Ugibanj je konec: to so plesni pari šova Zvezde plešejo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
AVTOR
J.S.
KOMENTARJI
42
Razkrivamo, kdo bo plesal s kom na plesnem parketu Zvezde plešejo. Najprej pa so na vrsti slavni Slovenci! Preverite, kateri zvezdniki bodo plesali s katerimi profesionalnimi plesalkami, in ugotovite, ali so vaši favoriti pristali skupaj.

Vse od razkritja letošnjih znanih plesalcev na družbenih omrežjih vneto potekajo debate, kdo bi se najbolje ujel s katerim profesionalnim plesalcem oziroma plesalko oddaje Zvezde plešejo. Zdaj je vendarle znano, kako so v pare združeni zvezdniki in profesionalne plesalke, kmalu pa razkrijemo še, s kom bodo plesale zvezdnice. 

Preverite, ali ste bili v ugibanjih blizu in ali so vaši favoriti pristali skupaj.

DEJAN KRAJNC in JAGODA BATAGELJ

Dejan Krajnc in Jagoda Batagelj
Dejan Krajnc in Jagoda BatageljFOTO: POP TV

Pevec v narodno-zabavnem ansamblu Poskočni muzikanti, radijski moderator in televizijski voditelj, seveda pa tudi lastnik ene najbolj slavnih pričesk pri nas, Dejan Krajnc, se bo po plesnem parketu vrtel s profesionalno plesalko Jagodo Batagelj, ki je prvakinja vsem znanega prvenstva v Blackpoolu, prav tako je slavila v svetovnem pokalu in ima naziv evropske prvakinje. "Lanska sezona je bilanepozabna. Spoznala sem ogromno čudovitih ljudi, skupaj smo prebijali led, kar nas je povezalo za vedno. Skupaj smo se smejali, potili, jokali in se bodrili. Ni nam bilo lahko, a je bilo kljub temu skrajno lepo," pove Jagoda, ki je tudi plesalka in soustvarjalka plesno-gledališkega spektakla Dance Amore, ki se poleti vrača na odre. Jagoda še doda, da tudi letos pričakuje veliko zabave, kanček več tekmovalnosti in vrhunski plesni spektakel z odlično glasbo.

Dejan ve, da je važno sodelovati in ne zmagati, a pravi, da ne bi imel nič proti, če ponovno zmaga Dejan. Je garač, ki bo tisočkrat ponovil vsak korak, da bo nastop najboljši možen.

GAŠPER RIFELJ in MAJA GERŠAK

Gašper Rifelj in Maja Geršak
Gašper Rifelj in Maja GeršakFOTO: POP TV

Večni romantik in oboževalec plesa v  paru ter eden najbolj obetavnih mladih glasbenikov pri nasGašper Rifelj, ki bo v teh dneh na radijske postaje poslal nov singel Ljubljena, bo zaplesal z Majo Geršak. Maja je izkušena plesalka in diplomirana športna pedagoginja, ki jo je poučevanje plesa odpeljalo tudi v tujino. Z njenim partnerjem največ poučujeta v azijskih državah, v Sloveniji pa je aktivna članica Slovenske plesne zveze ZPVUTS. V svoji tekmovalni karieri je nanizala kar nekaj plesnih nazivov, med najbolj vidnimi uspehi pa je četrto mesto na svetovnem prvenstvu in tretje mesto v evropskem prvenstvu latinsko-ameriških plesov. "Lanska sezona je bila nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo. Same superlative lahko povem. Točno to, kar sem si želela, da pogledam še malo širše od plesa, sem dobila," pove o prvi sezoni Maja in doda, da komaj čaka novo sezono, saj je prepričana, da bo to največji plesni šov leta 2018.

Gašper in Maja že pridno usvajata korake njune prve koreografije, med njima pa ne manjka tudi pozitivne energije, ki jo s svojo sproščenostjo in odprtostjo zlahka spreobrneta tudi v zabavo.

ROK KUNAVER in MARTINA PLOHL

Rok Kunaver in Martina Plohl
Rok Kunaver in Martina PlohlFOTO: POP TV

Igralec Rok Kunaver, ki smo ga lani takšen čas spremljali v slovenski seriji Usodno vino, in se rad izraža s telesom, si je želel zabavne in odprte plesalke in ravno to je dobil, saj bo plesal z lansko finalistko Martino Plohl. Martina, ki je večkratna državna prvakinja v Sloveniji in Ukrajini ter se lahko pohvali s petim mestom v Blackpoolu, ima svoj plesni studio Plohl v Slovenski Bistrici. Poučuje plesne pare, s katerimi je osvojila že 25 naslovov državnih prvakov in kar štiri pare ponesla na tron svetovnega prvenstva. Martina, ki letos pričakuje veliko novih dobrih oddaj in veliko zabave z novimi vzhajajočimi plesnimi zvezdicami, je v Roku našla več kot samo igralca, torej tudi plesalca – saj ima odlične gibalne predispozicije. "Prva sezona oddaje Zvezde plešejo je bila prav posebna, saj je bilo to nekaj novega tako za nas plesalce kot tudi za gledalce doma pred TV-zasloni. Ti so lahko prvič spremljali, koliko truda, vaje in odrekanja je potrebnega v plesu, da na koncu nastane plesni izdelek, ki so ga lahko videli v nedeljo zvečer," je strnila občutke prve sezone in dodala, da letos pričakuje veliko novih dobrih oddaj in veliko zabave z novimi vzhajajočimi plesnimi zvezdicami.

