Film/TV

Prihaja grozljivi Duhovnik

Ljubljana, 29. 04. 2011 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Duhovnik je postapokaliptična akcijska srhljivka, tridimenzionalni, vizualno osupljivi poklon legendarnim akcijskim filmom, v katerih se en človek postavi v bran človeštvu, ki ga skuša uničiti plenilska vojska.

V filmu Duhovnik (Priest) igrajo Paul Bettany, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins in drugi.
V filmu Duhovnik (Priest) igrajo Paul Bettany, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins in drugi. FOTO:

Spoznajmo zgodbo iz filma Duhovnik (Priest) ...

V postapokaliptičnem svetu, uničenem od stoletnih vojn med vampirji in ljudmi, se duhovnik in nekdanji legendarni lovec na vampirje upre navodilom cerkve ter zapusti varno mestno obzidje. Da bi našel nečakinjo, ki jo je ugrabil trop krvoločnih vampirjev, združi moči z neobrzdanim šerifom in spretno vojno svečenico, ki pozna nadnaravne prijeme bojevanja. Toda v surovih bitkah z nečloveškimi stvori jim po življenju strežejo tudi plačanci cerkve, saj bi lahko resnica omajala utečene nauke in dogme.

Akcijska domišljijska grozljivka Duhovnik bo v slovenskih kinematografih na sporedu od 5. maja dalje.
Akcijska domišljijska grozljivka Duhovnik bo v slovenskih kinematografih na sporedu od 5. maja dalje. FOTO:
Začetni navdih za zgodbo prihaja iz 18-delne serije Manwha korejskega umetnika in pisca Mina-Wooja Hyunga, ki prav tako nosi naslov Duhovnik in ki je bila deležna samih pohval.
Začetni navdih za zgodbo prihaja iz 18-delne serije Manwha korejskega umetnika in pisca Mina-Wooja Hyunga, ki prav tako nosi naslov Duhovnik in ki je bila deležna samih pohval. FOTO:

Zgodba se odvija v postapokaliptični pustinji in združuje gotsko grozljivko in jedrsko razdejanje z 'gun fu' bojevanjem in tako ustvari svet, ki je v trenutku prepoznaven in hkrati v celoti izviren. Za film Duhovnik sta Cory Goodman (scenarij) in Scott Stewart (režiser) zasnovala zelo podrobno zgodbo, ki razloži, kako je nam dobro znan, a hkrati povsem tuj svet, postal prizorišče spopada med dvema povsem različnimi rasama, ki skušata sobivati.

Ljudje in vampirji skozi zgodovino bijejo bitko na življenje in smrt," pravi producent Mitchell Peck. “Ljudje so običajno zmagovali, a ko viri usahnejo, se obrnejo drug proti drugemu z jedrskim orožjem in zdesetkajo planet. Človeštvo je oslabljeno in vampirji dobijo nekaj prednost."

Duhovnik je kombinacija "zahodnega in azijskega stripovskega sloga," pravi Stuart Levy, eden od producentov filma.
Duhovnik je kombinacija "zahodnega in azijskega stripovskega sloga," pravi Stuart Levy, eden od producentov filma. FOTO:
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

big brother
30. 04. 2011 09.38
neki za mene.