Film/TV

Prihajata novi sezoni oddaj Vrtičkanje in Zdravo, Tereza!

Ljubljana, 26. 01. 2017 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na POP TV 19. februarja prihajata novi sezoni oddaj Vrtičkanje in Zdravo, Tereza! Tina in Metka obljubljata, da bo četrta sezona okusna, dišeča, eksotična, zdravilna in sladka. Tereza pa bo svoje kulinarično znanje delila kar iz svoje novozelandske kuhinje.

Tina in Metka sta se potepali po Prlekiji, Krasu in Primorskem.
Tina in Metka sta se potepali po Prlekiji, Krasu in Primorskem. FOTO: POP TV

Tina in Metka bosta v oddaji Vrtičkanje gledalcem predstavili rastline, ki so stalnica na naših vrtovih, in druge, ki so bolj eksotične, kot so fizalis, ingver, pepino in šparglji. V novi sezoni sta se potepali po Prlekiji, Krasu in Primorskem in izbrskali zanimivosti in trike za uspešno vzgojo rastlin. Sladkali se bomo z jagodami in sočnimi lubenicami, poskrbeli za zdravje s smrekovimi vršički, kamilicami, sivko ter rožmarinom in uživali ob dišečih rožicah na vrtu in v stanovanju. Za veliko energije bosta poskrbeli z zdravimi malicami, v vročih dneh se bomo hladili z osvežilnimi napitki in za ozimnico pripravili shranke.

Pretekle sezone oddaje Vrtičkanje si lahko ogledate od ponedeljka do petka ob 13.00 na POP TV.

Metka in lubenice po prleško: ''Gostiteljica Anka nama je pokazala, kako se Prleki lotijo uživanja domačih lubenic. Izberejo zrelo lubenico, jo vržejo kar na njivi ob tla in si jo privoščijo. Mislim, da tako okusne lubenice, še tople od sonca, slastne in sladke, nisem še jedla in kar nisem mogla nehati.''

Tino marsikdaj preglasijo: ''Ko smo snemali v Mojčini vrtnariji v Šempasu, so bile njihove ovčke zelo pridne, ko pa smo začeli  snemati, so se veselo oglašale in naju hotele preglasiti. Sicer nam različni zvoki in hrup vedno popestrijo snemanje. Kadar dobiva znak za 'akcijo', kot zakleto začnejo eni sosedje kositi, drugi žagajo, tretji brusijo ali pa se mimo pelje traktor in nebo preletavajo letala. Ko smo snemali na Primorskem, se je v ozadju slišala celo ogromna tovorna ladja!''

Tereza Poljanič
Tereza Poljanič FOTO: POP TV

Tereza Poljanič bo v oddaji Zdravo, Tereza! svoje kulinarično znanje delila kar iz svoje novozelandske kuhinje, kjer bo pripravljala priljubljene jedi v svojem prepoznavnem slogu.

Po uspešni prvi sezoni bo Tereza koncept zdrave priprave vsakodnevnih obrokov povzdignila na še višjo raven. Naučila nas bo, kako z lahkoto kuhati okusne, zdrave jedi s sestavinami, ki jih ima čisto vsak v svoji shrambi in so prijazne za vsak žep. V oddajah bomo okušali barvite rižote, športne prigrizke, zdrave recepte za otroke in tudi slovenske jedi, narejene na Terezin način.

Na POP TV 19. februarja prihajata novi sezoni oddaj Vrtičkanje in Zdravo, Tereza! Tina in Metka vas v svojo družbo vabita vsako nedeljo ob 17.45, Tereza pa vsako nedeljo ob 18.20 na POP TV.

Raziskovala bo čudovito in divjo Novo Zelandijo in nas odpeljala tudi na Južni otok, kjer bo obiskala tam živeče Slovence. V iskanju najbolj svežih lokalnih sestavin se bo znašla z ambicioznimi gurmani, ki ji bodo razkrili skrivnosti dobre kulinarike. V vsaki epizodi nas bo popeljala na zdravo gastronomsko potovanje s poglobljeno zgodbo različnih kulinaričnih mojstrov

A tudi Terezi jed zmeraj ne uspe: ''Največ živcev mi je spila prav veganska potica. Doma mi čisto vsakič uspe, a pod studijskimi lučmi testo ni želelo sodelovati. Temperatura očitno ni bila prava in smo tisti dan snemanje zamaknili skoraj do večera, ker sem na balkonu preizkušala oživeti žalostno testo. Po nekaj preizkusih je končno uspela, tako okusna kot še nikoli do zdaj!''

Tereza Poljanič je strokovnjakinja za zdravo prehrano, certificirana presno-veganska kuharica, ki je diplomirala v Los Angelesu, v šoli Matthew Kenney Culinary Chef, je pa tudi avtorica bloga Teresamisu.

Njena filozofija je preprosta – jedilnik mora biti sestavljen iz polnovrednih, svežih sezonskih sestavin, ki v telesu zbudijo pozitivno energijo in pričarajo nasmeh na obraz. Najbolj srečna je, ko ustvarja okusne zdrave jedi in jih deli z ostalimi. Pokazala vam bo, kako ostati na zdravi prehranski poti, ne glede kako stresno in hitro je vaše življenje. Oddaja bo pogled v preprost in zelo osnoven način prehranjevanja, a vedno poln kakovostnih lokalnih sestavin.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferdo Crni
26. 01. 2017 16.35
+1
Ljubljančan a vseeeno - vrtičkarki sta kar v redu. Štajerščina tam ni vsiljena ampak je naravna. Moti me vsiljena kvazi humoristična štajerščina v nekaterih serijah ki so za pet letne otroke. Hvala bogu pa ne bo več tiste "polone" ki ga menda rada žge. Tisto je bilo pa poden od podna oddaja, vsiljena kvazi simpatičnost - skratka katastrofa od oddaje.
json
26. 01. 2017 15.13
-1
Kadar pa klatijo lublasko, pa mora biti vsem všeč, a ne ?
BaGr67
26. 01. 2017 19.40
+0
ashy1
26. 01. 2017 13.15
+7
Negledljivo zaradi katastrofalnega naglasa obeh "vrtičkaric" !
json
26. 01. 2017 15.12
+2
Vi Ljubljančani ste res neverjetni. Najboljše če se Ljubljana kar osamosvoji.
BaGr67
26. 01. 2017 18.22
+0
Praškovarit
26. 01. 2017 12.04
+5
1airbus
26. 01. 2017 10.41
+0
kaj pa misliš,da lublanščini,tam je mgla.
BaGr67
26. 01. 2017 12.09
+8
BaGr67
26. 01. 2017 10.28
+3
Oddaja v štajerščini..????
Eastman
26. 01. 2017 12.53
+6