen: "Vsak tvoj nastop je zgodba zase, z vsakim posebej si me prepričala." Lado je nadaljeval: "Jaz si predstavljam, da tako zvenijo svetovne operne pevke!"  Marjetka pa je zaključila: "Samo najboljše pevke dobijo naziv diva in ti si naša!"

Žan Libnik
Žan Libnik FOTO: Miro Majcen

Izredno presenečenje prve avdicije pa je bil tudi sramežljivi Žan Libnik. S plahim prihodom na oder je zasadil dvom, a ko je k ustom prislonil mikrofon, je publika obnemela in žirija le nemo poslušala. Ano je ganil te mere, da je zanj pritisnila zlati gumb. Fant, na katerega se je vsul zlati dež, je tudi v polfinalu več kot upravičil njeno odločitev, svetlo prihodnost pa mu je napovedal tudi žirant Branko. "Kje so meje zate? Finale, zmaga, glasbena kariera?" se je radovedno spraševal. Mladi pevec je za finale obljubil energičen nastop nabit s čustvi in Ano je z njim spravil do solz: "Užival si vsako sekundo na tem odru, lahko si zadovoljen s sabo in s svojim napredkom, jaz vsekakor sem!" Branko je Žanov nastop pospremil z besedami: "Glasba je tvoje življenje in to se je danes slišalo," Lado pa je zaključil, da ob njegovem neverjetnem talentu nestrpno pričakuje, kam ga bo popeljala glasba in kaj mu bo prinesla prihodnost.

Mara in ljudske pevke
Mara in ljudske pevke FOTO: Miro Majcen

Oder pa so za Žanovimi emocijami popolnoma zavzele Mara in ljudske pevke. So vesela družba, ki na naša usta rišejo nasmeh že od predizborov. Priletne gospe z gorečo iskrico v očeh so jasen znak, da upanje resnično umre zadnje. Hudomušni Mari so se namreč sanje uresničile pri zavidljivi starosti, saj si je s svojimi pevkami zagotovila mesto v finalu in ljudsko petje ponesla tja, kamor si ga je najbolj želela, v vaša srca. Lada je še posebej razveselilo, da se jim je življenje z udeležbo na šovu spremenilo in jim želi še obilo uspešnih nastopov, tudi Branko je bil navdušen nad njihovo poučno skladbo. Ana pa je zaključila: "Popestrile ste našo oddajo, nadgradile nastop in dokazale, da nikoli ni prepozno slediti svojim sanjam!"

Zala Smolnikar
Zala Smolnikar FOTO: Miro Majcen
Kot zadnja se je med deseterico najboljših predstavila karizmatična najstnica Zala Smolnikar. S s svojo hudomušno izvedbo lastne ljubezenske pesmi in zanimivimi besednimi skovankami je že na avdiciji prepričala. Z enako mero entuziazma je nadaljevala tudi v polfinalu in si z doživetim nastopom zagotovila direktni vstop v finale. Iz ljubkega dekletca se je prelevila v pravo mlado damo. Z barvitim, energičnim in posebnim nastopom pa je s finalnim nastopom zaključila v velikem slogu. Ana ji je priznala, da je bil njen izbor skladbe izredno drzen, a je hit kultne zasedbe fantastično priredila. Branko se je ob njenem nastopu spraševal, kam je šla deklica Zala, Lado pa ji je čestital z besedami: "Spet si nas popeljala nekam čisto drugam. Presenetila si in zažgala na odru!" Marjetka pa je priznala, da jo zalo dekle vedno znova šokira: "Vsakič si na odru drugi človek in vsakič je zanimivo."

Prišel je čas za razglasitev, čas ko je utrip pospešen in pričakovanje veliko. Tokrat smo bili priča zgodovinskemu trenutku, saj sta se prvič med super finalista uvrstila dva moška predstavnika, pevec Žan Libnik in plesalec Jernej Kozan. In slednjemu ste prav vi namenili največ glasov podpore ter ga okronali za zmagovalca. S svojo preprostostjo in trdim delom si je prislužil mesto med zvezdami in ob razglasitvi dejal, da si kaj takega ni upal niti sanjati.

Zmagovalec jubilejne sezone je Jernej Kozan!
Zmagovalec jubilejne sezone je Jernej Kozan! FOTO: Miro Majcen

Vse pretekle nastope zmagovalca in vseh ostalih talentov letošnje sezone podoživite z VOYO dostopom!

 