Rok ne mara okvirov, zelo rad se spopada z izzivi, in prav s svojo sproščenostjo bo tudi Martino poskušal potegniti iz območja udobja in pokazati, kaj je ''na oni strani'', če se le prepustiš. Martina ga bo s svojim temperamentom in strogostjo priganjala, da bo dosegel vse, kar si je zadal. Rok in Martina bosta mladostna, sproščena, igriva, neobrzdana štajersko-ljubljanska naveza.

SAŠO STARE in TADEJA PAVLIČ

Sašo Stare in Tadeja Pavlič
Sašo Stare in Tadeja PavličFOTO: POP TV

Par, ki bo občinstvo zagotovo nasmejal. Komedijant in zasvojenec s skeči Sašo Stare je za soplesalko dobil lansko zmagovalko Tadejo Pavlič. Tadeja je bila državna podprvakinja v kar desetih plesih, prvo sezono pa si je zapomnila kot fenomenalno: "Lanska sezona je bila fenomenalna, polna novih vtisov, spoznanj, čudovitih spominov in izkušenj. V veselje mi je sodelovati v takem projektu, ki nam sodelujočim kot tudi gledalcem doma, da tako veliko dobrega," je opisala sezono, v kateri je z Dejanom Vunjakom osvojila plesni globus. Letos pričakujem veliko zabave, smeha, trdega dela in seveda ogromno plesa, je še dodala o novi sezoni.

UROŠ BITENC in VALERIYA MUSINA

Uroš Bitenc in Valeriya Musina
Uroš Bitenc in Valeriya MusinaFOTO: POP TV

Voditelj na Hitradiu AntenaUroš Bitencin sveže pečeni očka bo plesal z Valeriyjo Musino. Valeriya je državna prvakinja, južnoevropska prvakinja v latinskoameriških plesih in osvojila je peto mesto na južnoevropskem prvenstvu pri članih. Rusinja, ki jo je v Slovenijo pripeljal prav ples, o prvi sezoni pravi: "Tekmovalni del prve sezone se je zame končal (pre)hitro, a vseeno imam nanjo same lepe spomine. Mislim, da smo skupaj s plesalci, znanimi in gledalci ustvarili posebno vzdušje, ki ga vsi zelo pogrešamo. Prav zato komaj čakam, da se začne druga sezona in ponovno stopim na plesišče." Veseli si nove priložnosti: "Verjamem, da bo druga sezona enkraten plesni spektakel, ki bo navdušil vse gledalce."

Ljudski zabavljač, vloger in radijec Uroš ter stroga ruska duša Valeriya sta kot jin in jang, ki se krasno dopolnjujeta. Uroš bo plesne treninge popestril s smehom in norčavostjo, Valeriya pa bo razigranost uravnotežila s trdim delom, zato ni mogoče, da na odru ne bi nastala poslastica za oči.

WERNER in GORDANA GRANDOŠEK WHIDDON

Werner in Gordana Grandošek Whiddon
Werner in Gordana Grandošek WhiddonFOTO: POP TV

Naš najvišji zvezdnik, pevecWerner, ki se mu je s povabilom v "največji šov v Sloveniji" uresničila velika otroška želja, bo plesal z novo plesalko Gordano Grandošek Whiddon. Gordanavelja za eno najbolj priznanih profesionalnih plesalk in koreografinj na svetu. Med tekmovalno kariero je bila državna prvakinja v 10 plesih Avstralije med profesionalci, med drugim pa zasedla še 2. mesto na svetovno znanem Blackpoolu med starejšimi mladinci, zmagala German open, Dutch open, Italian open in dvakrat 2. mesto na International v Angliji.

Skupaj z možem Trentom Whiddonom sta producenta lastnega muzikala Le Hotel in šova Satisfaction on a dance floor. Njun kratki film Choose Love je bil nominiran na festivalih North Hollywood Cinefest in San Jose International short film festival.

Trinajst let je plesala v mednarodno priznanem šovu Burn the floor, s katerim so dobesedno preplesali svet, saj so plesali od Japonske do newyorškega Broadwaya, kjer je Gordana plesala kot edina Slovenka. V šovu je sodelovala kot glavna plesalka in manedžerka. Dvakrat je bila kot gostja na Good Morning America, koreografirala je za NBC I can do that, sodelovala pa je tudi v Zvezdah plešejo v Sloveniji in Angliji. Po šovu se je pridružila turneji Strictly come dancing turneji po celotni Veliki Britaniji. Bila je gostujoča zvezda v Putting on the Ritz showu, s katerim je prav tako gostovala po celotni Veliki Britaniji.

Plesna scena šovaZvezde plešejo ji tako ni tuja, saj je že plesala v skupnih točkah britanske različice in koreografirala ter tudi nastopala na svetovno znanem televizijskem šovu So you think you can dance - dve sezoni v Avstraliji in dve sezoni v Vietnamu. Tuji ji niso niti glasbeno-plesni odri, saj je med drugim nastopila tudi ob boku legendarne skupine Backstreet boys.

Gordana je za Wernerja sanjska izbira, blond, energična, Štajerka! Poudarjata, da sta po horoskopu kozoroga, torej se najdeta v istih ciljih – iti do konca, biti borben, ne odnehati. Na vajah se sproščata ob situacijah, ob katerih oba planeta v glasen smeh. Pozitivca, enako zagnana, pristaša mnogih ponovitev vaj in dolgih ur v plesni dvorani. Kljub zahtevnim korakom nasmeh z njunih obrazov ne izgine nikoli.