KOMENTARJI (145)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
15. 12. 2015 11.02
mccm
15. 12. 2015 10.38
kot bi rekla bivša žirantka ˝Jernej, ti si ceu point tega šova˝
Senca6
14. 12. 2015 13.16
-5
to je zmagalo?..resno? lol
pomlad14
14. 12. 2015 11.26
+5
Sem zadovoljen z zmagovalcem, nikakor pa ne z drugo uvrščenim, ki je fušal na polno in bil najslabši pevec med vsemi pevci.
Miro Schemua
14. 12. 2015 11.24
-16
Če je to talent,bom pa jaz naslednji papež.
selector
14. 12. 2015 11.21
+5
če je kdo vrtoglavo zaslužil je to ustvarjalec showa :) z vsemi klici in reklamami govorimo o parih milijonih eur, medtem ko folk k skače po odru samo 50 kosov dobi.
soul0nsale
14. 12. 2015 11.57
+0
ah kje, če dobi pol te obljubljene nagrade bodo kr radodarni
biggbrader
14. 12. 2015 11.16
+3
SERAPHIN
14. 12. 2015 11.16
-5
priznam da ne gledam teh oddaj, ampak glede na videno, zmagovalec nic, kar bi mi vrglo celjust navzdol; pac veliko treninga in ucenja gibov iz interneta, obenem pa v primerjavi z drugimi plesalci v podobnem plesnem zanru, kar veliko neizpiljenih gibov (je pa talent absolutno)...vseeno cestitke njemu, obenem pa samo moja prva misel, ki se mi je porodila med gledanjem zmagovalnega nastopa: "Ce je to zmagovalec celotne sezone, kako slabi so morali biti sele ostali."
SERAPHIN
14. 12. 2015 13.08
+6
za vse tiste ki ste mi dali minus ...naj vas spomnim na nastop plesne skupine MAESTRO, ki je bil res nevrjetna perfekcija...zdaj pa primerjajte. Kot drugo...ce ste ocenjevali simpaticnost in skromnost tekmovalca ste narobe ocenjevali. To je talent show ne pa, kdo je bolj solzeparajoca zgodba. Poglejte v tujini te šove in boste videli kaj sodniki ocenjujejo.
Nastja Selinchy
16. 12. 2015 18.42
murkecc
14. 12. 2015 11.03
+7
Vsi so bli hudi, zmaga pa je koncno sla v prave roke. Vrtoglavih 50.000, ne se hecat.
TRUMPP
14. 12. 2015 11.10
+1
Pa še država bo pol pobrala,......davki, dohodnina,...itd,.....
univac
15. 12. 2015 11.22
-1
bigturbo
14. 12. 2015 11.00
+21
edini pravi talent do sedaj bseh sezon...to je to...smisel tega sova, ne pa profiji k se prjavjo
User468584
14. 12. 2015 10.54
+12
čestitke, popolnoma zasluženo
rovte
14. 12. 2015 10.53
+26
Mu privoščim!
Sniper77
14. 12. 2015 10.43
+0
Zame so zmagale Ladotove sošolke.
Preprosti
14. 12. 2015 10.49
+1
Res so bile nekaj posebnega. Čestitke, da so se opogumile in prišle na talente.
biggbrader
14. 12. 2015 11.17
-2
Kar na vaških veselicah naj ostanejo; za tam so špica. Kakšen presežek za na TV pa to ni bilo.
pomlad14
14. 12. 2015 11.28
+4
Naj se prijavijo na emo, da jih pošljemo na Evrovizijo, tako kot je to storila že Rusija in osvojila drugo mesto
Multipratik
14. 12. 2015 10.39
+32
Oddaje po televiziji sem nehal spremljati, saj se mi je zanje zdel skoraj bolj primeren naslov Slovenija ima antitalent. Tu in tam sem si kak nastop ogledal preko spleta in me je tisto raznorazno rjovenje ali cviljenje brez posluha (razen zares redkih izjem) še bolj odbilo. Ko sem prvič videl Jerneja sem si pa mislil: ''Poglej, ta ima pa res talent, a bo gotovo odpadel, saj praviloma zmagujejo pevci...'' A glej ga zlomka, tudi naši znajo prijetno presenetiti. Mislim, da si je fant več, kot zaslužil. Čestitke Jernej in vso srečo vnaprej!
Amethist
14. 12. 2015 10.37
+12
Upam da ze bojo nehali s to oddajo, ker sploh ni vec zanimiva. Una dva - Vid in Pero sta se tud ze izpela.
Amethist
14. 12. 2015 10.37
+5
Tomaž Špendal
14. 12. 2015 11.02
+3
batom@pinkponk.com
14. 12. 2015 10.36
a zlati dež da se je vsul? :D Ok, no...
Preprosti
14. 12. 2015 10.33
+44
No končno je bil izbran nekdo, ki ima talent. A nima ta oddaja naslov "Slovenija ima talent". Talent ne more biti nekdo, ki se šola, trenira po klubih in podobno. Jernej iskrene čestitke
macro
14. 12. 2015 11.15
-2
lepe o?ke
14. 12. 2015 10.26
+34
Iskrene čestitke Jernej, zmagala sta skromnost in marljivost
Vse strokovnjak
14. 12. 2015 10.20
+66
Mladina, vzemite si Jerneja za zgled. Vržite proč pametne telefone, ukinite FB profil, ugasnite vso internet kramo in se lotite kaj realnega. In ni treba da starši tekmujejo med sabo kdo otroka vpiše v dražji športni klub ali plesno šolo.Jernej je dokaz, da najboljši lahko postaneš le iz lastnega veselja, četudi v zastonj domači sobici.
MajsterMiloš
14. 12. 2015 10.58
-1
Ta nad mano je malo čez kozolec, imam prav? Dečko je pobral vse gibe s spleta, loooool. Tema mrak, arizona, mimbam, karli, kajmani. Adijo pamet :)))
doktor_muc
14. 12. 2015 10.20
+33
bravo, zmagu je taprav! Po pameti zapravi denar, kar verjamem da ga boš...

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.